عمل ترمیمی بینی: راهنمای انجام و هزینه ترمیم بینی عمل شده 1403

داشتن بینی پهن و بزرگ، انحراف تیغه بینی، بزرگ بودن سوراخ‌های بینی، افتادگی نوک بینی، برآمدگی‌ها و فرورفتگی‌های روی بینی از مهمترین دلایل انجام عمل رینوپلاستی بینی است؛ با این وجود گاهی به دلیل عدم مراقبت‌های صحیح بعد از جراحی، افزایش سن و اشتباهات پزشکی ممکن است نتایج جراحی مطلوب و مورد انتظار نباشد و نیاز به ترمیم بینی عمل شده باشد! 

با انجام عمل ترمیمی بینی، می‌توان اصلاحات و نواقص جراحی اولیه بینی را ترمیم نمود و فرم بینی را به شکل دلخواه تغییر داد؛ البته این یک جراحی پیچیده محسوب می‌شود؛ زیرا بافت‌های بینی دوباره زیر تیغ جراحی خواهند رفت؛ بنابراین از همان ابتدا، به دنبال انتخاب بهترین جراح زیبایی و بینی مانند دکتر حسینی و دکتر یزدانی باشید.

جراحی بینی ترمیمی

جراحان مجرب در زمینه جراحی زیبایی و جراحی پلاستیک، با داشتن دانش عمیق از ساختارهای استخوانی و غضروفی بینی، قادر به انجام دقیق و ظریف تغییرات مورد نظر هستند. این دقت، نهایتاً منجر به کاهش چشمگیر عوارض پس از عمل می‌شود؛ به‌طوری که احتمال نیاز به جراحی ثانویه بینی، برای بیمار به حداقل می‌رسد و نگرانی‌های شما را، از بابت نیاز به ترمیم بینی عمل شده، از بین می‌برد.

با وجود آنکه تعداد عمل‌های بینی، روزبه‌روز در حال افزایش است؛ اما مطابق آمارها، تنها حدود 10 تا 15 درصد از بیماران، به دنبال انجام عمل ترمیمی بینی هستند، که البته این آمار می‌تواند، برای هر پزشک متفاوت باشد؛ بیشتر این بیماران برای کسب زیبایی، به دنبال عمل مجدد بینی هستند، و با نتایج عاطفی و جسمی نامطلوب ناشی از نتیجه جراحی بینی، باقی مانده‌اند. پیش از اقدام به پیگیری جراحی ترمیمی بینی، بیماران باید در نظر داشته باشند، که برای دیدن نتایج عمل بینی، عموما تا 12 ماه بعد از جراحی بینی باید صبر کنند!

محتوا نمایش

عکس قبل و بعد عمل بینی ترمیمی پزشکان ما

جراحی بینی ترمیمی چیست؟ 

بینی به عنوان یکی از مهم‌ترین اجزای صورت، با ساختار پیچیده‌ای از غضروف، ماهیچه، مخاط، بافت و پوست، نقش کلیدی در زیبایی انسان دارد. هرگونه نقص یا آسیبی در این عضو می‌تواند تأثیر مستقیمی بر ظاهر فرد داشته باشد. اصلاح مشکلات بینی با جراحی ترمیم بینی، چه ناشی از بیماری، آسیب‌های ورزشی، تروما، قصور پزشکی یا نادیده گرفتن مراقبت‌های بعد از عمل یا حتی نارضایتی از نتیجه عمل اولیه، می‌تواند به بازیابی هارمونی و تعادل در چهره کمک کند و از بروز ناهنجاری‌های ظاهری جلوگیری نماید.

برای اصلاح همه این موارد، نیاز به جراحی ترمیم بینی است. در واقع، اصلی‌ترین اقدامی که می‌توان برای رفع مشکلات مربوط به بینی انجام داد؛ «رینوپلاستی اصلاحی» یا ترمیمی است. با انجام این عمل می‌توان، بافت‌های آسیب‌دیده را مجددا ترمیم نمود؛ ناقرینگی سوراخ بینی بعد از عمل را اصلاح کرد و نوک بینی را مطابق انتظارات تغییر داد.

بینی ترمیمی چیست؟

بررسی دلایل انجام عمل بینی ترمیمی

دلایل مختلفی وجود دارد که افراد، بعد از انجام عمل بینی برای عمل بینی ترمیمی اقدام می‌کنند. در زیر به برخی از مهم‌ترین دلایل انجام جراحی بینی ثانویه اشاره شده است1:

  • ایجاد مشکلات در مجاری تنفسی؛ جراحی نامناسب می‌تواند، منجر به تشکیل اسکارهای داخل بینی شود و فاصله بین پره‌های بینی را، به شدت کاهش دهد، که این امر می‌تواند باعث مشکلات تنفسی شود. در چنین شرایطی، فرد ممکن است در هنگام تنفس یا بویایی، با دشواری‌هایی مواجه گردد؛ در این مواقع، ترمیم بینی عمل شده، ضروری به نظر می‌رسد و باید فورا این اختلال برطرف شود.
  • ایجاد تغییرات غیر طبیعی در ظاهر بینی؛ کوچک کردن بیش از اندازه بینی، به خصوص در بینی‌های گوشتی یا ایجاد قوس بیش از اندازه روی بینی، در
  • جراحی بینی فرانسوی می‌تواند، یکی از دلایل انجام عمل ترمیمی بینی باشد. گاهی برای اصلاح و ترمیم بینی گوشتی، که کوچک یا باریک شده باید پیوند غضروفی مجدد انجام شده تا فرم بینی به شکل طبیعی تغییر داده شود. بنابراین بسیار مهم است که افراد، انتظارات واقع‌بینانه از نتایج جراحی داشته باشند و تنها با دیدن یک عکس یا پیروی از چهره‌های معروف مورد علاقه خود، اقدام به جراحی بینی نکنند.
  • افتادگی نوک بینی؛ اگر پیوند غضروفی در جراحی اولیه، به درستی انجام نشده باشد یا پوست بعد از عمل، به‌خوبی در جای خود قرار نگیرد؛ افتادگی نوک بینی اتفاق خواهد افتاد. این مشکل، از طریق عمل ترمیمی بینی قابل اصلاح است و در این روش، پیوند غضروف مجدداً می‌تواند، به تقویت ساختار بینی و بازگرداندن زیبایی طبیعی کمک کند.
  • عدم اصلاح کامل برجستگی‌های روی بینی؛ اگر قوز بینی و فرورفتگی و برآمدگی‌های آن، به صورت کامل در رینوپلاستی اولیه اصلاح نشده باشند؛ نیاز به عمل بینی ترمیمی خواهد بود. البته گاهی، ناهمواری‌های روی بینی بر اثر رعایت نکردن مراقبت‌های بعد از جراحی، مانند «قرار گرفتن در محیط‌های آسیب‌زا» ایجاد شده است. در هر صورت، با انجام جراحی ثانویه بینی، می‌توان این نوع مشکلات را اصلاح نمود.
  • ناهماهنگی و عدم تقارن در سوراخ‌های بینی؛ در برخی موارد پس از جراحی بینی، ممکن است سوراخ‌های بینی به‌طور یکسان و هماهنگ، تغییر نکنند که این امر می‌تواند، تأثیر منفی بر زیبایی و تناسب چهره بگذارد. برای رفع این مشکل، متقارن‌سازی سوراخ‌های بینی از طریق جراحی ترمیمی انجام می‌شود. این فرآیند دقیق، که توسط جراحان متخصص انجام می‌گیرد؛ نه‌تنها به بازیابی تقارن ظاهری کمک می‌کند؛ بلکه عملکرد تنفسی را نیز بهبود می‌بخشد. با استفاده از تکنیک‌های پیشرفته و دقت بالا، جراح می‌تواند تنظیمات لازم را بر روی سوراخ‌های بینی اعمال کند، تا نتیجه‌ای زیبا و کارآمد حاصل شود.
  • باریک شدن غیرطبیعی سپتوم یا تیغه بینی؛ افرادی که به دلیل انحراف تیغه بینی، جراحی بینی را انجام می‌دهند و همزمان با آن می‌خواهند؛ تغییرات اساسی در فرم بینی خود داشته باشند؛ ممکن است عمل سپتورینوپلاستی را انتخاب کنند. تغییرات گسترده در این نوع بینی‌ها، ممکن است باعث شود تا بینی به شکل غیرطبیعی باریک شود و علاوه بر ظاهر بد، مشکلات تنفسی جدی برای بیمار، به همراه داشته باشد. با انجام جراحی بینی ترمیمی، می‌توان این مشکل را تا حدود زیادی اصلاح نمود.
  • وجود اسکار یا جای زخم قابل مشاهده؛ در جراحی زیبایی بینی، هدف این است که بدون باقی گذاشتن هرگونه جای زخم یا اسکاری روی صورت، به زیبایی و ساختار بینی بیمار پرداخته شود. با این حال، جراحی‌هایی که با دقت و مهارت کافی انجام نشوند؛ ممکن است به پوست آسیب برسانند و نیاز به ترمیم زخم داشته باشند. در چنین مواردی، جراحی ترمیمی می‌تواند، به اصلاح آسیب‌های وارده و بازگرداندن ظاهر طبیعی و هماهنگ بینی کمک کند. این فرآیند نه‌تنها زیبایی، بلکه عملکرد بینی را نیز بهبود می‌بخشد و اطمینان می‌دهد، که بیمار با اعتماد به نفس بیشتری، به زندگی روزمره بازگردد.
  • رعایت نکردن مراقبت‌های بعد از جراحی و وقوع حوادث غیرمنتظره؛ بعد از جراحی ممکن است اتفاقاتی بیفتد، که به غضروف‌ها و استخوان‌های جراحی‌شده آسیب وارد شود. شما یک انسان هستید و روزانه، در معرض صدمات و خطرات بسیاری قرار دارید. صدمات و ضربه‌های اتفاقی به صورت، می‌توانند حتی عالی‌ترین نتایج جراحی بینی را به خطر بیندازند. رینوپلاستی اصلاحی می‌تواند؛ به جبران آسیب‌های ناشی از تصادفات رانندگی، ورزش یا سایر رویدادهای غیرمنتظره کمک کند. به افرادی که ورزش‌های تماسی انجام می‌دهند؛ توصیه می‌شود؛ هنگام شرکت در مسابقات از لباس‌های محافظ استفاده کنند، تا از وقوع حوادث مجدد جلوگیری شود.
مشکل در تنفس یکی از عوامل عمل ترمیمی بینی است.

عمل ترمیمی بینی چگونه انجام می‌شود؟

عمل ترمیمی بینی مانند جراحی زیبایی بینی، به دو روش «باز» و «بسته» انجام می‌شود. اصلی‌ترین تفاوت این دو تکنیک، در نوع برش‌هاست. گستردگی انتخاب نوع جراحی، بستگی به میزان اصلاحاتی دارد که قرار است؛ روی بینی انجام شود2.

جراحی بینی به روش باز

در جراحی بینی به روش باز پزشک با ایجاد یک برش، در پایه میانی بینی یا همان کلوملا، پوست بینی را بالا برده تا دسترسی کاملی به قسمت غضروفی استخوانی و بافت نرم بینی، داشته باشد. در این صورت، راحت‌تر می‌توان بازسازی ساختارهای آسیب‌دیده بینی را انجام داد و جزئیات مورد نظر را پیاده‌سازی نمود.

جراحی بینی به روش بسته

در این تکنیک، برش‌ها فقط در قسمت داخلی حفره بینی ایجاد می‌شوند تا پوست بینی، کمی بالا برده شود. از آنجا که استفاده از این تکنیک، میدان دید محدودتری در اختیار پزشک قرار می‌دهد؛ برای رفع مشکلات اساسی جراحی اولیه، گزینه مناسبی نیست. در واقع از این طریق می‌توان، مشکلات جزئی، مانند افتادگی نوک بینی را اصلاح نمود. بنابراین عمل بینی ثانویه، با استفاده از جراحی بینی به روش بسته آسان‌تر انجام می‌شود.

با نوبت دهی سایت کلینیک جراحی بینی تهران، تماس حاصل نمایید تا با پزشکان مجرب و متخصص این مرکز، در ارتباط بوده و مشاوره و راهنمایی‌های لازم، در مورد نوع جراحی بینی خود را دریافت نمایید.

جهت دریافت مشاوره رایگان و رزرو نوبت عمل زیبایی فرم زیر را کامل کنید

با سلام خدمت زیباجویان عزیز با توجه به شلوغی مطب پزشکان و عدم امکان نوبت‌دهی آنلاین لطفا اطلاعات بالا را کامل نمائید تا همکاران ما در کمتر از 24 ساعت جهت مشاور رایگان و رزرو نوبت با شما تماس بگیرند.

آیا عمل ترمیمی بینی سخت است؟

جراحی بینی ترمیمی، یکی از پیچیده‌ترین و چالش‌برانگیزترین، انواع جراحی صورت است. گاهی برای اصلاح و ترمیم غضروف‌ها و بافت‌ها، نیاز به تراشیدن و برش غضروف یا پیوند غضروف و استخوانی، برای افزایش اندازه و تغییر شکل بینی، در ناحیه مورد نظر است. موارد این‌چنینی، گستردگی و دشواری جراحی را بیشتر خواهند کرد.

نکته دیگر که نباید فراموش کرد؛ این است که در جراحی اولیه، ساختار استخوانی و غضروفی و سایر بافت‌های بینی، زیر تیغ جراحی رفته و از محل خود جابه‌جا شده‌اند. انجام مجدد جراحی، بافت‌ها را حساس و آسیب‌پذیرتر خواهد کرد؛ بنابراین مراقبت‌های بعد از عمل، باید با دقت بیشتری دنبال شود. اگر می‌خواهید یک جراحی راحت و با حداقل عوارض جانبی تجربه کنید؛ پیشنهاد می‌شود؛ به بهترین کلینیک جراحی زیبایی بینی مراجعه نمایید. 

ترمیم بینی گوشتی چگونه است؟

بینی گوشتی، به دلیل داشتن غضروف‌های نسبتاً ضعیف و پوستی ضخیم، اغلب به‌عنوان یکی از پیچیده‌ترین موارد، در عمل ترمیمی بینی گوشتی شناخته می‌شود؛ این نوع بینی، که در جراحی‌های اولیه و ثانویه، با چالش‌های خاصی روبرو است؛ نیازمند تکنیک‌های جراحی دقیق و متخصصانه‌ای است، تا اطمینان حاصل شود که هم‌پوشانی نواحی جراحی شده، به بهترین شکل ممکن انجام پذیرد. این رویکرد دقیق، به حفظ تناسب طبیعی و عملکرد مناسب بینی، کمک می‌کند و از بروز مشکلات بعدی جلوگیری می‌نماید.

انجام هر بار جراحی بینی باعث می‌شود، تا پوست ضخیم بینی زخم و برش بیشتری را تحمل کند. این در نهایت می‌تواند، باعث افزایش جای زخم و اسکار شود. از طرفی، به دلیل وجود غضروف‌های ضعیف بینی گوشتی، امکان دستکاری زیاد، روی غضروف‌ها وجود ندارد و ممکن است، به چند پیوند غضروفی نیاز باشد، که این اصلی‌ترین چالش انجام عمل مجدد بینی گوشتی، محسوب می‌شود. البته اگر جراحی، توسط پزشکان حاذقی همچون دکتر حسینی و دکتر یزدانی انجام شود، با استفاده از تکنیک‌های پیشرفته و اصولی که این پزشکان به کار می‌گیرند؛ احتمال وجود جای اسکار و زخم، به شدت کاهش پیدا خواهد کرد و جراحی، با حداقل عوارض جانبی انجام خواهد شد. 

آیا امکان ترمیم بینی عمل شده بدون جراحی وجود دارد؟

بله، امکان ترمیم بینی عمل شده، بدون جراحی وجود دارد! این روش‌ها معمولاً برای اصلاحات جزئی و ظریف، استفاده می‌شوند و می‌توانند شامل تزریق فیلر، استفاده از نخ لیفت و دیگر تکنیک‌های غیرتهاجمی باشند. این روش‌ها می‌توانند، برای اصلاح ناصافی‌های کوچک، افتادگی نوک بینی، تقارن نداشتن غضروف‌ها و سوراخ‌های بینی و یا انحراف باقی‌مانده، پس از عمل جراحی اولیه مفید باشند. 

با این حال، برای تغییرات بزرگ‌تر یا مشکلات پیچیده‌تر، جراحی ترمیمی ممکن است؛ همچنان بهترین گزینه باشد. همیشه قبل از انتخاب روش درمانی، مشورت با یک جراح متخصص زیبایی بینی، توصیه می‌شود تا بتوانید بهترین تصمیم را، بر اساس نیازها و شرایط خاص خود اتخاذ کنید.

تفاوت جراحی بینی ترمیمی و جراحی بینی اولیه چیست؟

جراحی رینوپلاستی مجدد تفاوت‌هایی با جراحی رینوپلاستی اولیه دارد که عبارتند از3:

  1. پیچیدگی؛ جراحی ترمیم بینی، پیچیدگی بیشتری نسبت به جراحی بینی اولیه دارد؛ چراکه جراح باید، با ساختار تغییر کرده بینی از جراحی اولیه کار کند، که همین موضوع جراحی را بسیار دشوارتر خواهد کرد.
  2. عوارض جانبی؛ احتمال بروز عوارض جانبی، به دنبال ترمیم بینی عمل شده، بیشتر از جراحی اولیه خواهد بود؛ به‌خصوص اگر بیمار پیش از این، جراحی‌های دیگری نیز انجام داده باشد.
  3. دوران بهبودی طولانی‌تر؛ دوران بهبودی در عمل ترمیمی بینی، طولانی‌تر از جراح بینی اولیه خواهد بود. همچنین ممکن است بینی، دچار تورم بیشتری نیز گردد و به جراحی دیگری، برای ایجاد نتایج دلخواه نیاز باشد.
  4. دشواری در پیش‌بینی نتایج؛ پیش‌بینی نتایج در جراحی رینوپلاستی ترمیمی، دشوارتر از جراحی رینوپلاستی اولیه خواهد بود؛ چراکه جراح باید با ساختار تغییر کرده و باقی‌مانده از جراحی بینی قبلی کار کند.
  5. جراح با تجربه بیشتر؛ بسیار مهم است، که برای انجام عمل ترمیمی بینی، جراح با تجربه بیشتر و تخصص بالاتری را انتخاب کنید، تا نتایج دلخواه به دست آمده و از عوارض جانبی نیز، جلوگیری شود.
  6. انتظارات واقعی؛ در مواجهه با جراحی ترمیم بینی، نیاز است که انتظارات، مطابق با واقعیت می‌باشد. نتایج در این جراحی، مانند جراحی اولیه قابل پیش‌بینی نبوده و ممکن است، برای دستیابی به نتایج دلخواه، به جراحی‌های بیشتری احتیاج باشد.

مراحل جراحی بینی ترمیمی شامل چه مواردی است؟

در عمل ترمیمی بینی، اصلاحات در هر قسمتی از بینی شامل بافت نرم، سخت و غضروف ایجاد خواهند شد. برای ایجاد تغییرات ظریف و دقیق در بینی، تکنیک‌های متعددی وجود دارند. این تکنیک‌ها در هر مرحله از جراحی، قابل اجرا هستند. در ادامه به تکنیک‌ها و روش تغییرات در جراحی بینی ترمیمی، اشاره خواهیم کرد.

بازسازی قوز بینی

قوز بینی، هم از استخوان تشکیل شده است و هم از غضروف. در صورتی که قوز بینی در جراحی بینی اولیه، بیش از حد یا کمتر از مقدار مورد نیاز، اصلاح شده باشد؛ نیاز به ترمیم خواهد داشت. برای این کار، پزشک جراح با ایجاد تراش‌های جدید، استخوان و غضروف اضافی را حذف خواهد کرد.

پیوند غضروف یا استخوان برای تغییر شکل بینی

یکی از رایج‌ترین مشکلاتی که می‌تواند، انجام عمل ترمیمی بینی را ضروری سازد؛ «بینی زینی شکل» است. بینی زینی شکل، به معنای برداشت بیش‌ازحد استخوان و غضروف از قوز بینی است. در صورتی که زینی شدن بینی، شکل نامتعارفی ایجاد کند؛ پزشک باید انحنای آن را اصلاح نماید. پیوند غضروف و استخوان، راه‌حل مناسبی، برای برطرف کردن تورفتگی بیش‌ازحد بینی است.

انجام میکرواستئوتومی برای توازن بینی با اجزای چهره

یکی از گام‌های عمل ترمیمی بینی، بهبود وضعیت استخوان‌های ظریف، نازک و شکننده در بینی است. تکنیک «میکرواستئوتومی» مجموعه‌ای از تکنیک‌های پیشرفته برای این موضوع خواهد بود. از این روش جراحی، برای اصلاح عدم تقارن در هرم استخوانی صورت استفاده می‌شود. در واقع، وجود این‌گونه ناقرینگی‌ها، توازن بینی با اجزای صورت را از بین خواهد برد. در چنین شرایطی، پزشک جراح در عمل ترمیمی بینی، وضعیت هرم استخوانی را بهبود می‌بخشد. یکی از روش‌های رایج برای رفع ناقرینگی‌ها، استفاده از ارتعاشات الکتریکی، برای تغییر شکل ساختار استخوانی بینی است.

اصلاح بینی در ناحیه بین چشم ها

قسمت بالایی بینی و بین چشم‌ها (رادیکس ناسی) چندان برجسته نیست؛ اما اصلاح آن یکی از مهم‌ترین و ظریف‌ترین، جنبه‌های رینوپلاستی بینی است. زیبایی و تقارن قسمت بالایی بینی، تاثیر بسزایی بر زیبایی چشم‌ها دارد. در صورتی که هماهنگی بین چشم‌ها و بینی به هم بخورد؛ عملا توازن بین چشم‌ها، بینی و دیگر اجزای چهره از بین خواهد رفت. اگر رادیکس ناسی در جراحی رینوپلاستی اولیه، دچار ناهنجاری شده باشد؛ در جراحی ترمیم بینی باید اصلاح گردد. در غیر این صورت، چشم‌ها زیبایی و گیرایی خود را، از دست خواهند داد.

اصلاح نوک بینی

شاید بتوان، مؤثرترین جزء در زیبایی بینی را نوک بینی دانست. برآمدگی و شکل نوک بینی، باید قرینه و به‌اندازه باشد. گاهی پس از عمل بینی اولیه، نوک بینی دچار افتادگی می‌شود. در چنین مواردی، پزشک طی جراحی ترمیم بینی از روش‌های پیشرفته، برای بالا بردن یا پایین آوردن نوک بینی، کمک می‌گیرد. گاهی بینی شما در اثر جراحی بینی، اولیه دچار کج شدگی یا بیرون زدگی بیش‌ازحد می‌شود. در این صورت نیز شما نیاز به عمل ترمیمی بینی خواهید داشت.

«جراحی اسکالپینگ نوک بینی»، از تکنیک‌های پیشرفته جراحی ترمیمی بینی است. این روش بر اساس دانش عمیق آناتومی بینی، طراحی و اجرا می‌شود. انجام اسکالپینگ نوک بینی، تنها باید توسط یک جراح باتجربه و ماهر انجام گیرد. در غیر این صورت، جراحی بینی ترمیمی در ناحیه نوک بینی، نمی‌تواند نتیجه رضایت‌بخشی حاصل نماید.

غیرطبیعی بودن نتیجه جراحی بینی اولیه

در بسیاری از موارد، پزشک جراح بینی، اهمیتی به تناسب نتیجه عمل با اجزای چهره فرد نمی‌دهد. در نتیجه، بینی فرد پس از جراحی، تناسبی با اجزای صورت او نخواهد داشت. در چنین مواردی، معمولا از بین رفتن حالت طبیعی چهره، برای شخص آزاردهنده خواهد بود. انجام جراحی بینی ترمیمی، زیرنظر یک جراح باتجربه می‌تواند، این مشکل را برطرف نماید.

قبل از جراحی بینی ترمیمی چه مواردی را باید مد نظر قرار داد؟

با هربار جراحی بینی، به صورت ناخواسته ساختار و جریان خون بینی، تحت‌تاثیر قرار می‌گیرد. به‌علاوه در جراحی بینی، عوارض جانبی همچون اسکار ناخواسته، بی‌حسی بینی، عفونت، از دست دادن پوست و همچنین نتایج نامناسب نیز، ممکن خواهد بود. احتمال بروز این عوارض، متعاقب جراحی‌های بعدی افزایش خواهد یافت. بسیار مهم است که جراح انتخابی، در زمینه انجام جراحی ترمیمی بینی، دارای تجربه باشد.

اغلب جراحی بینی ترمیمی، توسط جراح دیگری انجام می‌شود؛ به همین خاطر بسیار مهم است، که جراح از آنچه در جراحی اولیه اتفاق افتاده، باخبر باشد تا از وقوع موارد غیرمنتظره پیشگیری شود. این مساله ممکن است امکان‌پذیر نباشد؛ چراکه گاهی اوقات، جراحی اول مدت‌ها پیش انجام شده و سوابق آن موجود نیست. در چنین مواردی لازم است، تا جراح با دقت بسیار بالایی عمل را انجام دهد. لازم است جراحی که عمل ترمیمی بینی را انجام می‌دهد؛ در برداشت غضروف از گوش و دنده‌ها، تبحر داشته باشد و همچنین قادر به بازسازی عروقی و ساختاری باشد.

آمادگی قبل از انجام عمل ترمیمی بینی

قبل از هر چیز باید به شما بگوییم، که برای انجام عمل ترمیم بینی باید کمی صبر کرد، تا ورم صورت به‌طور کامل از بین برود. انجام عمل بینی ترمیمی، حدود یک سال بعد از انجام جراحی اولیه توصیه می‌شود. زمانی که ورم به صورت کامل از بین رفته و نقایص بینی، به شکل دقیق‌تری قابل مشاهده هستند.

پس از آن باید به پزشک مراجعه نمود، تا معاینات فیزیکی انجام شده و مشکلات بینی تشخیص داده شوند. پزشک برای بررسی جزئیات و اطمینان از میزان ناهنجاری‌ها، یا صدمات بینی ممکن است، از شما درخواست عکس داشته باشد. عکس‌برداری با استفاده از نرم‌افزار کامپیوتری و در زوایای مختلف گرفته می‌شوند.

اگر از بیماری خاصی رنج می‌برید یا داروی خاصی مصرف می‌کنید؛ حتماً با پزشک خود صحبت نمایید. برای کنترل خون‌ریزی حین جراحی و بعد از آن لازم است، که داروهایی مانند داروهای ضدانعقاد خون، آسپرین و مکمل‌های ویتامین E کنار گذاشته شوند.

مراقبت‌های بعد از عمل بینی ترمیمی

اگر می‌خواهید سریع‌تر ورم بهبود پیدا کند و شما نتایج عمل زیبایی خود را سریع‌تر ببینید؛ باید مراقبت‌های بعد از عمل ترمیمی بینی را به دقت دنبال کنید:

  • از کمپرس سرد یا یخ استفاده نمایید؛ با قرار دادن مقداری یخ در حوله یا پد نرم، می‌توان درد و کبودی بعد از جراحی را کاهش داد. فقط مراقب باشید، هنگام استفاده از کمپرس یخ، هیچ فشاری روی بینی، گونه‌ها و اطراف چشم خود وارد نکنید.
  • بدن خود را هیدراته نگه دارید؛ مصرف مایعاتی مانند آب، آب‌میوه و آب سبزیجات باعث می‌شود، تا خون‌رسانی به بافت‌های آسیب‌دیده، سرعت بیشتری پیدا کند و بافت‌ها بتوانند، مواد مغذی را جهت ترمیم سلول‌های آسیب‌دیده، دریافت کنند.
  • هنگام خواب یا نشستن سر خود را بالا نگه دارید؛ برای این منظور می‌توانید، از یک یا دو بالش کوچک، هنگام خواب استفاده کنید یا یک بالش کوچک را، زیر گردن در محل اتصال به صندلی قرار دهید.
  • مطابق دستور پزشک، شستشوی بینی را با استفاده از سرم سالین انجام دهید؛ شستشوی بینی، باعث از بین رفتن لخته‌های خون و آلودگی‌های داخل بینی می‌شود. در این صورت، تنفس راحت‌تری خواهید داشت.
  • هنگام سرفه، خمیازه یا عطسه دهان خود را باز بگذارید؛ این کار باعث می‌شود، تا فشار زیادی به بافت‌های حساس جراحی شده، وارد نشود.
  • از انجام تمرینات ورزشی شدید و فعالیت‌های سنگین بپرهیزید؛ تمرینات سنگین ورزشی، باعث افزایش فشار خون و تورم بیشتر بافت‌های بینی می‌شوند.
  • از عینک استفاده نکنید؛ قبل از انجام جراحی ترمیمی بینی، لنز تماسی تهیه کنید یا از عینک‌های بسیار سبک، استفاده کنید و آن را روی پیشانی خود، با چسب ثابت نگه دارید. 

دوران نقاهت و بهبودی بعد از انجام عمل ترمیمی بینی

جراحی ترمیم بینی یک جراحی حساس و پیچیده است، که بافت‌ها، غضروف‌ها و استخوان بینی را مجدد درگیر می‌کند. به همین دلیل دوران نقاهت و بهبودی، پس از انجام جراحی اصلاحی طولانی‌تر خواهد بود. همچنین جراحی ثانویه، از حساسیت بیشتری برخوردار است. برای اینکه دوران نقاهت و بهبودی شما، به بهترین شکل ممکن سپری شود؛ باید مراقبت‌ها را به‌طور جدی، به شکل زیر دنبال کنید:

  1. در بیشتر موارد از باند یا پانسمان داخلی، به مدت ۱ تا ۷ روز استفاده می‌شود. همچنین ممکن است یک آتل، برای محافظت و حمایت از بافت‌های جراحی شده بینی، به مدت یک هفته در محل باقی بماند. بعد از یک هفته می‌توانید؛ برای برداشتن پانسمان اقدام کنید.
  2. از انجام فعالیت‌های شدید بدنی، مانند وزنه‌برداری، ایروبیک و دویدن خودداری کنید.
  3. تا زمانی که بانداژ روی بینی خود دارید، دوش نگیرید.
  4. هنگام عطسه و سرفه، دهان خود را باز نگه دارید.
  5. از جویدن مواد غذایی سفت، مسواک زدن شدید و خندیدن با صدای بلند بپرهیزید.
  6. از عینک استفاده نکنید.
  7. از قرار گرفتن در معرض نور خورشید، خودداری کنید یا از کرم‌های ضد آفتاب تجویز شده توسط پزشک، استفاده نمایید.
  8. برای جلوگیری از یبوست، غذاهای سرشار از فیبر، مانند میوه‌ها و سبزیجات بیشتری مصرف کنید، تا هنگام اجابت مزاج، فشاری به بافت‌های جراحی شده وارد نشود.
  9. از مصرف سیگار، دخانیات و نوشیدنی‌های حاوی الکل، به دلیل تاثیر منفی، که در فرایند خون‌رسانی به بافت‌های جراحی شده دارند؛ خودداری نمایید. 
دوران نقاهت بعد از عمل بینی ترمیمی

ورم بینی بعد از عمل ترمیمی

ورم بینی پس از عمل ترمیمی بینی، معمولاً به دلیل التهاب ناشی از جراحی است و می‌تواند به دلایل مختلفی، از جمله فشار یا ضربه ایجاد شده در حین عمل، احتباس مایعات در بدن یا واکنش‌های سیستم ایمنی بدن به زخم‌ها، رخ دهد. برای کاهش ورم، جراحان معمولاً توصیه‌هایی را ارائه می‌دهند، که می‌تواند شامل استفاده از کمپرس سرد، نگه داشتن سر در ارتفاع بالاتر هنگام خواب، و اجتناب از فعالیت‌هایی که ممکن است، به بینی فشار وارد کند، باشد.

به‌طور کلی، تورم ممکن است تا چند ماه پس از جراحی ادامه داشته باشد؛ اما معمولاً با گذشت زمان کاهش می‌یابد. اگر تورم شدید باشد یا بیش‌ازحد معمول طول بکشد؛ مهم است که با جراح خود مشورت کنید تا اطمینان حاصل شود، که مسیر بهبودی به‌درستی طی می‌شود و مشکل خاصی وجود ندارد. همچنین، رعایت دستورالعمل‌های مراقبتی پس از عمل، که توسط جراح ارائه می‌شود؛ برای کاهش ورم و بهبودی سریع‌تر ضروری است. اگر به دنبال راهکارهای خانگی برای کاهش ورم هستید؛ مواردی مانند رعایت رژیم غذایی مناسب، استفاده از کمپرس سرد و پیاده‌روی کوتاه، می‌تواند مفید باشد.

خطرات عمل ترمیمی بینی

جراحی ترمیم بینی، که به منظور اصلاح نتایج نامطلوب جراحی بینی اولیه، انجام می‌شود؛ می‌تواند خطرات و عوارض خاص خود را داشته باشد؛ این خطرات ممکن است شامل موارد زیر باشند:

  • از دست دادن تکیه‌گاه پشتی؛ در چنین مواردی، جراح تلاش می‌کند با استفاده از غضروف کمکی یا پیوند استخوان، این مشکل را برطرف کند.
  • استخوان‌های بینی ناپایدار؛ این مشکل می‌تواند، به دلیل برداشت بیش‌ازحد استخوان، در جراحی اولیه یا ضعف ساختاری پس از عمل باشد.
  • سوراخ شدن سپتوم؛ این مشکل می‌تواندف به دلیل جراحی‌های مکرر یا برداشت بیش‌ازحد غضروف، در جراحی اولیه رخ دهد.

علاوه بر این، خطرات دیگری مانند خون‌ریزی، عفونت، مشکلات تنفسی، و عوارض بیهوشی نیز وجود دارد. همچنین، تورم و کبودی موقت پس از عمل اجتناب‌ناپذیر است. مهم است که قبل از انجام جراحی ترمیمی، با جراح خود در مورد این خطرات و نحوه مدیریت آن‌ها، به‌طور کامل صحبت کنید.

هزینه جراحی بینی ترمیمی چقدر است؟

بعضی از افراد که قصد انجام عمل ترمیمی بینی را دارند؛ معمولا سوال می‌کنند که: «آیا ترمیم بینی هزینه دارد؟» هزینه ترمیم بینی در ایران متغیر است و بسته به عواملی، مانند «مهارت جراح»، «نوع بینی»، «روش جراحی» و «هزینه‌های کلینیک یا بیمارستان» متفاوت است. به‌طور کلی، هزینه ترمیم بینی ممکن است، از حدود ۲۲ میلیون تومان شروع شود؛ البته، این هزینه می‌تواند برای برخی جراحی‌های پیچیده‌تر، به ۴۰ میلیون تومان یا بیشتر برسد! توصیه می‌شود؛ برای اطلاع دقیق از هزینه‌ها و شرایط، با جراح یا کلینیک مورد نظر خود مشورت کنید.

برخی از مهم‌ترین عواملی، که باید در تخمین هزینه عمل ترمیمی بینی در نظر گرفته شوند؛ عبارتند از:

  • دستمزد پزشک؛
  • هزینه آزمایش‌های قبل از جراحی؛
  • پرداخت هزینه‌های مربوط به کلینیک یا بیمارستان؛
  • پیچیدگی جراحی ترمیم بینی.

برخی فاکتورهای پراکنده نیز، می‌توانند بر قیمت جراحی بینی ترمیمی تاثیرگذار باشند؛ برای مثال، شهر محل جراحی، میزان شهرت پزشک و منطقه جغرافیایی کلینیک، قیمت این نوع جراحی را دستخوش تغییر می‌کنند. بنابراین، بهتر است قبل از اقدام برای جراحی ترمیمی بینی، درباره هزینه‌های جراحی با پزشک خود صحبت نمایید.

آیا بیمه هزینه جراحی رینوپلاستی مجدد را پرداخت می‌کند؟

بیمه ممکن است، بخشی از هزینه‌های جراحی را پرداخت کند؛ اگر علت جراحی، مواردی همچون ناتوانی در تنفس و یا نقایص ساختاری بینی باشد؛ برخی از شرکت‌های بیمه تمامی هزینه‌ها را پرداخت خواهند کرد.

بهترین جراح بینی ترمیمی در تهران کیست؟

اگر می‌خواهید عمل دوم بینی شما، بدون نقص و عارضه باشد؛ باید به دنبال انتخاب بهترین جراح ترمیمی بینی باشید. یک جراح خوب، از تخصص و دانش بالا برخوردار بوده و از طرفی، عمل‌های متعدد و موفقیت‌آمیز زیادیف در کارنامه کاری خویش ثبت نموده است. شما با مراجعه حضوری به مطب، می‌توانید نظرات بیمارانی را که نزد پزشک مورد نظر شما، عمل بینی انجام داده‌اند؛ جویا شوید یا از طریق سایت این پزشکان و نظرات کاربران، بیشتر با عملکرد دکتر ترمیمی بینی خود آشنا شوید.

دکتر حسینی و دکتر یزدانی، از چهره‌های شناخته شده و برتر جراحی بینی ترمیمی هستند. برای اطمینان از صحت این ادعا، می‌توانید نمونه جراحی‌های انجام شده، توسط این پزشکان را به صورت فیلم و عکس، در سایت ایشان مشاهده نمایید. با نوبت‌دهی کلینیک جراحی بینی تهران، تماس حاصل نمایید تا در اسرع وقت، بتوانید به این پزشکان حاذق و مجرب، دسترسی داشته باشید.

نکته نهایی درباره جراحی ترمیم بینی

عمل ترمیمی بینی، برای اصلاح مشکلات ایجاد شده در جراحی اولیه، انجام می‌شود؛ البته گاهی افراد، به دلیل بیماری یا صدمات و آسیب‌های مختلف، ممکن است بخشی از بافت بینی خود را از دست بدهند. از طریق جراحی ترمیم بینی، می‌توان غضروف‌ها و استخوان‌های آسیب‌دیده در این افراد را نیز، اصلاح نمود. انجام این جراحی، نسبت به جراحی اولیه، از چالش‌ها و حساسیت‌های بیشتری برخوردار است؛ زیرا یک بار در جراحی اولیه، غضروف، ماهیچه‌ها، مخاط، پوست و استخوان بینی جراحی شده‌اند و جراحی مجدد آنها، باعث آسیب‌پذیری و حساسیت بیشتر این بافت‌ها، خواهد شد و این به معنی رعایت بیشتر مراقبت‌های بعد از جراحی است.

شما از طریق ترمیم بینی عمل شده، می‌توانید مشکلات مجاری تنفسی، برجستگی‌های روی بینی، ناهماهنگی سوراخ‌های بینی، افتادگی بینی و هر نوع مشکل عملکردی و ظاهری بینی را، رفع و درمان نمایید. فقط کافی است، که به بهترین جراحان زیبایی و پلاستیک، مانند دکتر حسینی و دکتر یزدانی مراجعه نمایید. کارنامه کاری درخشان و انجام عمل‌های متعدد موفقیت‌آمیز، باعث شده تا همه بیماران، با رضایت و آسودگی‌خاطر، اقدام به جراحی بینی نمایند.

سوالات متداول درباره ترمیم بینی عمل شده

نیاز به عمل ترمیمی بینی، معمولاً زمانی پیش می‌آید که پس از جراحی اولیه، فرد به نتیجه دلخواه نرسیده یا با مشکلاتی مانند نارضایتی از نتیجه عمل، مشکلات تنفسی، یا ناهماهنگی‌های ظاهری مواجه شود؛ در صورتی که بیمار، پس از گذشت زمان کافی از جراحی اولیه و کاهش ورم، همچنان از شکل بینی خود راضی نباشد یا از نظر تنفسی مشکل داشته باشد، ممکن است نیاز به جراحی ترمیمی داشته باشد.

بله، امکان انجام جراحی ترمیم بینی پس از چند ماه وجود دارد؛ اما توصیه می‌شود که حداقل یک سال، پس از جراحی اولیه صبر کنید. این زمان اجازه می‌دهد، تا ورم ناشی از جراحی اولیه کاملاً فروکش کند و بافت بینی، به حالت طبیعی خود بازگردد! انجام جراحی ترمیمی، قبل از این مدت ممکن است؛ به دلیل ورم باقی‌مانده، نتایج دقیق و قابل اعتمادی نداشته باشد و خطرات بیشتری را، به همراه داشته باشد. بنابراین، صبر و انتظار برای بهبودی کامل، پس از جراحی اولیه، برای دستیابی به بهترین نتایج در جراحی ترمیمی، حیاتی است.