پیج اینستاگرام سامانه نوبت دهی پزشکان زیبایی
لوگو کلینیک سامانه نوبت دهی پزشکان زیبایی
دسته جراحی‌ها

عمل بینی باز برای چه کسانی خطرناک است؟

آخرین بروزرسانی: 6 مرداد 1403
فهرست عناوین

با اینکه تغییرات ایجاد شده در حین عمل بینی باز، می‌توانند اندازه و فرم مناسبی به بینی بدهند، اما در صورتی که جراحی به درستی انجام نشود، و یا مراقبت‌های بعد از عمل بینی رعایت نگردند، ممکن است خطراتی را در پی داشته باشند. از خطرات عمل بینی باز می‌توان به ایجاد عفونت، خونریزی مزمن بینی و سوراخ شدن سپتوم اشاره کرد. نامتقارن بودن شکل بینی و اسکار بزرگ هم از عوارض عمل بینی در دراز مدت هستند. گاهی شدت عوارض جراحی بینی چنان زیاد است، که فرد ناچار به انجام عمل بینی ترمیمی می‌شود؛ اما همه چیز به این سادگی‌ها نیست!

برای مثال، آلرژی به مواد بیهوشی عمومی، یکی از چالش‌های عمل بینی باز به حساب می‌آید، که می‌تواند خطرات جانی در پی داشته باشد! از این رو، بررسی سوابق پزشکی بیمار و داروهایی که در حال حاضر مصرف می‌کند، مواردی است که باید تحت بررسی قرار گیرند. حال باید دید عمل بینی باز برای چه کسانی خطرناک است؟ و اینکه عوارض و خطرات جراحی بینی باز را چگونه می‌توان بهبود داد؟ برای پاسخ به این پرسش‌ها، تا انتهای مقاله با ما همراه باشید. همچنین لازم به ذکر است وقتی بدانید عمل بینی باز برای چه کسانی مناسب است، و آن را رعایت کنید، کمترین عوارض را خواهید داشت.

خطرات عمل بینی باز

از آنجا که جراحی رینوپلاستی، باید تحت بیهوشی عمومی انجام گیرد، و با تغییرات شدید در ساختار بینی همراه است، بنابراین باید درباره خطرات عمل بینی باز آگاهی کامل داشت. این خطرات اغلب به عوارض بیهوشی عمومی و نقص‌های ظاهری مربوط هستند که در ادامه به آن‌ها می‌پردازیم.Rhinoplasty Risks and Safety | Dr. Tsai Plastic Surgery (drtsaiplasticsurgery.com)

خطرات بیهوشی در عمل بینی باز

بیهوشی عمومی، باعث می‌شود تا بیمار به خواب عمیق فرو رفته، و مسیر سیگنال‌های درد به سمت مغز مسدود شوند. در طول جراحی، بیمار باید با کمک دستگاه اکسیژن نفس بکشد؛ معمولا بعد از اتمام جراحی، فرد دچار عوارض جانبی بیهوشی می‌شود که عبارتند از:

  • خواب آلودگی
  • کبودی در محل تزریق
  • خشک شدن دهان
  • حالت تهوع
  • لرزش ناشی از دمای پایین بدن
  • کمردرد یا دردهای عضلانی

این حالت‌ها اغلب موقتی بوده و پس از مدتی برطرف می‌شوند؛ اما برخی افراد، به دلیل حساسیت به ماده بیهوشی، دچار واکنش‌های شدید و خطرناک می‌شوند، که از جمله آن‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. به هوش آمدن حین جراحی؛ بنا بر آمار، از هر 1000 مورد بیهوشی عمومی، تنها یک نفر این حالت را تجربه می‌کند.
  2. فروپاشی ریوی؛ یعنی زمانی که به دلیل استفاده از لوله تنفسی در حین بیهوشی عمومی، کیسه‌های هوا در ریه خالی شده و یا با مایع پر می‌شوند.
  3. هایپرترمی بدخیم؛ این نوع واکنش به بیهوشی عمومی خطرناک است، و با تب و انقباضات عضلانی در حین جراحی همراه می‌شود. هایپرترمی بدخیم، نوعی سندروم ارثی به حساب می‌آید؛ اگر درباره ابتلا به آن آگاهی دارید، باید قبل از جراحی، حتما به پزشک خود اطلاع دهید.
  4. آسیب عصبی؛ این واکنش به بیهوشی، با علائمی مانند درد، بی‌حسی و ضعف موقت یا دائمی نوروپاتیک ظاهر می‌شود. البته احتمال وقوع آن بسیار کم است.
  5. هذیان بعد از عمل؛ که برای افراد مسن محتمل‌تر خواهد بود، و اغلب با سردرگمی و مشکلات حافظه موقت یا طولانی مدت همراه می‌شود.

کبودی اطراف چشم‌ها

یکی دیگر از خطرات عمل بینی باز، که تقریبا در همه افراد به صورت خفیف تا شدید دیده می‌شود، کبودی دور چشم‌ها است. در حین جراحی، ممکن است رگ‌های خونی موجود در لبه مداری چشم دچار آسیب شوند؛ این مساله، باعث بروز کبودی در نواحی اطراف بینی و چشم‌ها می‌گردد.

معمولا در دوره نقاهت عمل بینی باز، رفته رفته این کبودی‌ها کمرنگ‌تر شده، و چند هفته بعد از جراحی به طور کامل برطرف می‌گردند. شدت کبودی صورت به میزان تغییراتی بستگی دارد، که در حین جراحی ایجاد شده‌اند. با استفاده از کمپرس سرد، روند بهبود کبودی‌های بعد از عمل بینی سریع‌تر می‌شود!

خطر اسکار بعد از عمل

در جراحی رینوپلاستی به روش باز، پزشک جراح برش‌هایی در ناحیه کلوملا و پایه‌های بینی می‌زند. پس از اتمام جراحی، باید این نواحی با بخیه‌های ریز و یکدست، به محل اصلی متصل گردند. اما اگر پزشک دقت و ظرافت کافی به خرج ندهد، احتمالا جای زخم جراحی کاملا مشخص بوده و از نظر زیبایی شناختی، چندان ایده‌آل نخواهد بود.

در اصل، جای زخم جراحی، یکی از عوارض عمل بینی در طولانی مدت است، که به تبحر و ظرافت پزشک جراح بستگی دارد. اسکار شدید، حتی انجام عمل بینی ترمیمی را نیز تحت تاثیر قرار می‌دهد!

مشکلات عملکردی بینی

در صورتی که جراحی توسط پزشک غیر ماهر انجام گیرد، ممکن است تراش‌ها و برش‌های زیاد در ساختار داخلی بینی، باعث اختلال در تنفس شود! انتخاب ناآگاهانه مدل بینی، نقش مهمی در این زمینه دارد. برای مثال، اگر عمل بینی فانتزی یا عروسکی برای شخص مناسب نباشد، مشکلات تنفسی بعد از جراحی بینی اجتناب ناپذیر هستند.

خطرات عمل بینی باز کدامند؟

نرسیدن به نتیجه دلخواه

برای فردی که با هدف اصلاح فرم بینی و بهبود تنفس، عمل رینوپلاستی انجام می‌دهد، نرسیدن به نتیجه دلخواه یکی از بزرگترین خطرات عمل بینی باز به حساب می‌آید! البته 90 درصد از عمل‌های بینی، کیفیت خوبی داشته و رضایت بیمار را حاصل می‌کنند؛ اما گاهی به دلیل مهارت نداشتن پزشک جراح و یا تجربه ناکافی وی، نتایج حاصل از جراحی رضایت بخش نیستند.

برای مثال، ممکن است پوست بینی به شدت نازک شده و ظاهر آن غیر طبیعی می‌شود. این مشکل، اغلب زمانی رخ می‌دهد که از بانداژ نامناسب استفاده شده باشد و یا مواد پیوندی، از جمله ایمپلنت‌های مصنوعی، در زیر پوست نازک به کار رفته باشند! اگر پزشک، مهارت کافی برای انجام عمل بینی باز را نداشته باشد، مشکلات زیر اجتناب ناپذیر هستند:

  • فرو ریختن پل بینی
  • ایجاد فرورفتگی زینی شکل در بالای نوک بینی
  • برداشتن بیش از حد بافت‌های بینی، که باعث بد فرمی آن می‌شود
  • سوراخ شدن سپتوم
  • مشکل در تنفس بعد از جراحی رینوپلاستی
  • اسکار یا جای زخم بزرگ، که ظاهر دماغ را تحت تاثیر قرار می‌دهد

عمل بینی باز برای چه کسانی خطرناک است؟

بعضی افراد، به دلیل شرایط خاص جسمی نسبت به بیهوشی عمومی، واکنش‌های جدی‌تری نشان می‌دهند. این گونه افراد، بیشتر در معرض خطرات عمل بینی باز هستندWhat Are The Risks of Rhinoplasty? | Glasgold Group، که از جمله آن‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • افراد در سنین بالا
  • بیماران مبتلا به دیابت یا بیماری کلیوی
  • وجود سابقه خانوادگی ابتلا به هیپرترمی بدخیم یا حساسیت به بیهوشی
  • بیماران قلبی
  • افراد مبتلا به فشار خون بالا
  • وجود سابقه سکته مغزی
  • بیماران ریوی؛ از جمله افراد مبتلا به آسم یا بیماری مزمن انسدادی ریه
  • چاقی؛ شامل افراد با شاخص توده بدنی بالاتر از ۳۰
  • سابقه تشنج یا اختلالات عصبی
  • اختلال آپنه خواب
  • سیگار کشیدن

خطرات عمل بینی باز برای جوانان

برای آنکه عوارض جراحی بینی در جوانان به حداقل برسد، لازم است سن مناسب برای جراحی بینی رعایت شود؛ یعنی دختران و پسران، به ترتیب باید تا حداقل ۱۵ و ۱۶ سال، از انجام رینوپلاستی خودداری کنند. در صورتی که رشد بینی کامل نشده باشد و فرد برای رینوپلاستی اقدام کند، فرد عوارض احتمالی زیر را تجربه خواهد کرد:

  • خونریزی بینی
  • جای زخم
  • آسیب عصبی
  • تورم شدید
  • بی‌حسی ناحیه بینی
  • نتیجه زیبایی شناختی ضعیف

دلایل اصلی به هوش نیامدن بعد از عمل بینی باز

علل مختلفی می‌توانند باعث به هوش نیامدن بعد از عمل بینی باز باشند؛ اما مهم‌ترین آن‌ها شامل تاثیر طولانی مدت دارو، انسفالوپاتی متابولیک و آسیب مغزی هستند! لازم است در جلسه مشاوره با پزشک برای انجام رینوپلاستی، حتما سوابق پزشکی و داروهایی را که در حال حاضر مصرف می‌کنید، به او گزارش دهید؛ زیرا هر گونه تداخل دارویی و یا سابقه بیماری، ممکن است باعث بروز مشکل در حین بیهوشی و بعد از جراحی شود!

برای کم کردن خطرات عمل بینی باز چه کنیم؟

به هیچ عنوان نباید نقش جراح زیبایی بینی را در کاهش خطرات و عوارض عمل بینی باز نادیده بگیرید. دانش، ظرافت، تجربه و دقت پزشک جراح در حین عمل رینوپلاستی باز، باعث می‌شود تا خطراتی مانند مشکلات تنفسی، عدم تقارن بینی، سوراخ شدن سپتوم و نارضایتی از نتیجه جراحی به حداقل برسد. البته بیمار نیز باید در جلسات ملاقات با پزشک قبل از عمل رینوپلاستی، سوابق پزشکی خود را به طور دقیق برای او شرح دهد، تا بررسی‌ها و ارزیابی‌های لازم به طور کامل انجام گیرند.

بر اساس نظرسنجی از کاربران، جراحان سامانه نوبت دهی پزشکان زیبایی از بهترین پزشکانی هستند که بیماران آن‌ها، با کمترین عوارض ناشی از جراحی بینی مواجه می‌شوند. برای بررسی بیشتر می‌توانید به پیج اینستاگرام tehransurgeryclinic مراجعه کرده و نظر زیباجویان را ارزیابی نمایید. جهت ملاقات حضوری با جراحان این کلینیک نیز می‌توانید از اطلاعات تماس موجود در سایت، برای دریافت نوبت کمک بگیرید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات آموزشی مرتبط با این دسته