انواع عمل رینوپلاستی

قبل و بعد جراحی بینی طبیعی

عمل رینوپلاستی چیست؟ معرفی انواع مدل‌های جراحی رینوپلاستی

بینی به عنوان نقطه مرکزی صورت نقش بسیار زیادی در زیبایی چهره شما دارد. به همین دلیل افراد با انجام عمل رینوپلاستی بینی (Rihnoplasty)، به دنبال ایجاد تغییرات گسترده در چهره خود هستند. عمل زیبایی بینی یا جراحی رینوپلاستی با حدود 60 سال سابقه در ایران، می‌تواند اهداف درمانی بسیاری نیز به همراه داشته باشد. عمل رینوپلاستی با تکنیک‌های مختلفی انجام می‌شود. 

جراحی بینی باز و بسته، دو نوع اصلی تکنیک‌های جراحی رینوپلاستی هستند، که از طریق آنها می‌توان انواع مدل بینی را مطابق با خواست و چهره بیمار اجرایی نمود. مدل بینی فانتزی نیمه فانتزی و طبیعی مهم‌ترین انواع جراحی بینی هستند، که با هدف زیبایی انجام می‌شوند. 

البته رینوپلاستی علاوه بر اهداف زیبایی، اهداف درمانی را نیز دنبال می‌کند. «تیپ پلاستی»، «سپتورینوپلاستی»، «رینوپلاستی اصلاحی» و «توربینوپلاستی» از انواع جراحی رینوپلاستی بینی هستند، که با هدف رفع مشکلات عملکردی بینی انجام می‌شوند. 

درمان این مشکلات کمک می‌کند تا بیمار بتواند تنفس بهتری داشته باشد و برای انجام عملکردهای روزانه دچار مشکل نشود. در این مقاله، انواع عمل رینوپلاستی بینی، به شما معرفی شده و به طور مفصل در مورد هر یک از آنها صحبت می‌شود. پس برای کسب اطلاعات و آگاهی بیشتر در زمینه تا انتهای مقاله با ما همراه شوید.

 

عمل رینوپلاستی بینی چیست؟

ابتدا به این موضوع خواهیم پرداخت که چه کسانی به سراغ جراحی زیبایی بینی می‌روند. افراد مختلف می‌توانند، دلایل مختلف و متفاوتی را برای این کار داشته باشند. داشتن بیماری‌هایی از جمله انحراف داخلی تیغه بینی، بزرگ‌بودن بیش از حد بینی، بسته بودن راه‌هوایی بینی و یا شکسته‌شدن بینی در اثر تصادف، درگیری و… می‌توانند از جمله مهم‌ترین دلایلی باشند که فرد را مجبور به انجام جراحی بینی نمایند.

امروزه عمل رینوپلاستی بینی، در بین گروه‌های مختلف مردم، طرفداران زیادی پیدا کرده است؛ البته این محبوبیت، بیشتر در بین بانوان به چشم می‌خورد؛ به عنوان مثال بیش از 80 درصد از متقاضیان عمل رینوپلاستی در آمریکا، زنان هستند و مردان، حدود 20 درصد از متقاضیان را تشکیل می‌دهند. همچنین سالانه بیش از 50 هزار نفر در ایران، عمل زیبایی بینی انجام می‌دهند و تعداد این افراد هر سال بیشتر می‌شود. 

ازجمله طرفداران پر و پا قرص رینوپلاستی بینی، سلبریتی‌ها، هنرمندان و بازیگران هستند. بعضی از افراد مشهور جهانی مانند «لیندسی لوهان»، «اوما تورمن»، «جنیفر لوپز» و «جنیفر آنیستون»، جراحی رینوپلاستی بینی انجام داده‌اند. همچنین بازیگران ایرانی معروفی نظیر «نیوشا ضیغمی»، «حسام نواب صفوی» و «محمدرضا گلزار» عمل رینوپلاستی کرده‌اند.

انواع جراحی رینوپلاستی بینی به‌طور کلی، جزء جراحی‌های با موفقیت بالا به حساب می‌آیند. بر اساس مطالعات انجام شده، میزان موفقیت عمل رینوپلاستی بینی، بین 80 تا 90 درصد است. معنای این آمار آن است که بیشتر متقاضیان رینوپلاستی، به اهداف خود می‌رسند و از نتایج عمل راضی هستند. همچنین عمل زیبایی بینی، به عنوان یکی از رایج‌ترین روش‌های جراحی پلاستیک، در سراسر جهان انجام می‌شود و در کنار ایران، کشورهایی مانند مکزیک، ترکیه و کره جنوبی به خاطر تخصص و تجربه بالای جراحان خود در این زمینه، به عنوان مقصدهای برتر برای جراحی بینی، شناخته می‌شوند. در این کشورها، افراد می‌توانند از خدمات با کیفیت و هزینه مقرون به صرفه بهره‌مند شوند.

بنا به نظر دکتر دوگان، یکی از جراحان بینی، بسیاری از بیماران، چه جوان و چه پیر، به دلایل شخصی و زیبایی‌شناختی متعدد، به دنبال جراحی زیبایی بینی هستند که رایج‌ترین آنها بهبود تعادل و تقارن صورت، اصلاح نوک بینی، به حداقل رساندن قوز پشتی و باریک کردن قاعده آلار است.

قبل و بعد عمل بینی طبیعی

بررسی انواع عمل رینوپلاستی بینی ‌‌

همان‌طور که گفته شد؛ انواع عمل‌های بینی با اهداف زیبایی و درمانی انجام می‌شود. در ادامه به معرفی انواع عمل‌های بینی با کاربرد درمانی می‌پردازیم و سپس به بررسی عمل‌های بینی با کاربرد زیبایی خواهیم پرداخت. 

انواع عمل بینی بر اساس اهداف درمانی

انواع تکنیک‌های زیر با هدف رفع مشکلات تنفسی ساختاری بینی انجام می‌شوند:

  • سپتوپلاستی یا عمل انحراف تیغه بینی؛ سپتوم، تیغه‌ای است که حفره‌ها و سوراخ‌های بینی را از هم جدا می‌کند و دارای ساختار غضروفی و استخوانی شکل است. برخی افراد، به صورت ژنتیکی یا در اثر تصادف، دچار انحراف تیغه بینی هستند. انحراف تیغه بینی می‌تواند؛ عبور جریان هوا در داخل سوراخ‌های بینی را با مشکل مواجه کرده و باعث انسداد راه‌های هوایی شود. این اتفاق می‌تواند، مشکلاتی مانند سینوس مزمن، خونریزی‌های مکرر و پولیپ را نیز بهبود بخشد. با انجام سپتوپلاستی می‌توان، مشکلات مربوط به انحراف تیغه بینی را درمان نمود.
  • توربینوپلاستی یا جراحی شاخک بینی؛ بینی دارای سه شاخک «فوقانی»، «میانی» و «تحتانی» است، که به گرم کردن هوای تنفسی رسیده به شش‌ها کمک می‌کنند. اگر به هر دلیلی، مانند آلرژی، شاخک‌ها بیش از اندازه بزرگ شوند؛ می‌توانند باعث انسداد راه‌های هوایی شوند. برای رفع این مشکل، جراحی «توربینوپلاستی» انجام می‌شود. در این نوع جراحی بینی، پزشک با تکنیک‌های مختلفی، مانند استفاده از فرکانس رادیویی، سوزاندن شاخک‌ها، برش سرد و «توربینکتومی»، شاخک‌های بینی را اصلاح و ترمیم می‌کند.

انواع عمل رینوپلاستی با هدف زیبایی

در زیر به معرفی انواع عمل رینوپلاستی بینی با اهداف زیبایی می‌پردازیم:

  1. عمل رینوپلاستی طبیعی؛ در جراحی رینوپلاستی طبیعی تلاش می‌شود تا بسیاری از مشکلات بینی مانند برجستگی روی پل بینی، بیرون زدگی بیش از حد بینی، عدم تقارن و ناهماهنگی‌های روی بینی به شکلی طبیعی و استاندارد ترمیم و بازسازی شوند. این باعث می‌شود تا شکل و فرم بینی با سایر اجزای صورت متناسب و هماهنگ شود. در جراحی رینوپلاستی طبیعی، پزشک سعی می‌کند بافت‌های بینی راه خیلی دستکاری نکند، اگرچه گاهی برای ایجاد خط کانتور درست و اصلاح افتادگی نوک بینی نیاز به برش یا پیوند غضروفی است. 
  2. عمل رینوپلاستی فانتزی؛ برخی از افراد تمایل دارند که مطابق با چهره افراد مشهور فرم بینی خود را تغییر دهند. کوچک کردن بینی، ایجاد زاویه روی بینی و نوک تیز کردن بینی یکی از مهم‌ترین تغییراتی است که افراد برای داشتن چهره متفاوت روی بینی خود انجام می‌دهند. انتخاب مدل بینی فانتزی کمک می‌کند تا شما بتوانید به چنین اهدافی دست پیدا کنید. در جراحی بینی فانتزی حجم بینی تا حد زیادی کاهش پیدا کرده، ارتفاع بینی کوتاه‌تر شده و بینی باریک‌تر خواهد شد. علاوه بر این زاویه بین بینی و لب‌ها افزایش پیدا می‌کند، طوری که نوک بینی بسیار سر بالا به نظر می‌رسد و سوراخ‌های بینی به شکل مشهود‌تری نمایان می‌شوند. برای چنین اصلاحاتی گاهی ممکن است نیاز به پیوند غضروفی یا گرافت به شکل طبیعی و مصنوعی باشد. در این صورت پزشکان از ایمپلنت‌های سیلیکونی یا غضروف‌های طبیعی بدن مانند غضروف‌های لاله گوش و غضروف‌های بین دنده‌ها استفاده خواهند کرد. 
  3. عمل رینوپلاستی نیمه فانتزی؛ همانطور که از نام این تکنیک جراحی زیبایی بینی پیداست تغییرات به شکلی کمتر از بینی فانتزی اعمال خواهند شد. از طرفی تغییرات ظاهری به اندازه بینی طبیعی، جزئی نخواهند بود. در واقع در این نوع جراحی، شیب کمی روی پل بینی ایجاد می‌شود. تغییرات ایجاد شده در عمل بینی نیمه فانتزی به اندازه بینی فانتزی مشهود نخواهند بود. 
  4. عمل رینوپلاستی اصلاحی یا ترمیمی؛ جراحی رینوپلاسی با هدف اصلاح و ترمیم مشکلات جراحی اولیه انجام می‌شود. به دلایل مختلف مانند عدم مهارت پزشک یا عدم رعایت مراقبت‌های اصولی بعد از جراحی ممکن است نتایج رینوپلاستی تحت تاثیر قرار گرفته و بینی از شکل و حالت مورد نظر خارج شود. انجام جراحی بینی ترمیمی نسبت به جراحی اولیه پیچیده‌تر است، زیرا بافت‌ها باید مجدد تحت جراحی قرار بگیرند. 
  5. عمل رینوپلاستی بینی کج؛ به دلایل مختلف ممکن است تیغه بینی از چهارچوب اصلی خود خارج شده و کج به نظر برسد. پیچ خوردن غضروف‌ها، شکستگی استخوان‌ بینی به دلیل آسیب، صدمات ورزشی، مشکلات ژنتیکی و… همگی باعث می‌شوند تا دیواره بینی از موقعیت اصلی خود خارج شده و کج به نظر برسد. انحراف تیغه بینی نیز یکی از علت‌های کج شدن بینی است. در اکثر موارد انحراف تیغه بینی یک مشکل ژنتیکی محسوب می‌شود. کج شدن بینی می‌تواند با مشکلات تنفسی، خونریزی تشدید، آلرژی و غیره همراه باشد. 
  6. با انجام جراحی رینوپلاستی بینی می‌توان دیواره کج بینی را اصلاح نمود و در موقعیت درست قرار داد. عملی که برای اصلاح انحراف تیغه بینی در نظر گرفته می‌شود سپتورینوپلاستی نام دارد. 
  7. جراحی زیبایی پیوند نوک بینی؛ یکی از اصلی‌ترین بخش‌ها که در جراحی  رینوپلاستی هدف اصلاح و ترمیم قرار می‌گیرد، نوک بینی است. نوک بینی به ویژه در بینی‌های گوشتی به دلیل وجود غضروف های ضعیف یا چرخش غضروف‌ها ممکن است افتاده و کج به نظر برسد. در بیشتر موارد پزشکان با پیوند غضروفی یا انواع گرافت مانند اتوگرافت(استفاده از غضروف‌های بدن)، زنوگرافت(غضروف‌های مصنوعی)، هموگرافت(غضروف‌های بدن شخص دیگر) تلاش می‌کنند تا نوک بینی را مطابق فرم دلخواه تغییر دهند.

WHAT ARE THE DIFFERENT TYPES OF RHINOPLASTY SURGERIES? (wedofaces.com)

یکی از پرسش‌های مهم مراجعان کلینیک جراحی بینی تهران این است: «سخت ترین قسمت جراحی بینی چیست؟». در پاسخ باید گفت: «احتمالا جراحی نوک بینی، سخت‌ترین بخش عمل رینوپلاستی بینی است. البته باید در نظر داشت که برای اصلاح نوک بینی، از روش های مختلفی استفاده می‌شود». 

عکس قبل و بعد عمل بینی استخوانی کج

جراحی رینوپلاستی بینی چگونه است؟ 

جراحی زیبایی بینی، با بی‌حسی موضعی و بیهوشی عمومی است. هرکدام از مدل‌های بینی، با دو روش جراحی «باز» و «بسته» انجام می‌شوند. بسته به میزان گستردگی و پیچیدگی جراحی، ممکن است یکی از این دو روش انتخاب شوند.

عمل بینی بسته

جراحی بینی به روش بسته، از طریق ایجاد یک برش کوچک در پایه بینی، بین سوراخ‌های دو طرف بینی انجام می‌شود. در واقع پزشک با ابزار مخصوص، برشی در ناحیه داخلی سوراخ‌های بینی ایجاد می‌کند، تا پوست را بالا کشیده و به ساختار اسکلتی و غضروفی، جهت اعمال تغییرات دسترسی پیدا کند. این روش عمل بینی برای افرادی توصیه می‌شود، که به دنبال اصلاحات جزئی روی بینی هستند. تکنیک بسته، گزینه مناسبی برای «آلاروپلاستی» و «تیپ پلاستی» است. جراحی به روش بسته، کم تهاجمی‌تر از عمل بینی باز بوده و گاهی، تنها از طریق بی‌حسی موضعی انجام می‌شود. 

عمل باز بینی

در این روش از جراحی زیبایی بینی، بیمار تحت بیهوشی عمومی قرار خواهد گرفت. پزشک با ایجاد برشی در کلوملا، قسمت تحتانی و غضروفی بینی، مابین پره‌های بینی، برشی ایجاد می‌کند تا پوست را بالا برده و بهتر بتواند؛ به کل ساختار غضروفی و استخوانی بینی دسترسی داشته باشد. از این طریق، پزشک بهتر می‌تواند مشکلات ساختاری بینی، نقص‌های مادرزادی، تومار، پولیپ، کیست‌های درموئید و شکاف لب را درمان نماید. با استفاده از این تکنیک، پیوند استخوانی و غضروفی جهت پشتیبانی از سایر قسمت‌های بینی، بهتر انجام می‌شود. این روش جراحی برای افرادی پیشنهاد می‌شود، که به دنبال تغییرات اساسی روی بینی خود هستند. 

علاوه بر موارد بالا، در حوزه جراحی بینی ممکن است، به روش‌های دیگری نیز اشاره شود. یکی از این روش‌ها «رینوپلاستی فیلر» است که از آن با عنوان رینوپلاستی بدون جراحی هم یاد می‌شود. بعضی افراد به دلیل ترس یا اضطراب از عمل جراحی بینی، به دنبال راهکارهای غیر جراحی هستند و به این روش تمایل پیدا می‌کنند.

در این روش، مواد ژلی مانند «هیالورونیک اسید» به عنوان فیلر، به نواحی مورد نیاز بینی تزریق می‌شوند، تا شکل آن بهبود یابد. این تزریقات می‌توانند مشکلات جزئی روی نوک بینی را اصلاح کنند؛ اما نتیجه این کار موقت است و پس از مدتی (معمولاً چند ماه)، اثرات فیلر کاهش می‌یابد و بینی به شکل اول خود بازمی‌گردد. این روش برای افرادی که به دنبال راهکارهای غیرجراحی، برای بهبود شکل بینی هستند؛ گزینه‌ای مناسب است؛ اما نیازمند تکرار دوره‌های تزریق است تا اثر به مدت طولانی‌تر حفظ شود.

پس اگر به دنبال تغییرات اساسی و ماندگار هستید؛ باید عمل زیبایی بینی انجام دهید. برای اطمینان از اینکه کدام تکنیک، بر اساس فرم و مدل بینی برای شما بهتر است؛ توصیه می‌شود با نوبت دهی آنلاین کلینیک جراحی زیبایی بینی تهران، تماس حاصل نمایید تا از مشاوره و راهنمایی پزشکان مجرب و متخصص این مرکز، بهره‌مند شوید.

دانش عمل رینوپلاستی بینی، هر روز در حال تکامل است. به عنوان مثال، جراحی «پیزوالکتریک» یک تکنیک نوآورانه در زمینه جراحی بینی است، که به جای ابزارهای سنتی مانند چاقوی جراحی و مته، از ارتعاشات اولتراسونیک برای برش استخوان و غضروف استفاده می‌کند. این تکنیک انقلابی، عملکرد دقیق‌تر و با آسیب کمتر به بافت‌های اطراف را امکان‌پذیر می‌سازد. با پیشرفت این تکنیک و فناوری‌های مرتبط، آینده جراحی بینی، به سمت فرآیندهای کمتر تهاجمی و با بازدهی بالاتر، در بهبود شکل و عملکرد بینی خواهد رفت.

انجام عمل بینی بر اساس نوع بینی

هنگام انتخاب فرم و حتی تکنیک جراحی برای بینی، باید به نوع بینی نیز توجه کرد. بینی به دو دسته «استخوانی» و «گوشتی» تقسیم‌بندی می‌شود، که هرکدام از آنها ویژگی‌های ظاهری متفاوتی دارند. به همین دلیل، رینوپلاستی به دو دسته جراحی بینی استخوانی و گوشتی دسته‌بندی می‌شود.

عمل رینوپلاستی استخوانی

بینی استخوانی نوعی از بینی است، که در آن غضروف‌ها و استخوان‌ها نسبت به بینی گوشتی، استحکام و ضخامت بیشتری دارند. از طرفی، پوست این نوع بینی نازک‌تر است. به‌طور معمول، افرادی که دارای بینی استخوانی هستند؛ از ناهمواری‌ها و برجستگی‌های روی بینی رنج می‌برند. ناهمواری‌های روی بینی می‌تواند؛ بینی را به شکل نامتقارن نشان دهد و این، بر جذابیت چهره تاثیر خواهد گذاشت. در واقع، یکی از مهمترین دلایل برای انجام جراحی زیبایی بینی، در افراد با بینی استخوانی، صاف کردن استخوان و تیغه بینی است. 

با انجام جراحی بینی استخوانی، می‌توان هرگونه کجی یا انحرافی در تیغه بینی را اصلاح نمود؛ به کوچک شدن سوراخ‌های بینی کمک کرد و تمام ناهنجاری‌های روی بینی را ترمیم نمود. این جراحی، بر اساس میزان گستردگی آن ممکن است؛ با تکنیک «باز» یا «بسته» انجام شود. افرادی که بینی استخوانی دارند؛ بهتر می‌توانند بینی خود را به صورت «فانتزی» یا «نیمه فانتزی»، شکل دهند. پوست نازک در این مدل از بینی باعث می‌شود، تا همپوشانی پوست روی نواحی جراحی شده، آسان‌تر انجام شود.

عمل رینوپلاستی گوشتی

بینی گوشتی پهن و بزرگ است. این نوع بینی‌ها معمولاً دارای پوست ضخیمی هستند. پوست ضخیم بینی، به دلیل غدد چربی زیر پوست است. از طرفی، افراد دارای بینی گوشتی، بیشتر مستعد ابتلا به آکنه، جوش و سایر بثورات پوستی هستند. غضروف‌های بینی گوشتی، نسبت به بینی استخوانی ضعیف‌تر هستند؛ اما تعداد آنها بیشتر است. در واقع غضروف‌های ریز و متعدد، باعث شده‌اند تا عمل دماغ گوشتی، برای فرم‌دهی بینی با چالش‌های بیشتری همراه باشد. 

در برخی موارد، برای دستیابی به نتایج مطلوب بعد از رینوپلاستی بینی گوشتی، نیاز به پیوند غضروفی یا گرافت خواهد بود، تا بتوان به‌خوبی پشتیبانی لازم را از غضروف‌های جراحی شده، به عمل آورد و نوک بینی را مطابق با فرم دلخواه، تغییر داد. ضخامت پوست بینی گوشتی، خود، چالش دیگری برای جراحی زیبایی بینی است، که نیاز به برش و انجام ظرافت‌های بیشتری، حین جراحی دارد تا هیچ‌گونه جای زخم و اسکار، بعد از عمل باقی نماند. 

نتیجه جراحی بینی گوشتی

بهترین مدل عمل رینوپلاستی بینی استخوانی و گوشتی

یکی از مهم‌ترین سوالاتی، که در مورد عمل رینوپلاستی بینی زیاد پرسیده می‌شود؛ این است که «بهترین مدل جراحی زیبایی دماغ برای من چیست؟» و «کدام مدل را برای جراحی زیبایی بینی استخوانی یا گوشتی خود باید انتخاب کرد؟»

برای پاسخ به این سوال، شما قبل از هرچیز، باید به جراحان حاذق و مجرب مراجعه نمایید، تا آناتومی بینی شما به صورت کامل و دقیق مورد بررسی قرار بگیرد در واقع، انتخاب بهترین مدل بینی، به آناتومی بینی و صورت شما کاملاً بستگی دارد و نمی‌توان، تنها بدون در نظر گرفتن نوع چهره و ویژگی‌های صورت، یک مدل را برای همه پیشنهاد داد؛ به عنوان مثال، افرادی که بینی استخوانی کوچک دارند و سایر اجزای چهره آنها ظریف است؛ می‌توانند انواع مدل بینی فانتزی یا نیمه فانتزی را انتخاب کنند و اگر تنها، به دنبال اصلاحات جزئی هستند؛ «عمل بینی طبیعی» گزینه مناسبی برای آنهاست.

در مقابل، افراد دارای بینی گوشتی و بزرگ، برای انتخاب مدل بینی باید احتیاط بیشتری کنند و پس از ارزیابی‌های انجام شده توسط پزشکان ماهر، همچون دکتر حسینی و دکتر یزدانی، مدل بینی خود را انتخاب نمایند. عمل بینی گوشتی طبیعی، گزینه مناسبی برای جراحی دماغ گوشتی، بزرگ و پهن است.

عمل بینی گوشتی زنانه طبیعی کمک خواهد کرد، تا خانم‌هایی که چهره درشت دارند؛ بتوانند به شکلی استاندارد و طبیعی، زیبایی چهره خود را دوچندان کنند. برای داشتن چشم‌انداز درست از مدل عمل بینی دلخواه خود، پیشنهاد می‌شود؛ به سایت دکتر حسینی و دکتر یزدانی مراجعه کنید و نمونه جراحی‌های انجام شده، توسط ایشان را مشاهده کنید.

شرایط عمل بینی چیست؟ آیا من کاندیدای خوبی برای جراحی رینوپلاستی بینی هستم؟

حال که با انواع مدل‌ها و تکنیک‌های عمل زیبایی بینی آشنا شدید؛ ممکن است از خود بپرسید که «شرایط عمل بینی چیست؟ آیا همه افراد می‌توانند؛ برای انجام رینوپلاستی اقدام کنند؟» جراحی زیبایی بینی، یکی از جراحی‌های زیبایی و پلاستیک محبوب و پرطرفدار است؛ زیرا طیف وسیعی از افراد می‌توانند؛ این جراحی را جهت زیباتر شدن چهره خود انجام دهند. 

اگر از انحراف تیغه بینی، بزرگ بودن سوراخ‌های بینی، افتادگی نوک بینی، انسداد راه‌های هوایی بینی، ناهنجاری‌های روی تیغه بینی، قوز بینی، برجستگی‌ها و برآمدگی‌های بینی، سینوس و پولیپ رنج می‌برید؛ می‌توانید از طریق رینوپلاستی، همه مشکلات عملکردی و ساختاری بینی خود را، اصلاح و ترمیم نمایید. جراحی زیبایی بینی، مانند هر روش جراحی دیگر، نیاز به شرایط و آمادگی‌هایی دارد. 

افراد زیر کاندیدای خوبی، برای انجام جراحی رینوپلاستی بینی هستند:

  • افرادی که از سلامتی عمومی کامل برخوردار هستند.
  • کسانی که شرایط سنی مناسب را داشته باشند. بهتر است عمل بینی، بعد از پایان سن بلوغ و بعد از ۱۸ سالگی، انجام شود.
  • افرادی که انتظارات واقع‌بینانه از نتایج عمل دارند.
  • افرادی که خود را متعهد به رعایت مراقبت‌های قبل و بعد از عمل می‌دانند.

افراد زیر نباید عمل رینوپلاستی بینی انجام دهند:

  • جراحی زیبایی بینی، برای افراد مسن و بالای ۶۵ سال توصیه نمی‌شود.
  • افرادی که از مشکلات و اختلالات روحی- روانی رنج می‌برند نیز، کاندیدای خوبی برای انجام جراحی نیستند.
  • افراد سیگاری که خود را، متعهد به ترک سیگار و دخانیات، قبل و بعد جراحی نمی‌کنند نیز، نباید برای رینوپلاستی اقدام نمایند.
  • افرادی که از انواع بثورات پوستی، به خصوص روی پوست بینی خود، رنج می‌برند نیز، کاندیدای خوبی برای جراحی نیستند.
  • افراد مبتلا به بیماری‌های خونی، مانند «هموفیلی» و بیماری‌های مرتبط با انعقاد خون، نباید برای جراحی زیبایی بینی اقدام نمایند؛ زیرا این کار می‌تواند، باعث افزایش خون‌ریزی حین جراحی و بعد از آن شود.
  • افرادی که از آلرژی و حساسیت شدید رنج می‌برند.

با مشاوره آنلاین کلینیک جراحی زیبایی بینی تهران تماس حاصل نمایید، تا بر اساس شرایط جسمی و فیزیکی خود، مشاوره و راهنمایی‌های لازم، در مورد عمل زیبایی بینی را دریافت کنید. 

عمل رینوپلاستی بینی چقدر طول می کشد؟

همان‌طور که گفته شد؛ جراحی زیبایی بینی با دو روش باز و بسته انجام می‌شود. انجام جراحی به روش بسته، مدت زمان کمتری به طول خواهد انجامید. اگر اصلاحاتی که قرار است روی بینی بیمار انجام ‌شود؛ کم و جزئی باشد؛ جراحی به روش بسته، حدود ۲۰ تا ۳۰ دقیقه به طول خواهد انجامید. به‌طور معمول برای این افراد، بیهوشی عمومی در نظر گرفته می‌شود. مدت زمان عمل بینی، برای افرادی که به دنبال تغییرات گسترده هستند، و اهداف زیبایی و درمانی را همزمان دنبال می‌کنند؛ طولانی‌تر خواهد بود. بسته به نوع جراحی، ممکن است عمل کردن دماغ، چیزی حدود یک یا دو ساعت، به طول بینجامد.

عوارض عمل بینی استخوانی و گوشتی

خوشبختانه خطرات و عوارض جراحی زیبایی بینی، بسیار کم و ناچیز است. اگر شما بهترین جراحان زیبایی و بینی، مانند دکتر حسینی و دکتر یزدانی را انتخاب کرده باشید؛ نگرانی در مورد عوارض و خطرات بعد عمل نخواهید داشت. با این وجود، هر روش جراحی در صورت نادیده گرفتن مراقبت‌های قبل و بعد از عمل، می‌تواند با عوارضی برای بیمار همراه باشد. عمل رینوپلاستی بینی نیز، از این قاعده مستثنا نیست. در کل، عوارض عمل بینی استخوانی و عمل بینی گوشتی مردانه و زنانه، بعد از جراحی به شرح زیر است:

  1. جابجایی غضروف بعد از عمل بینی؛
  2. خون‌ریزی بینی؛
  3. عفونت؛
  4. احساس درد شدید در اطراف بینی و چشم‌ها؛
  5. تورم و کبودی چشم بعد از جراحی بینی؛
  6. بدشکلی و ناهنجاری بینی، به دلیل انباشتگی نادرست غضروف‌ها؛
  7. کاهش حس بویایی؛
  8. احتمال آسیب عصب بینی؛
  9. آبریزش و ترشح مخاط؛
  10. احساس بوی بد در بینی؛
  11. کوچک شدن بیش از اندازه سوراخ بینی؛
  12. باریک شدن مجاری هوایی؛
  13. باقی ماندن جای زخم و اسکار روی پوست بینی؛
  14. حساسیت به ماده بیهوشی.

در صورت بروز عوارض یا نارضایتی از نتایج جراحی زیبایی بینی چه باید کرد؟

اگر به دلیل اشتباهات و قصور پزشکی یا عدم مراقبت‌های صحیح قبل و بعد از جراحی، دچار عوارضی شُدید یا نتایج عمل بینی، مطابق انتظارات شما نبود؛ باید به پزشک متخصص مراجعه نمایید. پزشک، بعد معاینه بینی از طریق آزمایشات تصویربرداری، علت بروز عارضه و نارضایتی شما، از نتایج دماغ عملی را مورد بررسی قرار می‌دهد. پس از آن ممکن است؛ نیاز به جراحی مجدد یا ترمیمی داشته باشید.

عکس عمل بینی استخوانی مردانه

عمل ترمیمی بینی چیست؟

اگر جراحی رینوپلاستی بینی، برای شما مشکلات تنفسی به همراه داشته یا ظاهر بینی بعد جراحی، رضایت شما را جلب نمی‌کند؛ باید برای «جراحی ترمیمی بینی» اقدام نمایید. در واقع، عمل ترمیمی یا اصلاحی بینی، بعد از تشخیص علت ایجاد مشکلی یا نارضایتی بیمار، به روش باز یا بسته انجام خواهد شد. از طریق انجام جراحی ترمیمی، می‌توان مشکلاتی مانند «افتادگی نوک بینی»، «عدم تقارن سوراخ‌های بینی»، «انسداد راه‌های هوایی» و… را که به‌خوبی در جراحی قبلی اصلاح و بهبود نیافته‌اند؛ مجددا ترمیم نمود.

انجام این عمل، نسبت به عمل اولیه با پیچیدگی‌های بیشتری همراه است؛ زیرا بافت‌های تراش‌خورده یا جراحی شده، دوباره زیر تیغ جراحی خواهند رفت و این باعث می‌شود، تا زمان بهبودی طولانی‌تر شده و مراقبت‌های بعد از عمل نیز، با حساسیت بیشتری همراه باشند. احتمال بروز درد و کبودی نیز، بعد از جراحی ترمیمی، نسبت به جراحی اولیه بیشتر خواهد بود. در کل، اهداف این جراحی به شرح زیر است:

  • رفع و اصلاح مشکلات مربوط به جراحی اولیه.
  • افزایش اعتمادبه‌نفس، با انجام تغییرات مطابق خاص و سلیقه زیباجو.
  • بازیابی مجدد ظاهر بینی، با رفع ناهنجاری‌های ایجاد شده بعد از جراحی اولیه.

مراقبت‌های اصولی بعد از انجام عمل رینوپلاستی بینی

اگر می‌خواهید عوارض جانبی بعد از عمل، به شدت کاهش پیدا کند؛ علاوه‌بر انتخاب بهترین جراح زیبایی بینی حاذق و مجرب، باید مراقبت‌های بعد از عمل رینوپلاستی را به دقت رعایت نمایید. این مراقبت‌ها به شرح زیر هستند:

  1. از کمپرس یخ استفاده کنید؛ مقداری یخ را، در حوله نرم گذاشته و به اطراف چشم‌ها و بینی خود بمالید. استفاده از حوله باعث می‌شود، تا پوست در اثر سرما آسیب نبیند. مراقب باشید، به نواحی جراحی شده فشاری وارد نشود. بعد از ۴۸ ساعت می‌توانید؛ از کمپرس گرم استفاده کنید. 
  2. از انجام فعالیت‌های شدید و تمرینات ورزشی سخت، خودداری کنید؛ هرگونه فشار به بینی می‌تواند؛ باعث دررفتن بخیه‌ها و آسیب به غضروف‌های جراحی شده شود.
  3. هیدراته بمانید؛ مصرف مایعات، باعث بهبود گردش خون شده و به ترمیم زخم‌ها بعد جراحی زیبایی بینی، سرعت بیشتری می‌دهد. 
  4. رژیم غذایی مناسب بعد از عمل داشته باشید؛ رژیم غنی از فیبر، پروتئین، ویتامین و موادمعدنی کمک می‌کند، تا بهبودی سریع‌تر حاصل شود. در کنار استفاده از این مواد، شما باید همه بایدها و نبایدهای رژیم غذایی بعد از عمل بینی را، نیز به‌خوبی رعایت نمایید. 
  5. مصرف سیگار، دخانیات و نوشیدنی‌های حاوی الکل را کنار بگذارید؛ استفاده از این مواد، اکسیژن‌رسانی و خون‌رسانی به بافت‌های بینی را، تضعیف کرده و موجب تاخیر در روند بهبودی خواهد شد. 
  6. پیاده‌روی کنید؛ پیاده‌روی سبک در روزها و هفته‌های ابتدایی بعد از جراحی، باعث بهبود گردش خون خواهد شد. 
  7. هنگام سرفه، عطسه یا خمیازه مواظب باشید؛ برای کاهش فشار به بافت‌های بینی بعد از جراحی، با دهان باز سرفه و عطسه کنید. 
  8. داروهای ضد انعقاد خون را کنار بگذارید؛ مصرف داروها و مکمل‌های حاوی ویتامین E می‌توانند؛ باعث افزایش خون‌ریزی حین و بعد جراحی زیبایی بینی شوند. در مورد هر نوع دارویی که مصرف می‌کنید، با پزشک خود مشورت نمایید. 
  9. هنگام خواب سر خود را بالا قرار دهید؛ از دو تا سه بالش کوچک، برای بالا نگه داشتن سر استفاده کنید. همچنین هنگام نشستن روی صندلی، می‌توانید یک بالش کوچک زیر گردن خود قرار دهید، تا سر شما بالاتر از سایر قسمت‌های بدنتان قرار بگیرد.
  10. کنترل احساسات و خودداری از گریه؛ گریه می‌تواند تورم و التهاب اطراف بینی را، افزایش دهد و منجر به تشکیل مخاط، در داخل سوراخ های بینی شود. همچنین تورم پوشش داخلی بینی به دلیل گریه، می‌تواند باعث آسیب دیدن بخیه‌ها شود یا در موارد شدید، باعث ترکیدن بخیه‌ها شود.
  11. استفاده از تامپون یا اسپلینت؛ استفاده از تامپون یا اسپلینت بعد از رینوپلاستی بینی مهم است. تامپون، خونریزی را کنترل کرده و فشار لازم را برای حفظ شکل بینی اعمال می‌کند. اسپلینت نیز شکل جدید بینی را حفظ کرده و از جابجایی ناخواسته آن جلوگیری می‌کند.

اگر بخواهیم دراین‌باره صحبت کنیم که «بیشترین درد عمل رینوپلاستی بینی، چه زمانی اتفاق می‌افتد؟» باید بگوییم که چند روز اول پس از جراحی، معمولا زمانی است که ناراحتی و درد در اوج خود است؛ اما با گذشت زمان، درد کاهش می یابد. همچنین بیشتر تورم و کبودی‌های واضح، در دو هفته اول بهبود می‌یابند؛ اما تورم جزئی می‌تواند تا چند ماه ادامه یابد.

هزینه کلی عمل رینوپلاستی بینی چقدر است؟

یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های افراد، برای انجام جراحی زیبایی بینی، هزینه عمل زیبایی بینی است. بسیاری از افراد می‌خواهند؛ در مورد هزینه‌های عمل به‌طور دقیق بدانند. تعیین نرخ دقیق جراحی، به عوامل مختلفی بستگی دارد. از همین رو نمی‌توان، یک نرخ ثابت را برای جراحی در نظر گرفت. مهم‌ترین فاکتورهای تاثیرگذار بر جراحی رینوپلاستی بینی، به شرح زیر است:

  • میزان مهارت و تخصص جراح؛ حق الزحمه پزشک، بر اساس تخصص و مهارت او در انجام عمل زیبایی بینی، محاسبه می‌شود. پزشکانی که به‌خوبی با تکنیک‌ها و ظرافت‌های جراحی آشنا هستند و می‌توانند به‌درستی، تکنیک‌های مختلف را روی بینی بیمار پیاده‌سازی نمایند؛ به گونه‌ای که حداقل عوارض جانبی را تجربه کند؛ دستمزد بیشتری خواهند داشت. 
  • مکان جغرافیایی؛ جراحی در شهرهای بزرگ، به دلیل وجود کلینیک‌های پیشرفته و مجهز و همچنین دسترسی بهتر، به پزشکان با تجربه گران‌تر خواهد بود. جراحی بینی در تهران، نسبت به شهرهای دیگر، از هزینه‌های بالاتری برخوردار است. این هزینه‌ها تنها به درمان معطوف نمی‌شود. هزینه رفت‌وآمد، به‌ویژه برای افرادی که از شهرستان‌های دیگر، به تهران برای درمان مراجعه می‌کنند نیز، باید در لیست هزینه‌های جراحی زیبایی بینی محاسبه شود. 
  • نوع فرم، مدل و تکنیک جراحی؛ افراد با اهداف درمانی و زیبایی مختلفی، برای عمل جراحی بینی اقدام می‌کنند. اینکه پیاده‌سازی تکنیک مورد نظر، چقدر زمان‌بر خواهد بود و چه تغییرات گسترده‌ای، روی بینی باید انجام شود نیز، روی هزینه‌ها تاثیرگذار است؛ به عنوان مثال، افرادی که همزمان با درمان انحراف تیغه، جراحی رینوپلاستی انجام می‌دهند؛ باید هزینه بیشتری پرداخت کنند.
  • هزینه معاینات و مشاوره‌های قبل و بعد از عمل بینی؛ قبل از انجام جراحی زیبایی بینی، شما باید علاوه‌بر مشاوره، معاینات فیزیکی، تصویربرداری، آزمایش خون و… را نیز انجام دهید. همچنین بعد از عمل، برای اطمینان از نتایج، شما باید دوباره ویزیت شوید. این‌ها همگی هزینه‌های جانبی عمل هستندف که در فاکتور نهایی خودتان باید ذکر شوند. 

جراحی زیبایی بینی یکی از محبوب‌ترین عمل‌های زیبایی است،

که می‌تواند علاوه بر بهبود ظاهر شما، به رفع مشکلات ساختاری و تنفسی بینی کمک کند. عمل بینی، با اهداف زیبایی و درمانی انجام می‌شود؛ به همین دلیل انواع مختلفی دارد. جراحی بینی طبیعی، فانتزی، نیمه فانتزی، توربینوپلاستی، سپتوپلاستی، رینوسپتوپلاستی، آلار پلاستیک و تیپ پلاستی از مهم‌ترین انواع عمل بینی هستند. انجام هر تکنیکی، بر اساس نوع بینی استخوانی و گوشتی، ممکن است کمی متفاوت باشد. در بینی استخوانی، به دلیل ضخامت و استحکام غضروف‌ها، فرم دادن بینی راحت‌تر خواهد بود. 

افراد با بینی گوشتی، به دلیل حجم بینی و غضروف‌های ضعیفی که دارند؛ بهتر است بینی خود را به شکل فانتزی یا عروسکی، خیلی کوچک نکنند. عمل رینوپلاستی بینی، به دو روش باز و بسته انجام می‌شود. انتخاب روش جراحی، بر عهده پزشک جراح است؛ اما انتخاب مدل جراحی رینوپلاستی با توجه به علاقه‌مندی بیمار، ساختار بینی و مشکلات آن، اهداف جراحی، نتایج آزمایش‌ها و مشاوره پزشک صورت می‌گیرد. انجام عمل رینوپلاستی، توسط پزشکان مجرب، همچون دکتر حسینی و دکتر یزدانی، احتمال بروز عوارض جانبی بعد عمل را بسیار کاهش خواهد داد.

چک لیست مهم‌ترین سوالات بعد از عمل رینوپلاستی بینی

برای آن که بدانید نتیجه جراحی بینی که انجام داده‌اید، خوب بوده یا نه، بهتر است بدانید که این موضوع را باید در طول زمان و پس از گذشت 6 الی 11 ماه متوجه شوید زیرا تا آن زمان ورم بینی کشیده می شود.

مزیت‌های عمل بینی شامل برطرف شدن انحراف تیغه داخلی، متناسب‌شدن سوراخ‌های بینی، رفع پولیپ بینی، تنفس راحت‌تر، شکل ظاهری بهتر و… می‌شود.

پس از عمل بینی بهتر است آب کرفس، آناناس، خوراکی‌های نرم و مقوی را مصرف کنید.

در صورتی که عمل سختی داشته باشید، پس از آن درد را نیز احساس خواهید کرد.

در صورتی که نکات مهم پس از عمل جراحی بینی را رعایت نکنید، افتادگی نوک بینی را پس از این موضوع خواهید داشت.

سفر با هواپیما بعد از عمل بینی امکان پذیر است اما نیاید این کار را در روزها و حتی هفته اول پس از عمل جراحی انجام دهید.

مدت زمان معمول برای انجام جراحی بینی 1.5 تا 3 ساعت است.

رژیم غذایی نباید شامل غذاهای سفتی باشد که برای جویدن آن ها دچار مشکل شوید. خوردن انواع غذاهای سالم و نرم می‌تواند رژیم غذایی شما را تشکیل دهد.

برای آن که چسب بینی خود را به درستی بزنید، باید بدانید که تکه چسب‌های 3 الی 4 سانتی متری را از بالای بینی به سمت پایین و به صورت عرضی انجام دهید. یک مقدار از هر چسب باید زیر چسب بعدی قرار بگیرد. زمانی که این چسب‌ها محکم شدند، تکه چسب های 10 الی 12 سانتی متری را بر روی آن ها و به صورت طولی می‌چسبانید.

عمل بینی کاملا با بیهوشی انجام می‌شود و بیمار برای چند ساعت به طور کامل بیهوش خواهد شد.