تغییرات شگفت انگیز بینی و صورت با جراحی رینوپلاستی بینی گوشتی

جراحی رینوپلاستی بینی گوشتی، یا آنگونه که بین بیماران رایج است؛ عمل رینوپلاستی گوشتی، برای بینی‌هایی انجام می شود که فرم و ماهیت آنها، در دسته بینی‌های گوشتی قرار می گیرد. پوست ضخیم، سوراخ های پهن و قد کوتاه بینی، از نشانه های این فرم  است.

در ادامه این مقاله، هم نتایج قبل و بعد از عمل جراحی رینوپلاستی گوشتی را برای شما آورده‌ایم، و هم نکات مفید و کاربردی برای شما جمع‌آوری نموده‌ایم؛ از جمله سختی‌های جراحی و نکات مهم در تصمیم‌گیری برای عمل بینی گوشتی. با ادامه مقاله همراه باشید.

نتیجه عمل بینی گوشتی

عکس قبل و بعد از عمل بینی گوشتی پزشکان ما

محتوا نمایش

بررسی ساختار بینی قبل از اقدام برای جراحی رینوپلاستی بینی گوشتی 

قبل از اینکه بخواهید، برای عمل رینوپلاستی گوشتی اقدام کنید؛ بهتر است کمی در مورد ساختار بینی بدانید تا تصمیم گیری، درست و آگاهانه در مورد انتخاب فرم و تکنیک جراحی بینی خود، داشته باشید. بینی گوشتی دارای سوراخ‌های بزرگ، نوک و پل بینی متفاوتی است که از غضروف‌های ریز و ضعیف متعددی، پوشانده شده است. از طرفی ضخامت پوست بینی گوشتی، به دلیل وجود غدد چربی زیاد زیر پوست، ضخیم‌تر از انواع دیگر بینی است. وقتی به بینی نگاه می‌کنید، 3 قسمت بینی را می‌توانید به وضوح ببینید:  

  • قسمت فوقانی، که همان پل استخوانی بینی است.
  • قسمت میانی (محل سپتوم بینی)، که شامل استخوان و غضروف داخلی است.
  • قسمت پایینی، که محل قرار گیری نوک بینی است.

نتیجه دماغ گوشتی

بر همین اساس آناتومی بینی گوشتی به شرح زیر است:

  1. استخوان‌های بینی (Dorsum)؛ استخوان‌های بینی دو استخوان کوچک و مستطیلی هستند، که پل بینی را تشکیل می‌دهند. آنها در فاصله بین چشم‌ها قرار دارند و به استخوان پیشانی متصل می‌شوند. استخوان‌های بینی، از بافت نرم پوشاننده بینی و غضروف‌ها حمایت می‌کنند و به بینی شکل می‌دهند. در بینی گوشتی، این استخوان‌ها نسبت به بینی استخوانی، صاف‌تر هستند. 
  2. سپتوم بینی؛ سپتوم استخوان و غضروفی است، که سوراخ‌های بینی را به دو بخش تقسیم می‌کند. سپتوم بینی از یک ساختار استخوانی و غضروفی، پوشیده از مخاط تشکیل شده است. نقش آن، جدا کردن سوراخ‌های چپ و راست بینی و کمک به انتقال مستقیم هوا، به ریه‌ها است.
  3. نوک بینی؛ نوک بینی پایین ترین قسمت بینی است. در بینی‌های گوشتی این قسمت از غضروف‌های ریز زیادی تشکیل شده است، که از نوک بینی حمایت می‌کنند و به آن شکل می‌دهند. یکی از اهداف مهم جراحی بینی گوشتی، فرم‌دهی درست به نوک بینی است، که به دلیل غضروف‌های ضعیف دچار افتادگی شده است. با جراحی غضروف‌های آلار، نوک بینی و سوراخ بینی را می‌توان به بهترین صورت شکل داد. 

چرا باید جراحی رینوپلاستی بینی گوشتی انجام داد؟

افراد مختلف، عمل جراحی بینی گوشتی را عمدتا به دو دلیل انجام می‌دهند. اولین مورد، بهبود ظاهر بینی است. معمولاً افراد می‌خواهند از طریق جراحی بینی گوشتی، بینی‌های پهن و بزرگ خود را کوچک‌تر کنند و سایر تغییرات اساسی را روی بینی اجرا نمایند، تا بتوانند به فرم دلخواه و مورد نظر خود دست پیدا کنند. البته اهداف زیبایی به سلیقه افراد بستگی دارد. خیلی از افراد می‌خواهند از طریق عمل بینی طبیعی، تناسب و تقارن درست را به بینی خود بدهند و چهره‌ای متعادل و متناسب داشته باشند. جراحی رینوپلاستی بینی گوشتی به شکل زیر، به بهبود ظاهر بینی کمک خواهد کرد:

  1. از طریق رینوپلاستی ظاهر کج بینی صاف خواهد شد.
  2. با جراحی، بینی را کوچک‌تر کرد و حتی در قسمت‌هایی که نیاز به افزایش حجم هست؛ از طریق پیوند غضروف به صورت طبیعی یا مصنوعی، حجم مورد نظر را روی بینی ایجاد نمود.
  3. از طریق جراحی، برآمدگی‌هایی روی تیغه بینی اصلاح خواهند شد و بینی به شکل صاف و مسطح به نظر می‌رسد.
  4. ظاهر نوک بینی کاملاً تغییر پیدا می‌کند و سوراخ‌های بینی کوچک و متقارن خواهند شد.
  5. قوز بینی و نقایص مادرزادی روی بینی، به بهترین شکل اصلاح خواهند شد.
  6. قوس لازم روی تیغه بینی ایجاد می‌شود.

دومین دلیلی که مردم به جراحی بینی گوشتی فکر می‌کنند؛ خارج از نیاز پزشکی است. افرادی که به صورت ژنتیکی انحراف سپتوم دارند؛ افرادی که به دلیل ژنتیک، تصادف یا آسیب، دچار انسداد در مجاری تنفسی شده‌اند؛ برای رفع مشکلات تنفسی خود نیاز به جراحی بینی خواهند داشت. 

جراحی بینی استخوانی یا گوشتی کمک خواهد کرد، تا انسداد مجاری تنفسی رفع شده و فرد از مشکلات سلامتی مرتبط با آن، مانند سینوزیت و عفونت در امان باشد. از طرفی جراحی بینی گوشتی، باعث می‌شود تا آسیب‌های ناشی از بیماری‌هایی، مانند عفونت یا سرطان ترمیم شوند. جراحان زیبایی و بینی ماهر و متخصص، مانند دکتر حسینی و دکتری یزدانی، می‌توانند به بهترین شکل اهداف درمانی و زیبایی شما را محقق سازند. 

نتیجه انواع عمل رینوپلاستی بینی گوشتی چگونه است؟

هر فرد از انجام عمل جراحی رینوپلاستی بینی گوشتی، هدفی را دنبال می‌کند. افرادی که به دنبال اهداف زیبایی و بهبود فرم بینی خود هستند، یکی از حالت‌های زیر را به پزشک پیشنهاد می‌دهند:

  • عمل بینی طبیعی؛
  • عمل بینی فانتزی و عروسکی؛
  • عمل بینی نیمه فانتزی.

نتیجه عمل بینی فانتزی

انواع عمل بینی بر اساس نوع درخواست بانوان و آقایان متفاوت است. در نتیجه، فرم نهایی بینی نیز با یکدیگر تفاوت دارد؛ برای مثال، در عمل بینی مردانه، جراح تلاش می‌کند تا زاویه بین لب و بینی را کنترل کند. در چهره بانوان، بهترین زاویه بین لب و نوک بینی، بین 100 تا 105 درجه است؛ اما در عمل بینی مردانه، این زاویه بر روی یکی از مقادیر 90 تا 95 درجه تنظیم خواهد شد.

چه افرادی کاندیدای جراحی بینی گوشتی هستند؟

افرادی کاندیدای جراحی رینوپلاستی بینی گوشتی هستند، که شرایط زیر را داشته باشند:

  • افرادی می‌توانند برای انجام این نوع جراحی بینی اقدام نمایند، که انتظارات واقع‌بینانه از نتایج جراحی داشته باشند.
  • افرادی که شرایط سنی لازم را داشته باشند. بهترین سن برای انجام جراحی بینی، پس از پایان یافتن سن بلوغ و قبل از رسیدن به ۶۰ سالگی است. محدوده سنی بین ۱۸ تا ۶۰ سال، بهترین بازه زمانی برای انجام جراحی بینی گوشتی می‌باشد.
  • افرادی که از شرایط سلامتی کامل برخوردار باشند و دچار مشکلات مربوط به انعقاد خون نباشند. افراد دیابتی و کسانی که بیماری خاص دارند، قبل از اقدام به عمل بینی نیمه فانتزی، فانتزی یا طبیعی، باید جلسات مشاوره، آزمایشات و توصیه‌های لازم را به دقت مورد توجه قرار دهند. 
  • افرادی که به دلیل حجم، پره‌های بزرگ و شکل نامتقارن بینی، از ظاهر بینی خود ناراضی هستند و این موضوع باعث کاهش اعتماد به نفس آنها، برای حضور در جامعه شده است.
  • افرادی که خود را مقید به رعایت دستورالعمل‌های قبل و بعد از جراحی می‌دانند و از کشیدن سیگار، استعمال دخانیات و مصرف نوشابه‌های الکلی، قبل و بعد از جراحی پرهیز می‌نمایند. در غیر این صورت ممکن است نیاز به جراحی بینی ترمیمی باشد.

نحوه عمل رینوپلاستی گوشتی چگونه است؟​

یکی از مهم‌ترین نکاتی که در انتخاب نحوه عمل بینی به آن توجه می‌شود، گوشتی بودن یا استخوانی بودن بینی است. همچنین، نظر بیمار درباره نتیجه نهایی عمل و طبیعی یا فانتزی بودن آن نیز اهمیت دارد. نحوه عمل رینوپلاستی بینی گوشتی، محدودیت‌های بیشتری نسبت به عمل بینی استخوانی دارد. البته تجربه و تبحر پزشک می‌تواند، بسیاری از این محدودیت‌ها را برطرف نماید. 

با این حال، پیچیدگی‌های جراحی بینی گوشتی، می‌تواند بر شکل‌دهی و نتیجه جراحی تاثیرگذار باشد. در ادامه مراحل مربوط به نحوه جراحی رینوپلاستی بینی گوشتی را شرح خواهیم داد. هرچند در قسمتی از این صفحه می‌توانید، فیلم جراحی بینی را نیز مشاهده کنید.

مرحله اول؛ بیهوشی

نوع بیهوشی در عمل جراحی رینوپلاستی بینی گوشتی، بر اساس نوع، پیچیدگی و روش جراحی تعیین می‌شود. انواع روش­های بیهوشی برای عمل رینوپلاستی بینی گوشتی به شرح زیر است:

  • جراحی بینی با بی حسی موضعی؛ در مواردی که عمل بینی گوشتی، به صورت سرپایی انجام می‌گیرد؛ از روش بی حسی موضعی استفاده می‌شود. در این روش، مقداری آرام‌بخش به ناحیه تحت جراحی تزریق می‌گردد. این داروی بی‌حس‌کننده درد، بافت‌های بینی را بی حس کرده و بیمار را آرام می‌کند. بیمارانی که از بی‌حسی‌های موضعی داخل وریدی استفاده می‌کنند؛ ممکن است گیج شوند، بدون اینکه کاملا بخوابند.
  • جراحی بینی با بیهوشی عمومی؛ در عمل رینوپلاستی بینی با بیهوشی عمومی، بیمار داروی بیهوشی را از طریق استنشاق دریافت می‌کند. البته در برخی موارد نیز دارو از طریق لوله‌­ای کوچک که در رگ گردن، دست یا قفسه سینه قرار داده شده به بدن بیمار وارد می‌شود. در هر حال، بیهوشی عمومی، کل بدن را تحت تاثیر قرار داده و بیمار را به خوابی عمیق فرومی‌برد. در جراحی رینوپلاستی بینی گوشتی با بیهوشی عمومی، بیمار به لوله­‌های تنفسی نیاز خواهد داشت.

مرحله دوم؛ برش جراحی

به طور کلی جراحی بینی گوشتی، از دو طریق عمل بینی باز یا عمل بینی بسته انجام می‌گیرد. برای رینوپلاستی بسته، برش‌ها در داخل بینی پنهان خواهند شد. در حالی که در روش جراحی بینی باز، کلیه برش‌های مربوط به جراحی، در ناحیه خارجی بینی ایجاد می‌گردند. در جراحی رینوپلاستی باز، سرتاسر ناحیه باریکی که حفره‌ها را از یکدیگر جدا می‌کند؛ برش می‌خورد. در نهایت، پوست این ناحیه بالا آمده و امکان دسترسی به غضروف، استخوان و نوک بینی فراهم می‌شود.

مرحله سوم؛ تغییر شکل ساختار بینی

در این مرحله با توجه به هدف عمل جراحی بینی گوشتی، ساختار بینی تغییر داده می‌شود؛ برای مثال، در افرادی که بینی بزرگی دارند باید بخش‌هایی از غضروف یا استخوان بینی برداشته شود. اگر فرد در ناحیه غضروفی بینی نیاز به ترمیم شدید داشته باشد، باید پیوند غضروف انجام گیرد. عمل پیوند غضروف عمدتا به کمک غضروف گوش انجام می‌شود. با این حال، در موارد نادر استفاده از غضروف دنده نیز می‌تواند مشکل را برطرف نماید.

مرحله چهارم؛ اصلاح سپتوم انحرافی

غضروف میانی بینی را سپتوم می‌نامند. گاهی در اثر انحراف سپتوم، مشکلات تنفسی و زیبایی در بینی افراد ایجاد می‌گردد. در این‌گونه افراد، بخشی از فرآیند جراحی بینی گوشتی، صرف صاف کردن سپتوم خواهد شد. همچنین، در این مرحله برآمدگی‌های داخل بینی نیز اصلاح می‌شود، تا تنفس فرد بهبود پیدا کند.

مرحله پنجم؛ بستن برش

پس از برطرف کردن عیب‌های ظاهری بینی گوشتی و درمان ناهنجاری‌های آن، پوست و بافت بینی در جای خود قرار می‌گیرند. پس از تراشیده شدن بافت‌های اضافی، برش‌ها به طور کامل بسته می‌شوند. ممکن است لازم باشد برخی برش‌های اضافی، در چین‌های طبیعی سوراخ‌های بینی ایجاد گردند. این کار برای تغییر و تنظیم اندازه حفره‌های بینی مناسب است.

مرحله ششم؛ مشاهده نتایج

در روزهای اولیه پس از جراحی بینی گوشتی، معمولا از آتل و بانداژ استفاده می‌شود. این کار به حفظ شکل جدید بینی و جذب خونریزی‌های احتمالی کمک می‌کند.؛

در جلسه مشاوره قبل از جراحی بینی گوشتی چه مواردی بررسی می‌شوند؟

افرادی که قصد دارند، برای انجام جراحی بینی گوشتی اقدام کنند؛ باید یک جلسه مشاوره با پزشک خود داشته باشند. در طول جلسه مشاوره، پزشک ساختار بینی بیمار را بررسی خواهد کرد. تشخیص نوع بینی، بررسی وضعیت پوست بینی و توجه به ویژگی‌های صورت بیمار، مواردی هستند که در حین معاینه فیزیکی مورد توجه قرار می­‌گیرند.

بیمار موظف است به سوالات پزشک جراح، در مورد سابقه پزشکی، جراحی‌ها، سابقه انسداد بینی و داروهای مصرفی خود، پاسخ دقیق و کامل بدهید. آگاهی پزشک در این زمینه­‌ها بر تصمیم‌گیری وی برای جراحی بینی، تاثیر دارد؛ زیرا ابتلا به برخی اختلالات مانند هموفیلی، باعث می‌شود تا شخص گزینه مناسبی برای عمل بینی گوشتی نباشد.

در طول جلسه مشاوره، فرد متقاضی جراحی باید انتظارات خود را از پزشک معالج، به صراحت بیان کند. همچنین، فرد می‌تواند با مشاهده نتایج عمل‌های قبلی پزشک جراح، با میزان مهارت وی آشنا شود. هرچه تعداد جراحی‌هایی که پزشک انجام داده است بیشتر باشد، تجربه وی برای عمل رینوپلاستی بینی گوشتی بیشتر خواهد بود. 

این نکته را در نظر داشته باشید که جراحی بینی گوشتی، دشوارتر از جراحی بینی استخوانی است. بنابراین مهم است که میزان تجربه و مهارت پزشک جراح، برای این نوع بینی به خوبی بررسی شود. عدم مهارت کافی در انجام جراحی بینی گوشتی، می‌تواند اختلالات تنفسی شدیدی ایجاد کند. همچنین، ممکن است بیمار رضایت کافی از نتیجه نهایی عمل نداشته باشد.

مراقبت‌های قبل از جراحی بینی گوشتی شامل چه مواردی است؟

پس از انجام معاینات فیزیکی اولیه، پزشک برخی آزمایش‌های مهم را تجویز می‌کند. انجام آزمایش خون کلی، وضعیت سلامت عمومی بدن فرد را مشخص خواهد کرد. همچنین، لازم است از دو هفته قبل از عمل رینوپلاستی بینی گوشتی، از مصرف سیگار پرهیز کنید؛ زیرا مصرف سیگار می‌تواند دوره بهبودی پس از جراحی را طولانی‌تر کند.

نکته دیگر به مصرف داروها و نوشیدنی‌ها مربوط می‌شود. در واقع، افرادی که قصد انجام جراحی رینوپلاستی بینی را دارند، باید از نوشیدن نوشابه‌های الکلی پرهیز کنند. همچنین مصرف داروهایی نظیر ایبوپروفن و آسپرین باید قطع شود؛ زیرا این داروها با باعث رقیق شدن خون شده و مانع از انعقاد خون می‌گردند. این موضوع می‌تواند در هنگام جراحی مشکل ساز شود.

یکی از مهم‌ترین نکاتی، که باید قبل از عمل رینوپلاستی بینی گوشتی به آن توجه شود، حالت اجزای دیگر چهره است. در واقع، گاهی اصلاح وضعیت چانه و گونه‌ها، در کنار انجام عمل بینی، می‌تواند به جذابیت بیشتر چهره کمک کند. معمولا پزشک جراح بینی، با بررسی وضعیت کلی چهره، پیشنهاداتی درباره تناسب اجزای آن خواهد داد؛ برای مثال، بزرگ‌تر کردن چانه کوچک می‌تواند، شکل بینی جراحی شده را زیباتر نشان دهد. بنابراین افراد با چانه کوچک می‌توانند، جراحی اصلاح چانه را نیز انجام دهند.

مراقبت های قبل از جراحی بینی گوشتی

مراقبت‌های بعد از عمل رینوپلاستی گوشتی 

بخش مهمی از نتایج جراحی رینوپلاستی بینی گوشتی، به مراقبت‌های بعد از عمل مربوط می‌شود. رعایت نکات مراقبتی پس از عمل بینی گوشتی، مانع از بروز عوارض پیچیده نیز خواهد شد. برخی از مهم‌ترین مراقبت‌هایی که باید پس از عمل جراحی رینوپلاستی بینی گوشتی انجام شوند، عبارتند از:

  • استراحت در چند روز اول پس از جراحی؛
  • قرار دادن سر، بالاتر از قفسه سینه در هنگام خوابیدن، برای کاهش تورم و خونریزی؛
  • نگه داشتن پانسمان‌های داخلی و آتل مخصوص، تا ۷ روز پس از جراحی؛
  • تعویض به موقع پد قطره‌­ای، برای از بین بردن آثار خونریزی و تخلیه مخاط، طبق دستور و آموزش پزشک؛
  • استفاده از کرم ضد آفتاب با SPF30، برای جلوگیری از تغییر رنگ پوست در ناحیه جراحی.

ممنوعیت‌های پس از جراحی رینوپلاستی بینی گوشتی کدامند؟

برای رسیدن به نتیجه مناسب و رضایت‌بخش، از جراحی رینوپلاستی بینی گوشتی لازم است، از انجام برخی کارها اجتناب کنیم. برخی از مهم‌ترین ممنوعیت‌های پس از عمل جراحی رینوپلاستی بینی گوشتی، عبارتند از:

  • پرهیز از انجام فعالیت‌های سنگین، مانند دویدن یا ایروبیک؛
  • استفاده از وان به جای دوش برای استحمام؛
  • پرهیز از باد کردن بینی؛
  • مصرف غذاهای پر فیبر، برای پیشگیری از یبوست؛
  • پرهیز از خنده یا لبخند زدن شدید، که به ناحیه بینی فشار وارد آورد؛
  • محدود کردن حرکات لب بالایی، مخصوصا در هنگام مسواک زدن؛
  • پرهیز از پوشیدن لباس‌های جلو بسته؛
  • عدم استفاده از عینک طبی آفتابی، به مدت حداقل ۴ هفته پس از جراحی؛
  • عدم مصرف سدیم یا محدود کردن آن، برای کاهش تورم؛
  • عدم استفاده از کمپرس سرد یا کیسه یخ، بر روی بینی گوشتی جراحی شده.
ممنوعیت های پس از جراحی بینی گوشتی

آیا انجام عمل جراحی رینوپلاستی بینی گوشتی ساده است؟

به طور کلی، برخلاف آنچه به نظر می‌رسد؛ عمل جراحی بینی عمل چندان ساده نیست. ساختار بینی ساختاری ظریف، سه بعدی و پیچیده است. بنابراین ایجاد تغییر در چنین ساختاری، مهارت بسیار زیادی می‌طلبد. در ادامه به چالش‌­های مهم عمل زیبایی بینی اشاره خواهیم کرد.

انجام جراحی بینی گوشتی ساده

حفظ سلامت بینی و کیفیت تنفس

تغییر در ساختار بینی نباید، عملکرد آن را تحت تاثیر قرار دهد. به همین دلیل نیز، تغییرات ایجاد شده در حین جراحی بینی، باید بسیار ظریف و کوچک باشند. مجموعه این تغییرات کوچک، شکل جدید بینی را به وجود می‌آورند. کمترین سهل انگاری در حین جراحی می‌­تواند، مشکلات تنفسی برای فرد در پی داشته باشد.

رعایت ظرافت و دقت

با توجه به اینکه تغییرات ایجاد شده در ساختار بینی، کاملا ظریف و کوچک هستند؛ بنابراین احتمال خطا در حین عمل بینی بالا است. از سوی دیگر، وجود تورم و استفاده از بی‌حسی‌های موضعی در حین عمل، باعث انحراف بینی خواهد شد. در نتیجه، تغییرات ایجاد شده در ساختار آن، از نظر پنهان می‌مانند. تشخیص اینکه مراحل جراحی، مانند تراش بافت‌ها، استخوان و غضروف تا چه حد، ادامه داشته باشد، به مهارت و تجربه پزشک و بستگی دارد.

برنامه ریزی جراحی برای هر فرد به صورت منحصربفرد

نکته دیگری که باید به آن توجه نمود؛ قطعی نبودن مراحل جراحی رینوپلاستی بینی گوشتی، برای همه بیماران است. در واقع، رینوپلاستی بینی گوشتی هیچ‌گونه برنامه استاندارد و منظمی ندارد. نحوه انجام جراحی بر اساس شرایط بیمار و با توجه، به ساختار بینی وی تعیین خواهد شد. با همه این اوصاف، عمل رینوپلاستی بینی گوشتی را باید، یک عمل چالش‌برانگیز به حساب آورد.

دوران نقاهت جراحی رینوپلاستی بینی گوشتی چقدر است؟

بخش مهمی از فرایند عمل بینی، به دوران نقاهت پس از آن مربوط می­‌شود. فردی که جراحی بینی گوشتی انجام می‌دهد؛ باید حداقل به مدت یک هفته در منزل استراحت کند. در روزهای اول پس از جراحی، احساس درد و تورم شدید وجود دارد. با این حال، با گذشت زمان، بیمار احساس بهتری پیدا خواهد کرد. اکثر بیماران یک هفته پس از جراحی، شرایط معمولی‌تری پیدا خواهند کرد.

وجود تورم پس از جراحی، امری طبیعی است. تورم بعد از رینوپلاستی بینی گوشتی، معمولا تا چندین ماه وجود دارد. البته این تورم پس از چند ماه، از نظر پنهان خواهد بود. با این حال، برای مشاهده شکل نهایی بینی گاهی لازم است، حتی تا یک سال نیز صبر کنید. برای بازگشت به فعالیت‌های روزمره نیز، معمولا دو تا چهار هفته زمان نیاز دارید.

عمل رینوپلاستی بینی گوشتی برای چه کسانی خطرناک است؟

رینوپلاستی بینی گوشتی به دنبال ایجاد تغییر شکل و فرم‌دهی بینی است. با این حال، انجام عمل بینی گوشتی، برای برخی افراد خطرناک خواهد بود. از جمله کسانی که گزینه مناسبی، برای انجام جراحی بینی گوشتی محسوب نمی‌شوند، عبارت‌اند از:

  • افراد مبتلا به دیابت؛
  • مبتلایان به کم‌خونی؛
  • افرادی که به اختلالات تنفسی دچار هستند؛
  • مبتلایان به اختلالات روحی و روانی (که اختیاری در تصمیم‌­گیری، برای جراحی بینی ندارند)؛
  • بیماران قلبی و عروقی؛
  • مصرف‌کنندگان سیگار و الکل.
خطر در جراحی بینی گوشتی

احتمال مرگ در جراحی بینی گوشتی چقدر است؟

هر نوع جراحی با هدف زیبایی، ترمیمی و درمانی ممکن است، خطرات و عوارضی در پی داشته باشد؛ اما بر این نکته تاکید می‌کنیم که جراحی رینوپلاستی بینی گوشتی، هیچ‌گونه خطر مرگی برای بیماران در پی ندارد. در واقع، عوارض ناشی از جراحی بینی گوشتی، تنها به مواردی مانند تورم و احساس درد محدود می‌شود. این عوارض کاملا طبیعی بوده و مدتی بعد برطرف می‌شوند؛ اما در پاسخ به این سوال، که احتمال مرگ در جراحی رینوپلاستی بینی گوشتی چقدر است، با قاطعیت می‌توان گفت که این نوع جراحی، هیچ‌گونه خطر مرگی برای افراد در پی نخواهد داشت؛ مخصوصا اگر توسط یک پزشک مجرب و ماهر انجام گیرد.

هزینه جراحی رینوپلاستی بینی گوشتی چقدر است؟

پیش از این اشاره کردیم که عمل جراحی رینوپلاستی بینی گوشتی، محدودیت‌ها و پیچیدگی‌های خاص خود را دارد. این مساله، زمانی که جراحی بینی درمانی انجام می‌گیرد، حساسیت بیشتری خواهد داشت. بنابراین جراح در حین عمل باید دقت و ظرافت بیشتری به خرج دهد. هرچه پیچیدگی‌های جراحی رینو پلاستی بینی گوشتی بیشتر باشد؛ دستمزد پزشک معالج بیشتر خواهد بود. 

نوع بیهوشی نیز، بر هزینه جراحی بینی گوشتی اثرگذار است؛ زیرا در بیهوشی عمومی، حضور یک متخصص بیهوشی، در هنگام جراحی الزامی است. بنابراین دستمزد پزشک متخصص بیهوشی نیز، باید در تخمین هزینه عمل بینی در نظر گرفته شود. به طور کلی هزینه جراحی رینوپلاستی بینی گوشتی به موارد زیر بستگی خواهد داشت:

  • دستمزد پزشک؛
  • روش جراحی؛
  • هزینه‌های مربوط به کلینیک؛
  • هزینه تجهیزات احتمالی برای پس از عمل؛
  • هزینه مربوط به داروهای پس از جراحی؛
  • هزینه‌ای که بابت آزمایش‌های قبل از عمل، باید پرداخت شود.

برخی فاکتورهای جانبی نیز می‌توانند بر هزینه عمل رینوپلاستی تاثیرگذار باشند. برای مثال، هزینه عمل بینی در شهرهای مختلف، متفاوت است. همچنین، موقعیت جغرافیایی کلینیک، خصوصی یا دولتی بودن بیمارستان یا کلینیک و میزان شهرت پزشک، از جمله مواردی هستند که بر هزینه عمل بینی تاثیر می‌گذارند.

به طور کلی، عمل بینی یک جراحی زیبایی صورت به حساب می‌آید. بنابراین هزینه جراحی بینی نسبتا بالا است. مخصوصا اگر جراحی رینوپلاستی بینی گوشتی را، در یک کلینیک مجهز و تحت‌نظر یک پزشک عالی انجام دهید. به این ترتیب، اگر به نتیجه جراحی و سلامت عملکرد بینی خود، پس از عمل اهمیت می‌دهید، بهتر است به دنبال جراحی بینی ارزان نباشید؛ چون مسلما عوارض ناشی از آن، بسیار بیشتر از مزیت‌های آن خواهد بود.

هزینه جراحی بینی گوشتی

آیا بیمه هزینه عمل جراحی بینی گوشتی را پرداخت می‌کند؟

جراحی رینوپلاستی بینی گوشتی، یک جراحی زیبایی محسوب می‌شود. بنابراین نباید انتظار داشت که شرکت‌های بیمه، هزینه مربوط به آن را متقبل شوند؛ البته در مواردی که هدف از عمل بینی، انجام جراحی بینی درمانی است؛ شاید بتوان بخشی از هزینه‌های مربوط به جراحی بینی را، از شرکت بیمه‌گذار دریافت نمود. بهتر است قبل از اقدام برای انجام جراحی، با شرکت بیمه‌گذار خود مشاوره داشته باشید.

جراحی رینوپلاستی بینی گوشتی اصلاح شکل و اندازه بینی،

با استفاده از تکنیک‌های مختلف است. برخی مراحل این عمل، شامل جمع‌آوری اطلاعات پزشکی بیمار و برنامه‌ریزی دقیق است. در پاسخ به این سوال که «آیا بینی گوشتی قابل عمل است؟» باید گفت بله؛ بینی گوشتی قابل عمل است و انتخاب روش مناسب توسط پزشک می‌تواند به بیماران کمک کند. 

انواع مدل عمل بینی گوشتی، شامل روش‌های مختلفی است، که هرکدام نقاط قوت و ضعف خاص خود را دارند. اکثر بیماران با رعایت نکات بعد عمل بینی گوشتی، نتایج مطلوبی از عمل رینوپلاستی بینی گوشتی به دست می‌آورند؛ اما نتایج ممکن است، بسته به شرایط هر بیمار متفاوت باشد. افتادگی بینی گوشتی نیز، با این عمل قابل اصلاح است، اما باید به خطرات و عوارض ممکن، توسط پزشک توجه شود.

سوالات متداول درباره جراحی بینی گوشتی

رینوپلاستی اصطلاح لاتینی است که برای جراحی بینی گوشتی به کار برده می‌شود. در عمل رینوپلاستی مشکلاتی نظیر زاویه بینی، قوز بینی، افتادگی نوک بینی و زاویه بین لب و بینی اصلاح خواهند شد.

در حین جراحی بینی، از روش‌های بی حسی موضعی یا بیهوشی عمومی استفاده می‌شود. بنابراین بیمار در حین جراحی هیچ گونه دردی حس نخواهد کرد. اما در روزهای اولیه پس از جراحی زیبایی بینی ممکن است کمی احساس درد و ناراحتی وجود داشته باشد.

کبودی پس از عمل بینی در ابتدا زیاد است. البته این موضوع به پیچیدگی عمل و میزان تغییر ایجاد شده در بینی بستگی دارد. در هر حال، کبودی‌های ناشی از جراحی بینی پس از چند روز کم رنگ تر شده و در نهایت پس از چند هفته برطرف خواهند شد.

با توجه به پیچیدگی‌های عمل بینی گوشتی، میزان تورم ناشی از این نوع جراحی زیاد است. بنابراین باید تا زمان از بین رفتن کامل تورم بینی صبر نمود. البته از چند ماه پس از عمل بینی که تورم آن به حداقل می‌رسد، می‌توان تا حدودی فرم نهایی بینی را مشاهده کرد.

قیمت عمل بینی به فاکتورهای متعددی بستگی دارد که اصلی‌ترین آن‌ها دستمزد پزشک و هزینه‌های کلینیک است. هر چه تبحر پزشک بیشتر و کلینیک مجهزتر باشد، قیمت عمل بینی نیز بیشتر است.