پیج اینستاگرام سامانه نوبت دهی پزشکان زیبایی
لوگو کلینیک سامانه نوبت دهی پزشکان زیبایی
دسته جراحی‌ها

جراحی ترمیمی بینی گوشتی چگونه انجام می‌شود؟

آخرین بروزرسانی: 26 خرداد 1403
جراحی ترمیمی بینی گوشتی چگونه انجام می‌شود؟
فهرست عناوین

رینوپلاستی ترمیم بینی گوشتی، نوعی جراحی برای اصلاح نتایج جراحی بینی اولیه است، که نقص‌های احتمالی را برطرف کرده، و تغییرات اصولی‌تری را در ساختار بینی ایجاد می‌کند! در جراحی ترمیمی بینی گوشتی، معمولا برجستگی‌ها یا فرورفتگی‌های کوچک روی بینی، برطرف می‌گردند. عمده نقص‌هایی که در طی جراحی بینی گوشتی ترمیمی مورد توجه قرار می‌گیرند، بر روی پل بینی یا نوک آن وجود دارند.

عمل مجدد بینی(ترمیم بینی یا جراحی بینی ثانویه)، عمدتا برای افرادی است که در اثر تصادف یا ضربه، با مشکلات جدیدی مواجه شده‌اند؛ همچنین گاهی فرد پس از رینوپلاستی اولیه، دچار مشکلات تنفسی می‌گردد، که برای رفع آن‌ها باید جراحی ترمیمی انجام دهد. رینوپلاستی مجدد برای بینی گوشتی، حساسیت بیشتری دارد؛ بنابراین، حتما باید از یک پزشک جراح ماهر و مجرب در زمینه عمل ترمیمی بینی گوشتی کمک بگیرید.

روش‌های جراحی ترمیمی بینی گوشتی

هنگامی که فرد برای عمل رینوپلاستی ترمیمی بینی گوشتی اقدام می‌کند، پزشک جراح وضعیت بافت‌های بینی را بررسی کرده، و متناسب با شرایط فیزیکی بیمار، یکی از روش‌های زیر را انتخاب می‌کند:Nose Tip Revision Surgery: An In-Depth Guide | Cincinnati, OH (cincyfacialplastics.com)

  • جراحی بینی باز؛ به این معنا که پزشک جراح، یک برش سرتاسری در قسمت پایه سوراخ‌های بینی و کلوملا ایجاد کرده، و پوست بینی را بلند می‌کند. با این کار، دسترسی پزشک جراح به همه بافت‌های بینی امکان‌پذیر است؛ پس از اعمال تغییرات، پوست به جای خود بازگشته و بخیه زده می‌شود.
  • جراحی ترمیمی بسته؛ برای این روش جراحی ترمیمی بینی گوشتی، جراح برش‌ها را از داخل ایجاد کرده، و تغییرات مورد نیاز را اعمال می‌کند. از این روش کمتر تهاجمی، عمدتا برای مواردی که بینی به اصلاحات خفیفی نیاز دارد، استفاده می‌شود.

انواع جراحی ترمیمی بینی گوشتی چیست؟

با توجه به اینکه عمل رینوپلاستی اصلاحی، چالش‌ها و حساسیت‌های بیشتری دارد، بنابراین عمدتا برای بهبود عملکرد بینی انجام می‌گیرد! با این حال، در حالت کلی، افراد به دو دلیل برای جراحی ترمیم بینی گوشتی اقدام می‌کنند؛ رینوپلاستی اصلاح عملکرد و رینوپلاستی اصلاح زیبایی! در ادامه، هر یک از این موارد را توضیح می‌دهیم.

اصلاح ساختار و عملکرد بینی گوشتی

اگر در رینوپلاستی اولیه، به دلیل انسداد مجاری بینی یا مشکلاتی از این قبیل، تنفس فرد به مشکل بر بخورد، شخص باید ترمیم بینی گوشتی را برای بهبود عملکرد آن جدی بگیرد. معمولا در جراحی اصلاحی، ناهنجاری‌های سپتوم و انحراف آن برطرف شده و مشکلات تنفسی فرد درمان می‌گردند. ممکن است برای این کار، شخص به پیوند غضروف نیاز داشته باشد.

جراحی ترمیمی برای زیبایی بینی گوشتی

این امکان وجود دارد، که فرد پس از اتمام دوران نقاهت رینوپلاستی اولیه خود (یک سال)، از نتیجه جراحی راضی نباشد. همچنین، ممکن است در اثر ضربه، تصادف و یا تروما، به بینی آسیب وارد شده باشد. در اغلب موارد، مشکلات مربوط به پل و یا نوک بینی، باعث می‌شود تا ظاهر بینی چندان رضایت بخش نباشد. در این مرحله، جراحی ترمیمی بینی گوشتی، برای تغییر شکل ظاهری بینی انجام می‌گیرد.

مهم‌ترین نکته در مورد انواع عمل ترمیمی بینی گوشتی، این است که مهارت و تجربه پزشک شما، در این زمینه باید زیاد باشد؛ زیرا بینی شما قبلا یک بار عمل شده و بافت‌هایی مانند غضروف و استخوان آن، تغییراتی داشته‌اند. یک جراحی اضافی، چه برای اصلاح ظاهر دماغ و چه برای بهبود تنفس، به معنای تغییرات بیشتر و تهاجم شدیدتر خواهد بود. بنابراین هر گونه بی‌دقتی یا عدم مهارت، می‌تواند آسیب‌های جبران ناپذیری را در پی داشته باشد! به این ترتیب، انتخاب بهترین جراح زیبایی بینی تهران، برای شما یک اولویت خواهد بود!

ترمیم بینی گوشتی بدون جراحی

برخی از زیباجویان، بعد از رینوپلاستی اولیه، از نتایج جراحی خود چندان رضایت ندارند؛ این گونه افراد، با این که می‌دانند با جراحی مجدد می‌توانند مشکلات جراحی قبلی را برطرف نمایند، اما از بدتر شدن نتیجه واهمه دارند. همین مساله، باعث می‌شود تا برای انجام جراحی ترمیمی بینی، دچار تردید شوند. با توجه به اینکه عمل بینی گوشتی، چالش‌های بیشتری نسبت به عمل بینی استخوانی دارد، بنابراین ترس و تردید افراد برای جراحی ترمیمی بینی گوشتی نیز بیشتر خواهد بود. گاهی نیز تغییرات یا نقص‌های بینی چنان خفیف هستند، که فرد به انجام جراحی ترمیمی تمایلی نشان نمی‌دهد. در همه این موارد، پزشک جراح می‌تواند از روش‌های ترمیم بینی گوشتی بدون جراحی کمک بگیرد.

تزریق فیلر، یکی از این روش‌ها است؛ به این معنا که پزشک جراح، تمامی قسمت‌های بینی که از نظر ظاهری، شکل رضایت بخشی ندارند، از طریق تزریق فیلر، فرم می‌دهد!

موارد استفاده از فیلر برای رینوپلاستی ترمیمی بینی گوشتی

در صورتی که در عمل رینوپلاستی بینی گوشتی، استخوان و غضروف بیش از مقدار اصولی برداشته شده باشند، کانتور نامنظمی به وجود می‌آید. در این حالت، پزشک جراح با تزریق فیلرهای ژلاتینی، کانتوری صاف ایجاد می‌کند؛ بدون آنکه نیازی به جراحی و تهاجم باشد. تزریق فیلر عمدتا از طریق یک میکروکانولا انجام می‌گیرد، تا ظریف و دقیق باشد. برای مشکلات شدیدتر، باید حتما جراحی ترمیمی انجام گیرد.

مزایای ترمیم بینی گوشتی بدون جراحی

برخلاف جراحی ترمیمی بینی غیرضروری، که با ترومای جدید و اسکار شدیدتر همراه است، این روش هیچ گونه اسکاری به جا نذاشته، و عوارض کمتری خواهد داشت! از مهم‌ترین مزایای ترمیم کردن بینی گوشتی بدون جراحی، می‌توان موارد زیر را نام برد:

  • هیچ گونه تاثیر منفی بر آناتومی داخلی بینی نمی‌گذارد.
  • نیازی به بیهوشی عمومی ندارد.
  • نتایج آن فوری بوده و بلافاصله بعد از تزریق فیلر، قابل مشاهده است.
  • دوران ریکاوری کوتاه‌تری دارد.
  • هزینه ترمیم بینی با فیلر کمتر از جراحی است.

مراقبت‌های بعد از ترمـیم بینی گوشتی

پس از عمل رینوپلاستی اصلاحی بینی گوشتی، باید همان مراقبت‌هایی را که بعد از جراحی اولیه انجام داده‌اید، رعایت کنید؛ زیرا شما پس از جراحی ترمیمی نیز، مقداری تورم، کبودی، ناراحتی و درد خواهید داشت. حتی ممکن است در بینی و لب بالا، احساس بی‌حسی موقت داشته باشید! زخم‌های جراحی مجدد بینی نیز نیاز به مراقبت دارند.

مراقبت‌های بعد از ترمـیم بینی گوشتی

از مهم‌ترین مراقبت‌های بعد از جراحی ترمیمی بینی گوشتی، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • برای رفع سریع‌تر تورم و کبودی بینی و دور چشم، از کمپرس سرد استفاده کنید؛ نحوه استفاده از کمپرس سرد، در چند روز اول بعد از عمل را از پزشک خود سوال کنید.
  • برای خواب راحت‌تر، باید سر خود را بالا نگه دارید؛ قرار دادن چند بالش اضافی در پشت کمر و زیر سر، به شما کمک می‌کند تا راحت‌تر نفس بکشید. ضمن اینکه از اعمال فشار اضافی به ناحیه بینی و خونریزی احتمالی، پیشگیری به عمل می‌آورد.
  • داروهای آنتی بیوتیک و ضد درد، که پزشک جراح برای شما تجویز کرده است را تا پایان دوره و سر وقت مصرف کنید.
  • در چند روز اول بعد از جراحی دوش نگیرید، و تا حد امکان محل جراحی را خشک نگه دارید؛ این کار خطر بروز عفونت در محل زخم را به حداقل می‌رساند.
  • از یک رژیم غذایی مناسب و ضد التهاب استفاده کنید؛ غذاهای شما در روزهای اول بعد از جراحی ترمیمی بینی گوشتی، باید نرم و آبکی باشد. خوردن غذاهای جامد و سفت، علاوه بر افزایش احتمال خونریزی، نتایج جراحی را نیز تحت تاثیر قرار می‌دهد!
  • از خم شدن و یا بلند کردن اجسام سنگین خودداری کنید.
  • ورزش سنگین و فعالیت‌های شدید بدنی را تا چند هفته بعد از جراحی لغو کنید؛ البته پیاده‌روی سبک، به بهبود گردش خون در بدن کمک می‌کند.

هزینه ترمیم بینی گوشتی

شدت و تهاجم جراحی ترمیمی بینی گوشتی، به میزان آسیب‌ها و نقص‌هایی بستگی دارد، که در حال حاضر در بینی عمل شده مشاهده می‌شوند. هزینه ترمیم بینی گوشتی، متناسب با همین نقص‌ها تعیین می‌گردد.

هزینه ترمیم بینی گوشتی

گاهی پزشک جراح، برای بهبود وضعیت بینی باید در حین جراحی، تکنیک‌هایی مانند پیوند غضروف را به کار گیرد، یا از ایمپلنت استفاده نماید. این گونه کارها، گاها برای اصلاح وضعیت پل بینی و نوک آن ضروری هستند. به این ترتیب، هر چه پیچیدگی‌های جراحی ترمیمی بینی گوشتی بیشتر باشد، دستمزد پزشک جراح نیز افزایش پیدا کرده، و به تبع آن هزینه ترمیم بینی گوشتی بیشتر می‌شود. هزینه انواع عمل بینی، متناسب با نوع دماغ و شرایط بیمار، بر اساس جدول زیر تعیین می‌گردد.

نوع عمل بینی هزینه عمل بینی استخوانی هزینه جراحی بینی گوشتی
عمل رینوپلاستی اولیه 25 تا 30 میلیون تومان 30 تا 40 میلیون تومان
جراحی ترمیمی بینی حداقل 50 میلیون تومان حداقل 60 میلیون تومان
عمل بینی با استفاده از غضروف دنده و پشت گوش حداقل 60 میلیون تومان حداقل 70 میلیون تومان

جراحی ترمیمی بینی گوشتی انجام دهیم یا خیر؟

اگر احساس می‌کنید که پس از جراحی رینوپلاستی، در تنفس خود مشکل دارید، بهتر است به فکر درمان این مساله باشید! در موارد حاد، پزشک متخصص گوش، حلق و بینی، انجام جراحی ترمیمی بینی گوشتی را توصیه می‌کند. برای افرادی هم که از ظاهر بینی خود ناراضی هستند، جراحی ترمیمی می‌تواند کمک‌کننده باشد؛ هر چند اگر تغییرات خفیف بتواند فرم بینی را اصلاح کند، می‌توان از ترمیم بینی گوشتی بدون جراحی کمک گرفت، تا از عوارض جراحی در امان ماند.

چنانچه در مورد انجام رینوپلاستی ترمیمی بینی گوشتی تردید دارید، می‌توانید با پزشکان کلینیک جراحی بینی تهران مشورت کنید. دکتر نسرین یزدانی، دکتر امرالله حسینی و دکتر وحیده دورتاج، راهنمایان خوبی برای جراحی مجدد بینی هستند.

مقالات آموزشی مرتبط با این دسته

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *