عمل بینی طبیعی استخوانی، یکی از تکنیکهای جراحی زیبایی بینی است، که باعث میشود؛ افرادی که دارای بینی استخوانی هستند؛ بتوانند به شکلی طبیعی و استاندارد، ظاهر بینی خود را تغییر دهند، تا تناسب بیشتری بین بینی و سایر اجزای صورت برقرار شود. بینی استخوانی دارای پوست نازک، استخوانها و غضروفهای محکم است. در اکثر موارد افرادی که دارای بینی استخوانی هستند؛ ناهمواریهایی روی تیغه بینی خواهند داشت. در واقع یکی از علتهای اصلی مراجعه افراد با بینی استخوانی به پزشک، اصلاح قوز و برجستگیهای تیغه بینی به شکل طبیعی و استاندارد است.
شما میتوانید با مشاوره آنلاین کلینیک جراحی بینی تهران تماس حاصل نمایید، تا ضمن ارتباط با این پزشکان نامآشنا از تجربه و دانش ایشان، در زمینه جراحی زیبایی بینی بهرهمند شوید. اگر بینی استخوانی دارید و ظاهر آن چندان برای شما مطلوب نیست و میخواهید فرم طبیعی به بینی خود بدهید؛ پس به خواندن ادامه دهید. در این مقاله چگونگی انجام عمل بینی استخوانی طبیعی و تمام نکات مربوط به آن آورده شده است.
عمل بینی طبیعی استخوانی چیست و چگونه به تغییر شکل بینی کمک میکند؟
قبل از اینکه به این سوال پاسخ داده شود؛ اجازه دهید تا ویژگیهای بینی استخوانی را بیشتر مورد بررسی قرار دهیم. بینی استخوانی، نوعی از بینی است که قوز و برآمدگیهای ناهموار، روی آن بسیار مشهود است. این قوز یا ناهمواریها ممکن است؛ ژنتیکی بوده یا در اثر صدمات مختلف ایجاد شده باشند. از طرفی این نوع بینیها دارای پوست نازکی هستند. هنگامی که افراد به صورت نیمرخ میایستند؛ برجستگیها و ناهمواریهای روی بینی بیشتر نمایان میشود.
افرادی که دارای بینی استخوانی هستند؛ به این دلیل از شکل بینی خود احساس نارضایتی میکنند، که احساس میکنند استخوانهای برآمده روی تیغه بینی، باعث شده بینی آنها به صورت غیر طبیعی بزرگ نشان داده شود و زیبایی چهره آنها، تحت تاثیر قرار بگیرد. علاوهبر مشکلات زیبایی، افرادی که دارای بینی استخوانی هستند ممکن است؛ مشکلات تنفسی را نیز تجربه نمایند. بههمیندلیل برای رینوپلاستی یا جراحی زیبایی بینی اقدام میکنند، تا فرم طبیعی و نرمال روی بینی خود ایجاد نمایند.
اما عمل بینی استخوانی چیست و چگونه به تغییر ظاهر بینی کمک میکند؟ برای اینکه عملکرد تنفسی در بینی استخوانی بهبود پیدا کند و همچنین ظاهر آن به درستی تغییر داده شود؛ لازم است که اقداماتی روی پل و نوک بینی، از طریق جراحی بینی به روش باز انجام شود. بینی که به دلیل استخوانهای پهن، بزرگ نشان داده می شود؛ میتواند باعث شود تا بقیه قسمتهای صورت، از جمله چشمها نامتقارن به نظر برسند.
به دلیل وجود استخوانهای بزرگ و ناهموار در بینیهای استخوانی، پزشکان سعی میکنند با بریدن یا شکستن استخوانها، به باریک کردن بینی و تراز کردن آن کمک کنند. این کار از طریق «استئوتومی» انجام میشود. در واقع این یک تکنیک جراحی بینی است که با بریدن استخوان و حتی گاهی، افزودن بافت استخوانی کمک میکند تا بینی باریکتر شده و ظاهر نرمال و متعادلی، پیدا کند. بسته به شکل ظاهری بینی بیمار، روشهای دیگری همراه با استئوتومی، مانند برداشتن قوز و قرار دادن ایمپلنت برای بالا بردن پل، توصیه می شود.
در روشهای اصلاح نقایص بینی استخوانی، استئوتومی علاوهبر اصلاح استخوان، در ترمیم و اصلاح غضروفهای بینی نیز نقش اساسی دارد. با اصلاح استخوان و غضروف، پل بینی پهن نیز کاهش پیدا خواهد کرد تا متناسب و زیباتر به نظر برسد. در میان روشهای مختلف جراحی، عمل بینی طبیعی یکی از بهترین روشهای جراحی برای بینیهای استخوانی به حساب میآید. البته افراد میتوانند با مقایسه عمل بینی طبیعی و نیمه فانتزی و استفاده از راهنمایی پزشک، نسبت به انتخاب شیوه مناسب جراحی بینی اقدام کنند.
عمل بینی استخوانی طبیعی چگونه انجام میشود؟
در طی جلسه مشاوره، بیمارانی که قصد جراحی زیبایی بینی دارند؛ گاهی اوقات می پرسند آیا بینی آنها در حین جراحی شکسته خواهد شد؟ این یک تفسیر نادرست از استئوتومی است که باعث افزایش اضطراب بیمار می شود. در واقع، استئوتومی یک مانور جراحی پیچیده، اما مهم است که اگر بهدرستی انجام شود؛ نتایج زیبایی بسیاری برای بیمار به همراه خواهد داشت. در حالی که چندین رویکرد مختلف برای استئوتومی یا عمل بینی طبیعی استخوانی وجود دارد؛ اما هر جراح ممکن است یک استراتژی ترجیحی را در جراحی بینی استخوانی به کار گیرد.
در روش سنتی رینوپلاستی، جراح از چکش و اسکنه برای تغییر شکل استخوان بینی استفاده می کند. در حالی که در روش های جدید از فناوری «اولتراسونیک پیزو» برای این منظور استفاده میشود. این تکنیک سطح بالایی از دقت را ارائه میدهد و از آسیبهای فیزیکی که میتواند توسط چکش و اسکنه ایجاد شود؛ جلوگیری میکند. مطالعات نشان میدهد که عمل بینی پیزو منجر به خونریزی و عوارض کمتر، در حین جراحی و تورم کمتر و بهبود سریعتر پس از جراحی می شود.
عمل بینی استخوانی با پوست نازک
عوامل بسیاری بر ضخامت پوست بینی اثرگذار هستند. ژنتیک اصلیترین عامل تاثیرگذار بر ضخامت پوست بینی است. برخی از افراد با پوست بینی نازک، نسبت به دیگران متولد میشوند. در واقع این به ترکیب فیبرهای «کلاژن» و «الاستین» آنها بستگی دارد. قرار گرفتن زیاد در معرض اشعۀ ماورا بنفش نور خورشید، میتواند در تجزیه کلاژن و الاستین پوست موثر باشد و باعث شود، تا پوست بینی استحکام و قابلیت ارتجاعی خود را از دست بدهد. آسیبهای پوستی، مانند آکنه و جای زخم اسکار، همگی در نازک شدن پوست بینی اثرگذار هستند.
بنابراین بسیار مهم است، که پزشک قبل از انجام جراحی، علت اساسی نازک شدن پوست بینی را ارزیابی کند. این کمک خواهد کرد تا رویکردهای درمانی، به درستی و اصولی انتخاب و اجرایی شوند. انتخاب رویکردها و تکنیکهای درست جراحی، علاوه بر بررسی وضعیت پوست، به نوع تغییرات برای اصلاح ناهنجاریها نیز بستگی دارد.
چگونگی انجام عمل بینی استخوانی با پوست نازک
انجام این جراحی مانند سایر تکنیکهای رینوپلاستی، به روش باز و بسته انجام میشود. اینکه کدام تکنیک برای بیمار انتخاب شود؛ به میزان گستردگی ناحیه تحت درمان بستگی دارد. جراحی با هر روشی که انجام شود؛ باید بسیار دقیق همراه با پیادهسازی جزئیات ظریف، روی ساختار استخوانی و غضروفی بینی باشد، تا از بروز بینظمیها در چارچوب زیرین بینی پیشگیری شود. برای اصلاح مشکلات و نواقص بینی ممکن است؛ نیاز به برش استخوانی یا غضروفی باشد و در برخی نقاط بینی، ممکن است نیاز به پیوند گرافت یا پیوند غضروفی باشد. همه این کارها باید با دقت و ظرافت بالا انجام شوند.
پزشک همچنین باید مراقب ایجاد برشها و بخیه زدن آنها باشد، تا پوست بینی زیاد دچار آسیب نشده و جای زخم و اسکار مشهودی نداشته باشد. ازاینرو توصیه میشود به متخصصان مجرب و کاربلد، مانند دکتر حسینی و دکتر یزدانی مراجعه نمایید. از طرفی، عمل بینی استخوانی با پوست نازک، به مراقبت بیشتری بعد از جراحی نیاز دارد؛ زیرا پوست بعد از رینوپلاستی حساستر شده و ممکن است، با قرار گرفتن در معرض هوای سرد یا گرم، سطح پوست خشک شده و ترک بخورد. این در نهایت میتواند با خونریزیهای سطحی همراه شود. Understanding skin thickness and how it affects yout rhinoplasty
عمل بینی طبیعی استخوانی با لیزر
ممکن است تبلیغات بسیاری، در مورد عمل بینی استخوانی با پوست نازک از طریق لیزر شنیده باشید. قبل از هرچیز باید به شما بگوییم، که لیزر نمیتواند تاثیری در چگونگی برش یا پیوند ساختار اسکلتی، غضروفی، ماهیچهای و بافتی بینی داشته باشد. استفاده از لیزر فقط جنبه تبلیغاتی دارد. کاربرد لیزر در اصلاح آکنههای پوستی یا ترمیم پوست اثبات شده است؛ اما این نوع از تجهیزات پزشکی به تغییر شکل بینی کمکی نمیکند. شما با استفاده از لیزر میتوانید؛ مشکلات پوستی روی بینی خود را درمان نمایید.
حتی در جراحی بینی استخوانی نیمه فانتزی نیز لیزر کاربرد خاصی ندارد! در واقع، تبلیغات اغراقآمیز جراحان و کلینیکهای زیبایی مبنی بر انجام “جراحی بینی با لیزر” تنها برای جذب مشتری و گمراه کردن زیباجو است. بهطورکلی لیزر در رینوپلاستی صرفا برای ایجاد برشهای ظریف روی پوست و کوچک کردن نوک بینی آن هم در برخی موارد خاص، مورد استفاده قرار میگیرد؛ اما نمی توانند استخوان و غضروف را برش دهند. بنابراین، در جراحی بینی استخوانی نیمه فانتزی هم، پزشک از روشهای سنتی و با استفاده از تیغ جراحی و ابزارهای ظریف تغییرات مور نیاز را ایجاد میکند.
رعایت روتین مراقبتی از پوست و ترمیم پوست از طریق لیزر قبل جراحی، میتواند در نتایج عمل تاثیر مثبتی داشته و همپوشانی پوست را بعد از جراحی آسانتر نماید؛ اما عملاً تاثیری در تغییر شکل غضروفها و ساختار استخوانی بینی ندارد.
نکات مهم و مورد توجه در عمل بینی طبیعی استخوانی
دستیابی به موفقیت در جراحی بینی، باید بر اساس برنامهریزی و ارزیابی دقیق قبل از عمل باشد. در عمل بینی طبیعی استخوانی، زوایا و تناسبات بینی باید با استانداردهای ایدهآل زیبایی و هارمونی زیباییشناختی صورت، تعریف شوند. در زیر به مهمترین نکات و ویژگیهایی که برای عمل بینی طبیعی استخوانی مورد توجه قرار می گیرند؛ اشاره شده است:
- عرض دو سوم بالای بینی، باید تقریباً 75 درصد از عرض پایه بینی باشد؛
- پشت بینی، باید یک مسیر انحنای ملایم را از ابروی داخلی، تا نوک بینی دنبال کند؛
- پل بینی باید صاف شود؛
- زاویه بین نوک بینی و لب بالایی با توجه به جنسیت افراد، باید تنظیم شود. بهطور معمول زاویه بین بینی و لب بالایی در عمل بینی طبیعی مردانه حدود ۹۰ تا ۹۵ درجه و در بانوان بین ۹۵ تا ۱۰۵ درجه متغیر است؛
- زاویه بین بینی و پیشانی، باید بین ۱۱۵ تا ۱۳۵ درجه تغییر داده شود؛
- ارتفاع سوراخهای بینی باید کاهش پیدا کند؛
- عدم تقارن سوراخهای بینی باید اصلاح و ترمیم شود.
علاوه بر موارد گفته شده، تصمیم گیری در مورد تکنیک جراحی به روش باز یا بسته، صرفا توسط پزشک و باتوجه به شرایط بیمار انجام میشود؛ در راحی بینی باز پوست زیر کلوملا ( پوست بین دو سوراخ بینی) برش داده شده و به این ترتیب پوست از روی ساختار بینی بالا زده میشود ولی در جراحی بینی بسته، برش هایی در داخل بینی زده میشود. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد تفاوت جراحی بینی باز و بسته، میتوانید بر روی متن لینک شده کلیک کرده و مقاله مربوط به آن را مطالعه کنید.
مزایای انجام عمل بینی طبیعی استخوانی
عمل بینی طبیعی استخوانی، برخلاف عمل بینی فانتزی یا عروسکی باعث میشود، تا چهره شما به شکلی طبیعی تغییر داده شود و زیباتر به نظر برسد. علاوه بر این، انجام جراحی بینی طبیعی استخوانی مزایای زیر را به همراه دارد:
- ایجاد تعادل بینی با سایر اجزای صورت تعادل؛ بینی یکی از مهمترین اجزای صورت است، که میتواند نقش بسیار مهمی در زیباتر نشان دادن چهره کلی فرد داشته باشد؛ بههمیندلیل هرگونه انحراف، کجی یا نقص در آن، چهره فرد را به شدت تحتتاثیر قرار میدهد. از طرفی زیبایی و خاص بودن بینی باعث میشود، تا چهره افراد بیشتر مورد توجه قرار بگیرد. بنابراین یک بینی بزرگ و غیرعادی، تصویر زیبایی خوشایندی در چهره مخاطب ایجاد نمیکند. با انجام جراحی بینی به روش بسته یا باز، میتوان به تعادل و تناسب بینی، با سایر اجزای صورت کمک کرد.
- رفع مشکلات تنفسی و اصلاح راه های هوایی بینی؛ در بینی استخوانی، به دلیل وجود ناهنجاریهای روی تیغه بینی ممکن است؛ افراد دچار انسداد راه هوایی شوند. این میتواند با مشکلات تنفسی متعددی همراه باشد. این ناهنجاریها به صورت ژنتیکی یا در اثر تصادف، ورزش و درگیریها روی تیغه بینی ایجاد میشوند. با انجام عمل بینی طبیعی استخوانی میتوان به اصلاح دیواره ای که سمت چپ و راست بینی را جدا میکند، کمک کرد.
- افزایش اعتماد به نفس؛ بینی بزرگ با ساختار استخوانی ناقص، میتواند اعتمادبهنفس شما را هنگام مکالمه با افراد، بهشدت تحتتاثیر قرار دهد. این میتواند بر روابط کاری شخصی و اجتماعی شما بسیار اثرگذار باشد. با انجام عمل بینی طبیعی استخوانی، برای همیشه میتوانید از این مشکل و دغدغه ذهنی رها شده و با اعتمادبهنفس بیشتری فعالیتهای خود را دنبال کنید.
عوارض جراحی بینی طبیعی استخوانی
همانطور که گفته شد عمل بینی طبیعی استخوانی از حساسیتهای بالایی برخوردار است. همین امر باعث میشود، تا احتمال بروز عوارض جانبی وجود داشته باشد. برخی از عوارض عمل بینی استخوانی طبیعی به شرح زیر هستند:
- درد در نواحی جراحی شده؛ اگر برای رسیدن به فرم طبیعی بینی، نیاز به برش یا تراش استخوان و غضروف باشد؛ بهطور حتم این نوع از تغییرات اساسی روی بافتها، با احساس دردناکی بعد از عمل همراه خواهد بود. البته این دردها با مصرف مسکن و داروهای تجویزی پزشک، قابل کنترل هستند.
- ایجاد تورم در اطراف بینی و چشمها؛ نهتنها عمل بینی طبیعی استخوانی، بلکه هر نوع جراحی بینی، با ایجاد تورم در اطراف چشمها و بینی همراه است. تورم در روزهای ابتدایی پس از عمل، بسیار مشهود است. به مرور و بعد از گذشت چند هفته، شدت تورم کاهش پیدا میکند. بعد از گذشت ۶ ماه تورم به کمترین میزان خود میرسد؛ اما از بین رفتن کامل تورم حداقل یک سال زمان لازم دارد.
- کبودی و سیاهی اطراف چشمها؛ در برخی مواقع، نازکی پوست بینی باعث میشود تا شما بهراحتی بتوانید، مویرگهای ریز ظریف پوست را مشاهده کنید. همین مویرگها وقتی که در معرض جراحی قرار میگیرند؛ آسیب دیده و دچار خونریزی خواهند شد. آسیبدیدگی رگهای پوستی و سایر بافتها میتواند در نهایت، منجر به کبودی قابلتوجهی در اطراف چشمها و بینی شود. میزان کبودی در روزهای اولیه بعد از عمل بسیار زیاد است؛ اما به مرور بعد از گذشت ۱۰ روز، کبودیها از بین خواهند رفت.
البته این عوارض در صورت انتخاب بهترین جراح بینی استخوانی در تهران یا شهرستان های دیگر، میتواند به حداقل برسد. همچنین، رعایت مراقبتهای اصولی بعد از عمل بینی طبیعی استخوانی، نقش بسیار موثری در کاهش عوارض دارند. بنابراین بسیار مهم است، که دستورالعملهای تجویز شده توسط پزشک را، موبهمو و بادقت دنبال کنید؛ تا از بروز هر نوع عارضه ناخواسته جلوگیری شده و بهبودی و درمان سریعتر انجام شود.
جهت دریافت مشاوره رایگان و رزرو نوبت عمل زیبایی فرم زیر را کامل کنید
با سلام خدمت زیباجویان عزیز با توجه به شلوغی مطب پزشکان و عدم امکان نوبتدهی آنلاین لطفا اطلاعات بالا را کامل نمائید تا همکاران ما در کمتر از 24 ساعت جهت مشاور رایگان و رزرو نوبت با شما تماس بگیرند.
دوره نقاهت بعد عمل بینی طبیعی استخوانی
همانطور که گفته شد؛ عمل بینی استخوانی طبیعی، یک جراحی پیچیده محسوب میشود؛ بهخصوص زمانی که بخواهید، اهداف زیبایی و درمان را همزمان اجرایی کنید. اگر تغییراتی که روی بینی انجام میشود؛ جزئی بوده و جراحی بینی به روش بسته انجام شود؛ دوره نقاهت و بهبودی، کوتاهتر خواهد بود و افراد کبودی و تورم کمتری را تجربه میکنند. در مقابل اگر جراحی با تکنیک باز انجام شده باشد و تغییرات، به صورت چشمگیر و گستردهای انجام شده باشند؛ روند بهبودی و نقاهت طولانیتر خواهد شد.
بهطور معمول، بهبودی بعد از عمل بینی طبیعی استخوانی، حدود ۶ هفته زمان لازم دارد. البته در این بازه زمانی، نتایج جراحی به صورت کامل و دقیق قابل مشاهده نیست. شما برای اینکه بتوانید نتایج نهایی را مشاهده کنید؛ به چند ماه یا حتی یک سال زمان نیاز خواهید داشت. البته در همان چند ماه نخست، پس از آنکه ورم از بین رفت؛ نتایج تا حدودی قابل مشاهده هستند؛ اما رفع کامل ورم به زمان نیاز دارد پس صبور باشید.
چگونه میتوان روند بهبودی بعد از عمل را سرعت بخشید؟
رعایت مراقبتها و دستورالعملهای توصیه شده، توسط پزشک، پاسخ این سوال است. شما باید هر آنچه که تجویز شده را موبهمو و با دقت انجام دهید. به عنوان مثال:
- بعد از جراحی، از کمپرس سرد در اطراف بینی و زیر چشمها استفاده کنید. دو روز بعد شما میتوانید؛ کمپرس گرم استفاده نمایید.
- بلافاصله بعد از جراحی، از دوش آب گرم اجتناب کنید.
- هنگام خوابیدن، سر خود را بالا نگه دارید. همچین هنگام نشستن روی صندلی، تکیهگاه صندلی را طوری تنظیم کنید، که سر شما بالاتر از بدن قرار گیرد.
- از کشیدن سیگار و دخانیات اجتناب کنید. این میتواند باعث اختلال، در جریان خونرسانی به نواحی تازه ترمیم شده بینی شود.
- نوشیدنیهای حاوی الکل را کنار بگذارید. این یک توصیه مهم قبل و بعد از جراحی بینی است؛ زیرا میتواند باعث رقیق شدن خون شده و احتمال خونریزی را، حین جراحی و بعد از آن افزایش دهد.
- هنگام عطسه، سرفه و یا خمیازه دهان خود را باز نگه دارید، تا به زخم و بخیه آسیب وارد نشود.
- رژیم غذایی سالم را دنبال کنید و سبزیجات و فیبر بیشتری را، در برنامه غذایی روزانه خود قرار دهید. این از ابتلا به یبوست پیشگیری خواهد کرد.
- پیادهروی کنید؛ اما از انجام فعالیتهای ورزشی شدید اجتناب کنید. پیادهروی به گردش بهتر جریان خون کمک میکند؛ اما انجام ورزشهای شدید میتواند، به بافت بینی ترمیمشده آسیب وارد کرده و نتایج جراحی را به شدت تحتتاثیر قرار دهد. تا زمانی که پزشک به شما اجازه نداده، نباید تمرینات ورزشی گذشته را انجام دهید.
بینی استخوانی دارای برآمدگیها مشهود و برجسته روی تیغه بینی است،
به خصوص هنگامی که از نیمرخ به چهره فرد توجه شود. این میتواند تاثیرات منفی روی زیبایی صورت داشته باشد. با انجام عمل بینی طبیعی استخوانی، میتوان ساختارهای ناقص استخوانی و غضروفی بینی را اصلاح کرد تا تناسب و هماهنگی درستی، بین بینی و سایر اعضای صورت ایجاد شود. برای جراحی بینی طبیعی استخوانی، باید زوایا و تناسب بینی با سایر اعضای صورت، بهخوبی مورد ارزیابی قرار گیرد. این کار به مهارت و تخصص بالای پزشک بستگی دارد.
او باید بتواند ضمن ارزیابی مشکلات، بهترین راهکارها را برای ایجاد تغییرات ظریف و پیچیده انتخاب نماید. استئوتومی (عمل بینی استخوانی طبیعی) یکی از همین راهکارها میباشد. در استئوتومی، استخوانهای بینی بریده شده و یا بافت استخوانی جدیدی، اضافه میشود. این تکنیک به روش سنتی و یا از طریق فناوری اولتراسونیک پیزو، قابل اجرا است. اگر تصمیم خود را برای عمل بینی طبیعی استخوانی گرفتهاید؛ به شما پیشنهاد میشود با نوبت دهی آنلاین کلینیک جراحی بینی تهران، تماس حاصل نمایید تا بتوانید مشاوره و راهنماییهای لازم را، در مورد جراحی بینی زیر نظر بهترین پزشکان دریافت نمایید.