لوگو کلینیک سامانه نوبت دهی پزشکان زیبایی

عمل بینی و ارتودنسی همزمان ممکن است؟

آخرین بروزرسانی: 30 خرداد 1403
عمل بینی و ارتودنسی همزمان ممکن است؟
فهرست عناوین

عمل بینی زمانی می‌تواند بیشترین تاثیر را بر زیبایی چهره داشته باشد که دماغ در جای صحیح خود قرار داشته باشد؛ موقعیت بینی به شدت به جایگاه فک بالا مرتبط است! بنابراین اگر مشکلاتی مانند جلوزدگی فک بالا دارید، بهترین کار درمان این مشکل و سپس انجام عمل زیبایی بینی است. ارتودنسی یک روش زمانبر برای بهبود موقعیت فکین نسبت به یکدیگر و مرتب شدن دندان‌ها است. عمده افرادی که مشکلاتی تنفسی دارند ممکن است از طریق دهان نفس بکشند. این موضوع در نهایت باعث تنگی فک بالا شده و موقعیت بینی را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

حال برای انجام رینوپلاستی ابتدا لازم است با ارتودنسی پهنای فک را به حالت ایده آل رسانده و سپس برای جراحی رینوپلاستی اقدام نمایید. حال سوال این است که بین عمل بینی و ارتودنسی اولویت با کدام یک است؟ سوال بسیاری از داوطلبان رینوپلاستی این است که اول باید دندونمو درست کنم یا دماغمو عمل کنم؟ در این مقاله به سوالاتی از این قبیل پاسخ خواهیم داد.

اهمیت تاثیر متقابل عمل بینی و ارتودنسی

ارتودنسی برای منظم کردن دندان‌ها، اصلاح موقعیت فک بالا و پایین و بهبود پهنای فک بالا انجام می‌شود. وضعیت قرار گرفتن و پهنای فک بالا تاثیر انکارناپذیری بر موقعیت بینی دارد. بنابراین افرادی که با مشکلاتی مانند بهم ریختگی و بی­نظمی دندان‌ها و تنگی فک بالا روبرو هستند، باید ابتدا این مشکلات را برطرف نمایند. زیرا این کار کمک می‌کند تا پس از اصلاح وضعیت فک، بینی در محل اصلی خود قرار بگیرد. در نتیجه تصمیم‌گیری برای اصلاح اندازه و فرم آن بنا بر موقعیت صحیح بینی انجام خواهد گرفت.

در انواع جراحی بینی شامل عمل فانتزی، عمل نیمه فانتزی و جراحی طبیعی، زاویه بین لب بالا و نوک بینی تعیین‌کننده است. از سوی دیگر، انجام ارتودنسی بر وضعیت لب بالا و زاویه آن با نوک بینی تاثیرگذار است. به این ترتیب، روش عمل بینی نیز می‌تواند از ارتودنسی تاثیر بپذیرد. مخصوصا اگر قرار است عمل بینی همزمان با سانترال لب انجام دهید.

اول ارتودنسی انجام دهیم یا عمل بینی؟

این که بین عمل بینی و ارتودنسی اولویت با کدام یک است، به مشکلات ساختاری بینی و فک و دهان شخص بستگی دارد. برای مثال، در صورت وجود مشکلات تنفسی، معمولا اولویت با عمل بینی است. به این معنا که ممکن است فردی دچار انحراف بینی باشد. در حالی که از ناهنجاری‌های فک بالا و پایین نیز رنج می‌برد. در چنین شرایطی پزشکان متخصص تاکید می‌کنند تا شخص ابتدا جراحی بینی انجام داده و انحراف بینی را درمان نماید. زیرا نحوه تنفس می‌تواند بر تصحیح موقعیت فک‌های بالا و پایین نسبت به یکدیگر تاثیر بگذارد.

اما در مواردی که عمل بینی با هدف زیبایی انجام می‌شود (رینوپلاستی)، فرد باید ابتدا ارتودنسی را انجام دهد. گاهی ممکن است لازم باشد فرد تحت عمل جراحی فک نیز قرار گیرد. جراحی فک برای قرار گرفتن فکین در موقعیت صحیح نسبت به یکدیگر انجام می‌شود. با توجه به موقعیت بینی در مرکز صورت، ارتباط نزدیکی بین فک بالا و محل آن وجود دارد. بنابراین هر گونه جابجایی فک بالا می‌تواند موقعیت دماغ در صورت را تحت تاثیر قرار دهد. لازم است به این نکته اشاره کنیم که گاهی جراحی فک و پشت سر گذاشتن درمان ارتودنسی، نیاز فرد به رینوپلاستی را از بین می‌برد.

نکته دیگر این که جراحی فک و ارتودنسی می‌تواند بر فرم لب‌ها و زوایه لب بالا با بینی اثرگذار باشد. با توجه به این که یک جراح بینی به دنبال تنظیم زاویه نوک بینی با لب بالا است، بنابراین ارتودنسی می‌تواند بر نتیجه جراحی بینی نیز تاثیر بگذارد. این موضوع به طور خاص برای جراحی باز بینی فانتزی و نیمه فانتزی اهمیت بیشتری دارد. زیرا زاویه لب و نوک بینی به بالای 100 درجه نیز خواهد رسید.

آیا با وجود براکت‌های ارتودنسی، انجام عمل بینی ممکن است؟

یکی از سوالات رایج افراد، درباره انجام همزمان عمل بینی و ارتودنسی است. همان طور که می‌دانید ارتودنسی از طریق براکت‌هایی انجام می‌شود که با سیم­های نازک بر روی دندان‌ها قرار می‌گیرند. این براکت‌ها به دندان‌ها فشار وارد می‌آورند تا موقعیت صحیح خود را بیابند. البته در موارد حاد، ارتودنسی تنها به براکت‌ها محدود نشده و قطعات پیچیده‌تری نیز برای اصلاح وضعیت فکین و دندان‌ها به کار می‌روند.

در هر حال، فشار ناشی از براکت‌ها بر روی دندان‌ها به بینی جراحی شده و ساختار آن نیز منتقل می‌شود. این موضوع می‌تواند فرم اصلاح شده بینی را دچار مشکل کرده و زحمات جراح بینی شما را از بین ببرد. حتی گاهی ممکن است به جراحی بینی ترمیمی نیاز پیدا کنید. مسلما این موضوع هزینه اضافی برای شما در بر دارد.

از سوی دیگر، هر گونه تغییر در وضعیت بینی می‌تواند مشکلاتی را برای ابزار نصب شده در دهان ایجاد کند. با توجه به این گونه مسائل و اهمیت مراقبت‌های بعد از عمل بینی، معمولا انجام همزمان عمل بینی و ارتودنسی توصیه نمی‌شود.

مدت زمان بین عمل بینی و ارتودنسی چقدر باید باشد؟

پیش از این اشاره کردیم که انجام همزمان عمل بینی و ارتودنسی چندان مفید نیست. حال سوال این است که بین عمل بینی و ارتودنسی چقدر فاصله زمانی لازم داریم. بهترین پاسخ را می‌توانید از پزشک جراح بینی و ارتودنتیست خود داشته باشید. زیرا پاسخ به این سوال بر اساس نوع مشکلات شخص و مدت زمان مورد نیاز وی برای ثابت شدن نتیجه درمان، بستگی دارد.

اگر قصد دارید بعد از عمل بینی، ارتودنسی دندان انجام دهید، لازم است بین 6 ماه تا دو سال و نیم صبر کنید. در غیر این صورت، براکت‌های ارتودنسی می‌توانند بر بخیه‌های بینی شما فشار وارد آورده و فرم بینی جراحی شده را بر هم زنند. در این بازه زمانی، شما فرصت کافی برای ترمیم زخم‌ها و رفع ورم بعد از عمل بینی در اختیار دارید. پس از آن متخصص ارتودنسی می‌تواند براکت‌ها را با خیالی راحت‌تر بر روی دندان‌های شما نصب کند.

البته گاهی لازم است ارتودنسی قبل از عمل بینی انجام گیرد. زیرا رفع بهم ریختگی دندان‌ها، موقعیت بینی را نیز تغییر می‌دهد. بنابراین لازم است بی‌نظمی دندان‌ها قبل از عمل بینی برطرف شود. در این صورت نیز حداقل 6 ماه پس از ارتودنسی می توانید برای عمل بینی اقدام کنید. در غیر این صورت، نیاز به انجام جراحی بینی ترمیمی باعث اعمال هزینه‌های مضاعف بر شما خواهد شد.

چه مدت بعد از ارتودنسی می‌توان عمل بینی انجام داد؟

فرایند درمان ارتودنسی فرایندی زمانبر است. این مدت زمان بر اساس مشکلات فک و دهان فرد تعیین می‌شود. برای مثال، گاهی تا 6 ماه و در برخی افراد تا یک سال (حتی بیشتر) نیز زمان لازم است. این بازه زمانی در صورت بروز ناهنجاری‌های فکی و نیاز به جراحی فکین، می‌تواند طولانی‌تر نیز باشد. بنابراین نمی‌توان زمان دقیقی برای آن در نظر گرفت. اما برای انجام عمل بینی بهتر است تا اتمام درمان ارتودنسی صبر کنید. زیرا انجام همزمان عمل بینی و ارتودنسی می‌تواند نتیجه هر دو عمل را تحت تاثیر قرار دهد. مخصوصا اگر هدف از عمل بینی، زیبایی و متناسب کردن اجزای چهره باشد. زیرا در صورتی که موقعیت بینی اصلاح شود، مناسب‌ترین روش جراحی و زاویه بین لب و نوک بینی انتخاب خواهد شد.

برای انجام عمل بینی و ارتودنسی به صورت متوالی، بهتر است حتما با متخصص ارتودنتیست خود مشورت نمایید. ممکن است محدودیت‌هایی برای عمل بینی بعد از ارتودنسی وجود داشته باشد. آگاهی از این محدودیت‌ها به دریافت نتیجه بهتر از هر دو عمل کمک خواهد کرد.

آیا ارتودنسی همیشه قبل از عمل بینی انجام می‌گیرد؟

آیا ارتودنسی همیشه قبل از عمل بینی انجام می‌گیرد؟

اولویت انجام عمل بینی و ارتودنسی به صورت متوالی به نوع مشکل بستگی دارد. برای مثال، افرادی که به انحراف بینی دچار هستند باید ابتدا برای انجام عمل بینی اقدام کنند. معمولا پس از انجام عمل بینی، پزشک متخصص فک و صورت، انجام جراحی فک همراه با پروتز چانه را توصیه می‌کند. این کار به بهبود وضعیت و تناسب چانه و فکین با صورت و بینی کمک خواهد کرد. اما اگر فرد همچنان به ارتودنسی نیاز داشته باشد، متخصص ارتودنسی زمینه این درمان را فراهم خواهد کرد. البته باز هم تاکید می‌کنیم که روند درمان و برنامه‌ریزی برای رفع مشکلات بین فک، دهان و دندان و بینی برای هر فرد متفاوت خواهد بود.

درباره عمل بینی و ارتودنسی با چه کسی مشورت کنم؟

بهترین افرادی که می‌توانند درباره عمل بینی و ارتودنسی به شما کمک کنند، جراحان بینی و متخصصین ارتودنسی هستند. هر یک از این افراد بنا بر تخصص خود می‌توانند محدودیت‌ها و مشکلاتی که ممکن است وجود داشته باشند را برای شما توضیح دهند. هر چند معمولا تصمیم‌گیری نهایی درباره انجام عمل بینی و ارتودنسی همزمان با خود شما خواهد بود.

در سایت جراحی بینی تهران اطلاعات تماس با بهترین پزشکان جراح بینی قرار داده شده است. شما می‌توانید سوالات مرتبط با این فرایند را از جراحان متخصص و حرفه‌ای جراحی بینی تهران بپرسید.

سوالات متداول

  1. اول ارتودنسی یا عمل بینی؟ اولویت با کدام است؟ بسته به این که مشکلات بینی چگونه هستند، انجام عمل بینی و ارتودنسی اولویت بندی می‌شوند. اگر انحراف بینی و مشکل تنفسی دارید لازم است ابتدا این مشکل را رفع کنید. در غیر این صورت، عدم تنفس صحیح موقعیت فکین و نتیجه ارتودنسی را تحت تاثیر قرار می‌دهد.
  2. برای انجام عمل بینی و ارتودنسی چه باید کرد؟ انتخاب بهترین جراح بینی و متخصص ارتودنسی در اولویت است. هماهنگی با دو پزشک متخصص کمک می‌کند تا بهترین زمان برای انجام هر یک از این درمان‌ها انتخاب گردد.
  3. چه زمانی ارتودنسی بعد از عمل بینی را انجام دهیم؟ زمان دقیقی را نمی‌توان تعیین نمود. با این حال، معمولا باید حداقل 6 ماه بین عمل بینی و ارتودنسی زمان بگذرد.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات آموزشی مرتبط با این دسته