جراحی بینی به روش باز | مراقبت‌ها و بررسی تفاوت رینوپلاستی باز با بسته

جراحی بینی به روش باز به شما کمک می‌کند، تا بتوانید عیوب بینی را برطرف کرده و عملکرد بینی را بهبود بخشید. در واقع جراحی بینی باز یا همان رینوپلاستی باز، باعث می‌شود تا پزشک درک درستی از آناتومی بینی داشته و مانورهای جراحی را، با تمرکز و دقت بیشتری اجرایی نماید. البته رینوپلاستی با تکنیک بسته نیز انجام می‌شود. 

جراحی بینی به روش بسته، به اصلاح مشکلات جزئی بینی می‌پردازد؛ زیرا برخلاف رینوپلاستی باز یک جراحی گسترده نیست و فقط، تنها با چند برش داخلی کوچک، پزشک اقدامات جراحی را انجام می‌دهد. در حالی که در رینوپلاستی باز، به دلیل ایجاد برش‌های خارجی، پزشک می‌تواند مشکلات ساختاری و عملکردی بینی را  دقیق‌تر شناسایی و نسبت به رفع آنها اقدام نماید. 

در عمل بینی باز، پزشک با ایجاد برش در کلوملا بینی، به ساختمان استخوان و غضروف دسترسی پیدا کرده و تغییرات لازم، از جمله حذف یا پیوند غضروفی، تراش استخوان یا حتی پیوند استخوانی را انجام خواهد داد.

جراحی بینی باز

اینکه کدام تکنیک برای شما بهتر است؛ به درک کامل آناتومی و فیزیولوژی بینی شما بستگی دارد. پزشک، یک طرح درمانی سفارشی، با توجه به نگرانی‌های زیبایی و عملکردی شما برنامه‌ریزی می‌کند. بنابراین انتخاب پزشک خوب و کاربلد اولین اقدامی است، که باید قبل از انجام هر نوع تکنیک جراحی بینی به دنبال آن بود

مشاوره آنلاین کلینیک جراحی بینی تهران، با هدف کمک به شما در انتخاب بهترین پزشک در دسترس است. از این طریق شما همچنین می‌توانید، در مورد چالش‌ها و نگرانی‌های خود در زمینه رینوپلاستی، مشاوره و راهنمایی‌های لازم را دریافت نمایید؛ اما جراحی بینی به روش باز چگونه انجام می‌شود؟ آیا از این طریق، می‌توان بدشکلی بینی و تمام عیوب آن را برطرف نمود؟ جراحی بینی به روش باز یا بسته، کدام بهتر است؟ 

ما در ادامه سعی کرده‌ایم؛ تمام نکات مرتبط با رینوپلاستی باز را برای شما بیان کنیم، تا از این طریق بتوانید؛ چالش‌ها و نگرانی‌های خود را برطرف کرده و یک عمل عالی و موفقیت‌آمیز داشته باشید. در این مقاله قصد داریم؛ به بررسی جزئیات مربوط به عمل بینی باز بپردازیم. نحوه انجام عمل، قیمت جراحی بینی باز و تفاوت جراحی بینی باز و بسته، از جمله مباحث مهم در این مقاله به حساب می‌آیند.

محتوا نمایش

جراحی بینی به روش باز چگونه انجام می‌شود؟

جراحی بینی به روش باز، یک روش منحصر به فرد و نسبتاً دشوار است، که به ابزارهای مختلفی برای دستیابی به هدف زیبایی و درمانی نیاز دارد. قبل از هر چیز، پزشک باید موقعیت و شکل بینی را در زاویه‌های مختلف بررسی کند. برخی پزشکان برای ایجاد دید بهتر، قبل عمل تصویربرداری از نمای جلویی، سه چهارم، نمای جانبی و پشت بینی انجام می‌دهند. رویکرد رینوپلاستی بر تغییرات تدریجی، در غضروف و چارچوب استخوانی تمرکز دارد. برای انجام جراحی بینی گوشتی یا استخوانی با تکنیک باز، مراحل مختلفی جهت رفع عیوب و نقایص بینی، دنبال می‌شوند که در ادامه به آنها اشاره می‌شود.

بیهوشی در جراحی بینی به روش باز

رینوپلاستی به روش باز، با بی‌حسی موضعی یا بیهوشی عمومی همراه خواهد بود. انتخاب نوع بیهوشی با توجه به عوامل و شرایط مختلف عمل و بسته به وسعت عمل و شرایط سلامتی فرد، توسط پزشک جراح عمل بینی باز انجام می‌شود. 

باز کردن بینی در جراحی بینی به روش باز

رویکرد باز به بینی، شامل ایجاد یک برش ستونی به شکل V معکوس، در ناحیه کلوملا است. در این ناحیه غضروف زیرین، نزدیک‌ترین نقطه به پوست است. با کمک ابزار مخصوص، به کنار و بالا کشیده می‌شود، تا بافت و غضروف‌های جانبی فوقانی بینی به خوبی در دسترس قرار گیرند. 

سپس پزشک بر اساس نوع تغییرات برش‌ها آغاز می‌شوند. به عنوان مثال ممکن است پزشک با بالا بردن پوست از روی استخوان‌های بینی، غضروف‌های جانبی پایینی را از خط وسط جدا کند تا زاویه سپتوم قدامی برای درمان انحراف تیغه یا برداشت غضروف تیغه‌ای نمایان شود. همچنین جراح پس از باز کردن بینی تغییرات لازم را در قسمت پشتی، پایه آلار، نوک و تیغه بینی ایجاد خواهد نمود.

با پیشرفت دانش، ابزار و تکنیک‌های جدیدی به کمک جراحان می‌آیند. یک تکنیک جدید، جراحی پیزوالکتریک است که تغییرات زیادی، در جراحی بینی ایجاد کرده است. این تکنیک، شامل استفاده از ارتعاشات اولتراسونیک، برای بریدن استخوان و غضروف، به جای ابزارهای جراحی سنتی، مانند چاقوی جراحی و مته است.

پیوند گرافت یا غضروف در جراحی بینی به روش باز 

برای بازسازی خطوط زیبایی، تثبیت، فرم دهی و تقویت غضروف و استخوان‌های جراحی شده ممکن است نیاز به پیوند گرافت باشد. در برخی موارد نیز ممکن است نیاز به پیوند غضروف مصنوعی یا طبیعی باشد برای پیوند غضروف طبیعی از غضروف‌های لاله گوش یا دنده استفاده می‌شود. 

کانتورینگ و فرم دهی نوک بینی

 نوک بینی چالش برانگیزترین ناحیه آناتومیک برای تشخیص و درمان است. جراح متخصص با تجربه باید با استفاده از تکنیک‌های مختلف مانند حذف یا پیوند غضروف و انجام بخیه‌های ظریف نوک بینی را به درستی فرم دهد. این به ویژه در عمل بینی فانتزی و عروسکی اهمیت دارد. فرم دهی نوک بینی برای بینی‌های گوشتی با دشواری و چالش بیشتری همراه است. 

بخیه زدن در جراحی بینی به روش باز

پس از اعمال تغییرات مورد نظر برش‌ها بخیه زده می‌شوند. ممکن است از بخیه‌های معمولی یا بخیه‌های جذبی برای این منظور استفاده شود. دکتر حسینی و دکتر یزدانی سعی می‌کنند تا با ایجاد برش‌ها و بخیه‌های ظریف از وجود اسکار یا هرگونه جای زخم قابل مشاهده‌ای پیشگیری شود تا از این طریق نتایج زیباشناسی به بهترین شکل محقق شوند. 

آتل یا گچ کردن بینی در جراحی بینی به روش باز

در آخرین مرحله جهت پیشگیری از خونریزی جابجایی یا چرخش نواحی جراحی شده ممکن است پزشک از آتل یا گچ بینی استفاده نماید. البته برخی پزشکان بعد عمل بینی طبیعی یا فانتزی فقط توصیه به استفاده از چسب بینی میکنند و برخی دیگر هم آتل و هم چسب بینی را پیشنهاد می‌دهند. این به صلاحدید پزشک بر اساس وضعیت بینی شما بستگی دارد

چگونگی انجام جراحی بینی به روش باز

کاربرد جراحی بینی باز در چه مواردی است؟

در جراحی بینی باز، پوست بینی به طور کامل کنار زده می شود. به همین دلیل، پزشک به خوبی به تمامی ساختار بینی شامل استخوان و غضروف دسترسی دارد. این مساله کمک می کند تا ایجاد هر گونه تغییر ظاهری و عملکردی در آن امکان پذیر شود. همین موضوع باعث می گردد تا کاربرد جراحی بینی باز نسبت به جراحی بینی بسته وسیع تر باشد. در ازیر به انواع کاربردهای عمل بینی باز اشاره می‌کنیم:

  1. رفع برآمدگی بینی؛ رفع برآمدگی بینی یکی از کاربردهای جراحی بینی باز است که با هدف تغییر شکل بینی و بهبود ظاهر آن انجام می‌شود. در این روش، جراح بینی را برش می‌دهد و باز می‌کند تا به‌طور مستقیم بر روی استخوان و بافت‌های زیرین تاثیر بگذارد.
  2. رفع مشکلات تنفسی زیبایی؛ عمل جراحی بینی به روش باز، علاوه بر بهبود ظاهر بینی، می‌تواند به رفع مشکلات تنفسی نیز کمک کند. در این روش، جراح به بینی برش می‌دهد و استخوان و بافت‌های بینی را اصلاح می‌کند. برای حل مشکلات تنفسی، اقدامات تخصصی مختلفی انجام می‌شود. این اقدامات بهبود جریان هوا و تنفس را تسهیل می‌کنند.
  3. اصلاح زاویه بینی؛ کج بودن بینی یکی از رایج ترین دلایل تمایل افراد به انجام عمل بینی است. برای بیمارانی که بینی کج دارند، رینوپلاستی بینی باز به اصلاح این وضعیت کمک خواهد کرد. این نوع عمل از انواع جراحی بینی ترمیمی به حساب می آید.
  4. تغییر شکل بینی؛ افراد علاقمند به عمل زیبایی بینی، با هدف‌های مختلفی برای انجام این نوع جراحی اقدام می کنند. عمل بینی طبیعی، عمل بینی نیمه فانتزی، عمل بینی فانتزی عروسکی و عمل بینی مردانه از جمله مواردی هستند که از طریق جراحی بینی باز قابل انجام خواهند بود.
  5. تغییر اندازه بینی؛ برای انجام جراحی بینی استخوانی یا جراحی بینی گوشتی، از روش های جراحی بینی باز یا بسته استفاده می شود. با این حال، بسته به وضعیت بینی فرد، حجم بافت های نرمی که باید از آن حذف شود، متفاوت است. به این ترتیب، در بسیاری از موارد انجام جراحی بینی باز برای تغییر اندازه بینی، روش مناسب تری خواهد بود.

مزایای جراحی بینی باز چیست؟ 

رینوپلاستی باز، یک عمل جراحی برای تغییر شکل یا ترمیم بینی است، که به پزشک این امکان را می‌دهد تا دسترسی مستقیم، به ساختارهای بینی داشته باشد. به همین دلیل استفاده از جراحی باز، نسبت به سایر تکنیک‌ها گزینه مناسب‌تری به نظر می‌رسد. در کل انجام عمل باز بینی با مزایای زیر همراه است:

  • افزایش دید پزشک هنگام جراحی؛ از آنجا که در این روش، پوست بینی به صورت کامل بالا برده می‌شود؛ پزشک می‌تواند به تمام ساختارهای بینی دسترسی کامل داشته باشد. 
  • کنترل بیشتر بر فرایند جراحی؛ در عمل بینی باز، به دلیل دسترسی به کل بینی، پزشک بهتر می‌تواند تغییرات را پیاده‌سازی نماید؛ زیرا به غضروف‌ها، استخوان‌ها و بافت بینی تسلط کامل دارد. 
  • اعمال تغییرات پیچیده؛ در جراحی بینی باز، پزشک می‌تواند علاوه‌بر اصلاح مشکلات زیبایی، مشکلات عملکردی و آسیب‌های جدی که به بینی وارد شده را نیز درمان نماید. 
اعمال تغییرات پیچیده در جراحی بینی به روش باز

بررسی معایب جراحی بینی باز

در کنار تمام مزایایی که جراحی بینی به روش باز دارد؛ معایبی نیز به همراه دارد. در زیر به بررسی مهمترین معایب جراحی بینی باز پرداخته شده است:

  1. تورم و کبودی بعد از عمل در جراحی بینی باز بیشتر است؛ زیرا بافت‌های بیشتری درگیر جراحی شده‌اند و این، آسیب‌پذیری مویرگ‌های خونی را افزایش می‌دهد. در نتیجه تورم و کبودی بیشتری اتفاق می‌افتد.
  2. از آنجا که در این جراحی، تغییرات بیشتری روی ساختار بینی انجام می‌شود؛ مدت زمان عمل نیز بیشتر خواهد بود. بنابراین ریکاوری پس از عمل نیز طولانی‌تر است.
  3. در صورت عدم مهارت پزشک ممکن است، جای زخم اسکار پس از جراحی روی بینی باقی بماند.
  4. مراقبت‌های پس از عمل بینی، باید با دقت و جدیت بیشتری دنبال شوند، تا از هرگونه آسیب بافتی پیشگیری شود.
  5. ممکن است به دلیل گستردگی فرایند جراحی، احتمال آسیب به عصب و رگ‌های خونی وجود داشته باشد. در این صورت بیمار ممکن است؛ بی‌حسی اطراف بینی و نوک بینی احساس کند. 

چه کسانی کاندیدای مناسبی برای جراحی بینی باز هستند؟

تکنیک جراحی بینی باز برای افرادی که دارای پیچیدگی های ساختاری بینی هستند، مناسب تر است. در واقع، افرادی که به بعضی نقص های تنفسی مادرزادی مبتلا هستند، بهتر است از روش عمل بینی باز استفاده کنند. همچنین برای کسانی که به دنبال تغییر ساختار نوک بینی خود هستند، روش جراحی باز بینی مناسب تر است.

گاهی به دلیل مهارت ناکافی پزشک جراح یا پیچیدگی ساختار بینی بیمار، انجام جراحی ثانویه بینی ضرورت پیدا می کند. در چنین مواردی، جراحی بینی ثانویه یا جراحی بینی ترمیمی باید حتما از روش جراحی بینی باز انجام گیرد. با همه این اوصاف، عمل بینی باز برای افراد زیر ۱۸ سال توصیه نمی شود. مگر آنکه بر اساس نظر پزشک و شرایط ویژه بیمار، استفاده از جراحی باز بینی گزینه مناسب تری محسوب گردد.

مراقبت‌های قبل از جراحی بینی به روش باز

زمانی که شما به پزشک مراجعه می‌کنید در جلسات مشاوره و معاینه از شما خواسته می‌شود تا با آمادگی کامل برای عمل حاضر شوید. برای رسیدن به آمادگی کامل پزشک  دستورالعمل‌های مراقبتی را به شما ارائه می‌دهد. دستورالعمل‌های خواسته شده زیر را به دقت دنبال کنید تا یک تجربه لذت بخش از جراحی خود داشته باشید:

  • قبل از جراحی بینی به روش باز نباید از داروهای رقیق کننده خون و مکمل‌های غذایی استفاده شود. از آسپرین، مسکن، داروهای هورمونی و داروهای آنفولانزا استفاده نکنید. دو هفته قبل از عمل از مصرف داروهای آسپرین، ایبوپروفن (Advil، Motrin)، ناپروکسن (Aleve) و سایر داروهای ضدالتهابی غیر استروئیدی، ویتامین E و مکمل‌های گیاهی خودداری کنید. مصرف هر دارویی که حاوی این ترکیبات باشد قبل از عمل ممنوع است.
  • ترک سیگار یکی از مهم‌ترین اقدامات قبل از هر نوع جراحی به ویژه رینوپلاستی باز است. دود سیگار و مواد مخدر میتواند اکسیژن رسانی خون را مختل کرده و بهبود زخم را به تاخیر بیندازد، به همین دلیل بهتر است حداقل به مدت دو هفته قبل جراحی مصرف دخانیات به ویژه سیگار کنار گذاشته شود. 
  • یکی از فاکتورهای مهم در تاثیر نتایج عمل بینی نیمه فانتزی، فانتزی یا طبیعی پوست بینی است. هر چه پوست بینی سالم‌تر باشد نتایج عمل با موفقیت بیشتری همراه است. بنابراین بهتر است دو هفته قبل از اقدام به جراحی از قرار گرفتن در معرض نور خورشید پرهیز کنید یا اگر مجبور به کار زیر نور خورشید هستید از کرم‌هایی با SPF 30 بالاتر استفاده نمایید. همچنین از محیط‌ها و شرایط تحریک کننده پوست قبل عمل دوری کنید.
  • داروهای تجویز شده توسط پزشک را به دقت دنبال کنید. بینی عضوی است که مویرگ‌های آن بسیار متراکم هستند. در برخی موارد بنا به شرایط پزشکی بیمار ممکن است داروهایی که عروق را منقبض می‌کنند، تجویز شوند. این اجازه می‌دهد تا فرایند جراحی بدون خونریزی انجام شود. با این حال، احتمال خونریزی بعد از جراحی بینی وجود دارد. یک جراحی بسیار کنترل شده توسط جراحان حاذق مانند دکتر حسینی و دکتر یزدانی احتمال خونریزی را به حداقل می‌رساند.
  • یک روز قبل از جراحی دوش بگیرید و صورت خود را با صابون آنتی باکتریال بشویید.

مراقبت های قبل از عمل جراحی بینی باز کدامند؟​

جراحی بینی باز را نمی توان محدود به روز عمل دانست. در واقع، افرادی که قصد دارند برای جراحی رینوپلاستی باز اقدام کنند، باید از چند هفته قبل از عمل مراقبت هایی را انجام دهند. برای مثال، افراد سیگاری باید کشیدن سیگار را از چند هفته قبل از جراحی تا چند هفته پس از آن کنار بگذارند. زیرا مصرف نیکوتین خونرسانی به ناحیه جراحی و زخم ها را محدود می کند. در نتیجه دوران بهبودی جراحی عمل بینی باز طولانی تر خواهد شد.

مصرف الکل نیز باید از چند هفته قبل از جراحی کنار گذاشته شود. در واقع، الکل باعث رقیق شدن خون شده و کنترل خونریزی در حین جراحی را دشوار می سازد. مصرف داروهای ضد انعقاد مانند ایبوپروفن و آسپرین نیز همین تاثیر را در بر خواهد داشت. بنابراین بهتر است قبل از انجام جراحی، درباره نحوه مصرف یا قطع این گونه داروها با پزشک خود صحبت کنید.

اقدامات قبل از عمل بینی باز

برای روز جراحی بینی به روش باز چگونه آماده شوم؟ ​

در روز جراحی بینی استخوانی یا گوشتی به روش باز رعایت نکات زیر بسیار مهم است:

  1. استرس نداشته باشید. بیمارانی که استرس ندارند فرآیند جراحی را خیلی راحت پشت سر می‌گذارند. در صورت لزوم از قبل به روانشناسی و مشاور مراجعه نمایید
  2. صبح روز جراحی از خوردن و آشامیدن هر چیزی از جمله آب خودداری کنید. داروهای ضروری را می‌توان با یک جرعه آب مصرف کرد
  3. لباس‌های گشاد بپوشید که به راحتی از جلو یا پشت بسته می‌شوند
  4. همه چیزهای با ارزش خود را در خانه بگذارید. به هیچ وجه جواهرات نپوشید
  5. از آرایش صورت و چشم و لاک زدن ناخن خودداری کنید
  6. اگر از دندان مصنوعی استفاده می‌کنید، آنها را از دهان خود خارج کنید
  7. شناسنامه و کارت بیمه همراه خود داشته باشید

تفاوت جراحی بینی باز و بسته چگونه است؟

مهم ترین تفاوت جراحی بینی باز و بسته در اسکار ناشی از جراحی خواهد بود. با توجه به اینکه در جراحی بینی باز کلوملای بینی برش می خورد، بخیه های نهایی جراحی می تواند اسکار به جای بگذارد.

در جراحی بینی بسته هیچ گونه برش خارجی ایجاد نشده و تمامی جراحی از طریق حفره های بینی انجام می گیرد. به همین دلیل، میدان دید پزشک بسیار کمتر از روش رینوپلاستی باز خواهد بود. از این رو، معمولا در مواردی که جراحی پیچیده باشد، یا انجام رینوپلاستی و سپتوپلاستی به صورت همزمان لازم باشد، جراحی بینی باز پیشنهاد بهتری خواهد بود.

دوران نقاهت جراحی بینی باز چقدر است؟

طولانی شدن دوران نقاهت عمل بینی، به فاکتورهای متعددی بستگی دارد. برای مثال، هر چه پیچیدگی های جراحی بیشتر باشد، مدت زمان بهبودی آن نیز طولانی تر خواهد بود. با این حال، میانگین زمان بهبودی برای افرادی که از روش عمل باز بینی استفاده می کنند، بین 2 تا 3 هفته خواهد بود.

در طول دوران نقاهت جراحی بینی باز، کبودی ها، تورم و درد ناشی از جراحی بینی به طور قابل توجهی کاهش پیدا می کند. با این حال، افراد برای اینکه نتیجه نهایی جراحی را مشاهده کنند، باید حدود ۱۲ تا ۱۸ ماه صبوری به خرج دهند. البته عمده افراد می توانند فعالیت های روزمره خود را از هفته سوم به بعد آغاز کنند. این موضوع باید بر اساس نظر پزشک و وضعیت سلامت عمومی بیمار تایید گردد.

این نکته را در نظر داشته باشید که انتخاب پزشک جراح ماهر، نقش مهمی در تعیین نتیجه نهایی و دوران بهبودی افراد دارد. ظرافت و دقت در حین جراحی بینی می تواند عوارض ناشی از جراحی را به شدت کاهش دهد. در نتیجه، دوران نقاهت جراحی باز و بسته بینی نیز به همان نسبت کاهش پیدا می کند.

مراقبت های جراحی بینی به روش باز

اگر به دلیل شرایط کاری و شغلی می‌خواهید، که دوران نقاهت و بهبودی شما سریع‌تر طی شود؛ نسبت به مراقبت‌های بعد از جراحی بینی، باید بیشتر توجه داشته باشید. مراقبت‌ها به شرح زیر هستند:

  1. استفاده از کمپرس یخ و سرد؛ در 48 ساعت ابتدایی پس از جراحی از بیمار خواسته می‌شود، تا از کمپرس سرد یا یخ اطراف بینی و چشم‌های خود، استفاده نماید. برای این منظور کافی است تا مقداری یخ درون حوله گذاشته و به‌آرامی آن را روی نواحی کبود و متورم قرار دهید. پس از آن می‌توانید از کمپرس گرم استفاده کنید. 
  2. بالا نگه داشتن سر هنگام خواب؛ استفاده از یک یا دو بالش کوچک کمک می‌کند، تا سر بالاتر از بدن قرار گرفته و میزان تورم و کبودی کاهش پیدا کند. 
  3. استفاده نکردن از عینک؛ برای پیشگیری از ایجاد فشار به نواحی جراحی شده، باید از قبل لنز تهیه کرده یا عینک‌های سبک خریداری نمایید و پس از جراحی، آن را با چسب به پیشانی متصل کنید. 
  4. خودداری از مسواک زدن شدید؛ هنگام مسواک زدن مراقب باشید و از فشار مسواک، به‌ویژه به دندان‌های بالایی خودداری نمایید. 
  5. عطسه، سرفه و خمیازه با دهان باز؛ هنگام سرفه و خمیازه دهان خود را باز نگه دارید، تا فشار کمتری به بافت‌های جراحی شده وارد شود. 
  6. رعایت مراقبت‌های تغذیه‌ای؛ تغذیه سالم و غنی از پروتئین و سبزیجات کمک می‌کند، تا ترمیم بافت‌ها سریع‌تر انجام شود. علاوه بر این، باید از خوردن غذاهای سفت و غذاهایی، که نیاز به جویدن زیاد دارند، بپرهیزید. 
  7. مراقبت از پانسمان و زخم‌ها؛ در صورت استفاده از پانسمان، باید آن را تمیز و خشک نگه دارید و برای تعویض به‌موقع، به پزشک مراجعه کنید. 
  8. شستشوی بینی؛ پس از آنکه پانسمان برداشته شد و پزشک به شما اجازه داد؛ می‌توانید با استفاده از سرم سالین یا محلول نمکی، در خانه به‌آرامی بینی را شستشو دهید. 
  9. انجام ندادن فعالیت‌های ورزشی سنگین؛ پیاده‌روی بعد از جراحی کمک می‌کند، تا خون‌رسانی به بافت‌های آسیب‌دیده بهبود پیدا کند و سریع‌تر، بهبودی حاصل شود؛ اما انجام تمرینات ورزشی تا زمانی که پزشک اجازه نداده، ممنوع است. 
  10. خودداری از مصرف سیگار، دخانیات و نوشیدنی‌های الکلی؛ مصرف این مواد با اختلال در فرایند خون‌رسانی، ترمیم بافت‌ها را به تاخیر می‌اندازد. 
مراقبتهای تغذیه ای بعد از عمل باز بینی

کدام یک بهتر است؟ جراحی بینی باز یا جراحی بینی بسته؟​

آشنایی با تفاوت های جراحی بینی باز و بسته در انتخاب هر یک از این روش ها کمک کننده خواهد بود. البته باز هم یادآوری می کنیم که انتخاب بهترین روش جراحی به عهده پزشک معالج و بر اساس شرایط بیمار خواهد بود. در پاسخ به این سوال که عمل بینی باز بهتر است یا بسته، باید گفت که جراحی بینی بسته هیچ گونه اسکاری به جای نمی گذارد. بنابراین ممکن است برای افرادی که ظاهر پوست برای آن ها اهمیت دارد، عمل بسته بینی مناسب تر به نظر برسد.

در جراحی بینی باز تسلط پزشک بر ساختار داخلی بینی، استخوان ها و غضروف ها بسیار بیشتر است. این موضوع می تواند ایجاد تغییر در ساختار بینی و شکل دهی به آن را ساده تر کند. به این ترتیب، اگر پیچیدگی های ساختار بینی زیاد باشد، جراحی بینی با روش مناسب تری خواهد بود.

نکته دیگر به طول جراحی بینی مربوط می شود. در عمل بینی باز، مدت زمان جراحی طولانی تر از عمل بینی بسته خواهد بود. همین مساله می تواند شدت تورم ناشی از جراحی بینی باز را افزایش دهد. مسلما هر چه زخم ها، تورم و کبودی های ناشی از جراحی بیشتر باشند، دوران نقاهت آن نیز طولانی تر خواهد شد. از سوی دیگر، نگهداری از زخم ها و بخیه های جراحی نیز برای پیشگیری از عفونت ضرورت پیدا می کند.

در جراحی بینی بسته، لازم است پزشک تجربه و مهارت فراوانی در زمینه این نوع تکنیک داشته باشد. در غیر این صورت، نه تنها نتیجه رضایت بخشی حاصل نخواهد شد، بلکه ممکن است فرد به جراحی ثانویه بینی نیاز پیدا کند.

با همه توضیحات ارائه شده، در پاسخ به این سوال که جراحی بینی باز بهتر است یا بسته باید گفت همه چیز به شرایط بیمار و هدف جراحی بستگی خواهد داشت. پزشک معالج با بررسی ویژگی های ساختاری بینی و تحلیل شرایط سلامت عمومی شخص، بهترین روش را برای او انتخاب خواهد کرد. بنابراین اگر می خواهید بهترین جراحی بینی را با بهترین نتیجه داشته باشید، باید در انتخاب پزشک جراح خود نهایت دقت را به خرج دهید.

مزایای جراحی بینی باز

عوارض جانبی جراحی بینی باز شامل چه مواردی هستند؟​

حتما می دانید که انواع جراحی های درمانی یا زیبایی عوارض خاص خود را دارند. هر چه شدت تهاجمی بودن جراحی بیشتر باشد، عوارض ناشی از آن نیز بیشتر خواهد بود. البته مهارت و دقت پزشک نیز در میزان عوارض ناشی از جراحی تاثیرگذار است. جراحی بینی باز نیز از همین قانون تبعیت می کند.

احساس درد پس از جراحی، رایج ترین عارضه ناشی از عمل باز بینی است. همچنین، بسته به میزان دستکاری های انجام شده در ناحیه جراحی، تورم و کبودی حاصل از رینوپلاستی باز نیز اجتناب ناپذیر خواهد بود. طولانی تر شدن جراحی، تورم بیشتری را نیز در بر خواهد داشت. از عوارض جراحی بینی باز می توان به اسکار ناشی از جراحی اشاره کرد. در واقع، پس از اتمام جراحی، پزشک باید کلوملای بینی را در جای خود بخیه بزند. به همین دلیل، وجود اسکار ناشی از عمل باز بینی، امری اجتناب ناپذیر خواهد بود.

جای زخم حاصل از جراحی، بین شش ماه تا یک سال محو خواهد شد. هر چند ظرافت بخیه ها و نحوه بخیه زدن به مهارت پزشک بستگی دارد، با این حال ممکن است جای زخم نهایی آن به صورت دائمی باقی بماند. نکته دیگری که باید به آن دقت کنیم واکنش طبیعی بدن نسبت به درمان های زیبایی است. در اصل، اینکه بیمار چه زمانی بتواند به فعالیت های روزمره خود بپردازد، به شرایط سلامت و عمومی وی نیز بستگی دارد.

معایب جراحی بینی باز

قیمت و هزینه جراحی بینی باز چقدر است؟​

بخش مهمی از هزینه جراحی بینی باز به دستمزد پزشک مربوط می شود. هر چه مهارت و شهرت پزشک بیشتر باشد، دستمزد وی نیز بیشتر خواهد بود. علاوه بر دستمزد پزشک جراح بینی، هزینه های کلینیک و بیمارستان را نیز باید در نظر گرفت. این هزینه ها بر اساس خصوصی یا دولتی بودن کلینیک و تجهیزات آن تعیین می گردند.

با توجه به این که جراحی بینی باز تحت بیهوشی عمومی انجام می گیرد، حضور یک متخصص بیهوشی در اتاق عمل الزامی خواهد بود. بنابراین دستمزد متخصص بیهوشی نیز باید در تخمین هزینه جراحی بینی باز در نظر گرفته شود. در نظر داشته باشید که عواملی مانند شهر محل جراحی و موقعیت جغرافیایی کلینیک می توانند بر قیمت عمل بینی تاثیرگذار باشند. هزینه مربوط به عکس برداری ها و آزمایش های قبل از جراحی و همچنین، ویزیت های بعد از جراحی نیز باید در محاسبه هزینه های جراحی بینی لحاظ شوند.

هزینه عمل بینی باز

آیا بیمه هزینه جراحی بینی باز را پرداخت می کند؟

تا زمانی که یک جراحی بینی باز با هدف زیبایی انجام گیرد، هیچ هزینه ای از سوی بیمه پرداخت نخواهد شد. اما اگر هدف از عمل بینی به روش باز، ترمیم نقص های مادرزادی و رفع مشکلات تنفسی باشد، ممکن است برخی از شرکت های بیمه هزینه جراحی بینی باز را تقبل نمایند. قبل از جراحی، درباره این موضوع با پزشک و کارشناس بیمه خود صحبت کنید.

کلام پایانی در مورد جراحی بینی به روش باز

جراحی بینی باز، یک رویکرد اساسی جراحی زیبایی بینی یا رینوپلاستی است، که با ایجاد تغییرات گسترده در ساختار غضروفی و استخوانی بینی، باعث می‌شود تا بیمار بهتر بتواند، به فرم و مدل دلخواه بینی دست پیدا کند. انجام این جراحی باعث می‌شود تا مشکلات عملکردی و تنفسی بیمار برای همیشه درمان شوند. 

این جراحی با ایجاد برش‌هایی در ناحیه کلوملا انجام می‌شود. پس از ایجاد برش، پوست بالا برده می‌شود تا پزشک تغییراتی مانند برش، پیوند و جابجایی غضروف را به درستی انجام دهد. استفاده از این تکنیک باعث دید بهتر پزشک، کنترل بیشتر فرایند جراحی و اعمال تغییرات زیبایی و درمانی به صورت همزمان می‌شود. رعایت مراقبت‌های بعد عمل بسیار ضروری است و از بروز عوارض ناخواسته، پیشگیری می‌کند. 

البته همه این اهداف زمانی تحقق پیدا خواهند کرد، که به جراحان حاذق و مجرب مانند دکتر حسینی و دکتر یزدانی مراجعه نمایید. ایشان به دلیل تجربه و تخصص بالا، عمل‌های متعدد موفقیت‌آمیز را در کارنامه کاری خویش ثبت نموده‌اند. با مراجعه به سایت ایشان و دیدن نمونه عکس‌ها و فیلم‌های این پزشکان، می‌توانید با اطمینان بیشتری برای جراحی اقدام کنید.

سوالات متداول

هر نوع جراحی بینی شامل جراحی بینی ترمیمی یا عمل زیبایی بینی را می توان با روش جراحی بینی باز انجام داد. 

جراحی بینی باز می تواند به طور همزمان نقص های ظاهری و مشکلات تنفسی بیمار را برطرف نماید.

با توجه به شرایط بیمار و نظر پزشک جراح، هر یک از این روش ها می توانند برای فرد مناسب باشند. با این حال، جراحی بینی باز میزان تسلط پزشک بر ساختار بینی را بیشتر خواهد کرد.

هر نوع جراحی بینی گوشتی و جراحی بینی استخوانی با روش رینوپلاستی باز قابل انجام است. تنها انتخاب پزشک جراح ماهر است که می تواند بهترین نتیجه را برای شما رقم بزند.