دانستنی ها درباره جراحی بینی استخوانی طبیعی

عمل جراحی بینی استخوانی طبیعی یکی از محبوب‌ترین جراحی‌های بینی است که در کلینیک‌های جراحی بینی انجام می‌شود. بعضی از افراد علاقه‌ای به تغییرات عمده در بینی خود ندارند. به طوری که تنها خواهان رفع عیوب بینی خود هستند. این دسته از افراد بیشتر از این نوع جراحی استقبال می‌کنند. بینی استخوانی از سه بخش عمده شامل استخوان، غضروف و یک لایه پوست نازک تشکیل شده است. بخش عمده ساختار بینی استخوانی استخوان است. به همین دلیل عملیات جراحی بیشتر بر روی استخوان تمرکز دارد. در صورتی که فرد متقاضی عمل خواهان یک بینی طبیعی باشد جراح تنها عیوب موجود در استخوان و یا غضروف را برطرف می‌کند. در ادامه بیشتر با این نوع جراحی، مراقبت‌ها و نحوه انجام آن آشنا خواهیم شد.

عمل جراحی بینی استخوانی طبیعی چیست؟

عمل جراحی بینی استخوانی طبیعی نوعی جراحی است که طی آن جراح تنها به رفع عیوب بینی اکتفا می‌کند. برآمدگی، قوز، فرورفتگی و یا پل بینی مواردی هستند که در جریان جراحی بینی استخوانی به صورت طبیعی باید برطرف شوند. به غیر از موارد ذکر شده، پزشک هیچ اقدامی در خصوص تغییر حالت بینی و یا ایجاد حالت فانتزی در آن انجام نمی‌دهد.

عمل جراحی بینی استخوانی طبیعی چگونه انجام می‌شود؟

در اولین اقدام برای انجام عمل جراحی بینی استخوانی طبیعی، بیمار توسط پزشک مورد معاینه قرار می‌گیرد. سپس عیوب بینی شامل کجی، قوز و یا فرورفتگی در بینی بیمار مشخص می‌شوند. در مرحله بعدی ازمایشات متعددی از بیمار گرفته خواهند شد. بعد از حصول اطمینان از توانایی بیمار مبنی بر تحمل پروسه عمل و عوارض بعد از جراحی، او را به اتاق عمل هدایت می‌کنند. سپس اقدام به بیهوشی عمومی او‌می نمایند. این کار به منظور انجام مراحل جراحی در کمال آرامش و عدم آزار بیمار صورت می‌گیرد. سپس پزشک جراح اقدام به برش پوست کرده و آن را با ابزار‌های مخصوص بالا نگه می‌دارد. این اقدام برای دسترسی کامل پزشک به تمام بخش‌های بینی بخصوص استخوان ضروری است.

عمل جراحی بینی استخوانی طبیعی چگونه انجام می‌شود؟

در مرحله دیگر از انجام جراحی بینی استخوانی طبیعی، پزشک اقدام به تراش دادن استخوان می‌کند. همچنین در صورت وجود حالت نازیبا در غضروف نوک بینی آن را برداشته و یا اصلاح می‌کند. همان گونه که پیش‌تر نیز ذکر شد به غیر از عملیات اصلاحی هیچ گونه عملیاتی در جهت تغییر حالت بینی انجام نمی‌گیرد. در مرحله بعدی پوست برش داده شده بر روی استخوان برگردانده می‌شود. سپس آن را به طور کامل کشیده تا پوست صاف و یکدست شود. در نهایت نیز در کناره‌های بینی و یا درون سوراخ‌ها را بخیه‌زده و عملاً فرایند جراحی را به پایان می‌رسانند. سپس بیمار را به اتاق ریکاوری منتقل کرده و بعد از به هوش آمدن و نرمال شدن علائم حیاتی، او را از بیمارستان مرخص می‌کنند.

مراقبت‌های قبل از جراحی بینی استخوانی طبیعی چگونه است؟

عمل جراحی بینی استخوانی طبیعی هرچند به نسبت سایر جراحی‌های دیگر دارای مراحلی محدود و نسبتاً ساده است. با این حال برای کسب نتیجه مطلوب نیاز به رعایت نکات مراقبتی پیش از عمل دارد. برخی از این نکات شامل موارد ذیل می‌باشند:

  • انجام آزمایشات متعدد
  • مطلع کردن پزشک در خصوص مصرف برخی دارو‌ها و یا داشتن یک بیماری زمینه‌ای
  • مطلع کردن پزشک از داشتن آلرژی نسبت به برخی دارو‌ها
  • پرهیز از مصرف مشروبات الکلی و دخانیات
  • پرهیز از مصرف دارو‌های رقیق‌کننده خون مانند آسپرین
  • پرهیز از مصرف مواد غذایی خونساز در صورت عدم داشتن کم خونی
  • خودداری از مصرف غذا‌های پر چرب، شور و پر کالری در چند روز مانده به عمل

انواع مراقبت‌های بعد از جراحی بینی استخوانی طبیعی کدامند؟

مراقبت‌های بعد از جراحی بینی استخوانی طبیعی به نسبت مراقبت‌های قبل از عمل مهم‌تر و متنوع‌تر هستند. به طوری که پزشکان و متخصصان بر روی رعایت این نکات مراقبتی بسیار تأکید می‌کنند. اولین و مهم‌ترین نکته مصرف مواد خوراکی نرم آبکی بعد از به هوش آمدن است. در روز‌های اولیه بعد از انجام این جراحی خوردن هر نوع غذای سفت که باعث وارد آمدن فشار به فک، لثه‌ها و در نتیجه بینی شود ممنوع است. زیرا وارد آمدن فشار به فک، فشار به بینی انتقال داده شده و باعث خونریزی در بینی، جابجایی غضروف بینی و کج شدن آن می‌شود. مورد مراقبتی بعدی نوشیدن مایعات فراوان اعم از آب و آبمیوه طبیعی است. زیرا نوشیدن مقدار زیادی مایعات بخصوص آب سبب دفع اثرات داروی بیهوشی از بدن می‌شود. در نتیجه حالت تهوع بعد از جراحی در کمترین زمان ممکن برطرف می‌شود.

به طور کلی نوع تغذیه بعد از عمل بینی بسیار مهم است که باید توسط افراد به خوبی رعایت شود. از دیگر مراقبت‌های بعد از جراحی بینی استخوانی طبیعی مصرف پماد‌ها و دارو‌های مسکن برای کاهش درد است. پرهیز از وارد کردن فشار و لمس بینی دیگر نکات مراقبتی بعد از انجام این نوع عمل هستند که لازم است مورد توجه قرار بگیرند. پرهیز از راه رفتن بعد از عمل بینی نکته مراقبتی دیگری است که باید بعد از جراحی رعایت شود. زیرا راه رفتن طولانی مدت ممکن است سبب وارد آمدن آسیب به بینی شود. به طور کلی راه رفتن طولانی مدت یکی از دلایل ایجاد ورم بینی بعد از عمل است. عدم قرارگیری در معرض سرما و گرمای شدید، مصرف میوه و سبزیجات، خودداری از انجام فعالیت‌های سنگین سایر نکات مراقبتی بعد از این نوع عمل هستند.

بهترین جراح برای جراحی بینی استخوانی طبیعی در تهران کیست؟

بهترین جراح بینی استخوانی طبیعی در تهران کسی است که دارای مدارک تحصیلی تخصصی در خصوص جراحی بینی باشد. دومین ویژگی بهترین جراح، مهارت و تجربه بالا است. بنابراین در صورت یافتن جراحی که دارای ویژگی‌های ذکر شده باشد می‌توان او را بهترین جراح دانست.

به طور کلی بهترین جراح برای عمل بینی استخوانی طبیعی جراحی است که عیوب و ایرادات بینی استخوانی را به خوبی تشخیص دهد. سپس با بهره‌گیری از تجهیزات مدرن و بدون ایجاد تغییرات چشمگیر در ساختار بینی این ایرادات را رفع کند. علاوه بر موارد ذکر شده بهترین جراحی برای این نوع بینی کسی است که عمل بینی را با کمترین آسیب و عوارض انجام دهد. همچنین با کسب نتیجه مطلوب، رضایت بیمار را جلب کند. به طور کلی بهترین جراح برای انجام این عمل را می‌توان در کلینیک جراحی بینی تهران پیدا کنید.

سن مناسب جراحی بینی استخوانی طبیعی چه سنی است؟

سن مناسب جراحی بینی استخوانی طبیعی سن بعد از بلوغ است. به دلیل وجود مقدار زیادی استخوان در بافت این نوع بینی هر نوع جراحی پیش از بلوغ محکوم به شکست می‌باشد. زیرا تا پیش از بالغ شدن افراد رشد استخوان‌ها تکمیل نمی‌شود. بنابراین انجام این عمل پیش از موعد نه تنها نتیجه‌ای جالب به دنبال ندارد. بلکه باعث وارد آمدن آسیب‌های جدی به بینی و حتی سایر اعضای چهره می‌شود. از این رو اکثر جراحان این حوزه معتقدند تا زمانی که رشد استخوان‌ها در افراد به پایان نرسیده باشد نمی‌توان این نوع عمل را برای آنان انجام داد.

سن مناسب جراحی بینی استخوانی طبیعی چه سنی است؟

به طور کلی مناسب‌ترین زمان برای انجام جراحی بینی از نوع استخوانی طبیعی در خانم‌ها ۱۶ تا ۴۵ سال و در آقایان ۲۰ تا ۴۵ سال است. دلیل این اختلاف به زمان بلوغ افراد برمی گردد. زیرا سن بلوغ در خانم‌ها در ۱۶ سالگی به پایان می‌رسد. در حالی که سن بلوغ در آقایان ۱۸ سال بوده که بهتر است تا ۲۰ سالگی به منظور متوقف شده کامل رشد استخوان‌ها صبر کنند.

هزینه جراحی بینی استخوانی طبیعی چقدر است؟

به طور حتم هزینه جراحی بینی استخوانی طبیعی اندکی بالا است. دلیل این امر هم به موارد متعددی برمی گردد. پیچیده بودن پروسه عمل، صرف زمان طولانی برای انجام عمل از جمله دلایل بالا بودن هزینه این نوع جراحی می‌باشند. بهره‌گیری از پیشرفته‌ترین تجهیزات پزشکی برای رفع عیوب بینی، مهارت و تجربه بالای پزشک دیگر عوامل تأثیر‌گذار در بالا بودن هزینه این نوع عمل بینی هستند. همچنین ممکن است بینی بیمار علاوه بر داشتن ایراد در شکل ظاهری دارای عیوبی مانند پولیپ بینی یا انحراف غضروف باشد. در این صورت پزشک مجبور است عمل زیبایی و عمل‌های درمانی را به صورت همزمان انجام دهد. در این حالت نیز هزینه عمل و دستمزد جراح بالا می‌رود.

هزینه-جراحی-بینی-استخوانی-طبیعی-چقدر-اس

مزایای انجام عمل جراحی بینی طبیعی استخوانی کدامند؟

مهم‌ترین مزیت انجام عمل جراحی بینی استخوانی طبیعی ماندگاری نتیجه عمل است. علاوه بر آن بیمار با عوارض بسیار اندکی بعد از عمل روبرو می‌شود. زیرا پزشک با بکارگیری روش‌های مناسب و کاربردی اقدام به اصلاح عیوب بینی استخوانی می‌کند. علاوه بر موارد ذکر شده ایجاد حالتی کاملاً طبیعی و نچرال در بینی از دیگر مزیت‌های انجام این نوع جراحی می‌باشند. همچنین نمایان شدن حالت لب‌ها و ایجاد تقارن میان لب بالایی و بینی مزیت دیگر انجام عمل بینی استخوانی طبیعی به شمار می‌آید.

انجام عمل جراحی بینی استخوانی طبیعی به صورت بسته چگونه است؟

برای جراحی بینی استخوانی طبیعی به روش بسته تمام برش‌ها به شکل داخلی انجام می‌شوند. به نحوی که هیچ برشی بر روی سطح بیرونی بینی و پوست بینی قابل مشاهده نخواهد بود. البته گاهی به دلیل دسترسی بهتر به استخوان و یا غضروف بینی، ممکن است پزشک برش بسیار کوچکی را در پوست ایجاد کند. با این وجود تمامی مراحل انجام این نوع جراحی بینی، اعم از تراش دادن استخوان و یا برداشت غضروف در داخل بینی انجام می‌شوند. لازم به ذکر است که جراحی به روش بسته نتیجه مناسبی نسبت به روش باز در پی ندارد. زیرا پزشک به دلیل خودداری از برش پوست بینی دسترسی چندانی به بخش‌های داخل بینی ندارد. از این رو ممکن است ایرادات موجود به خوبی برطرف نشوند.

سؤالات متداول

۱: بهترین جراح بینی برای جراحی بینی استخوانی طبیعی کیست؟

بهترین جراح برای انجام عمل بینی استخوانی طبیعی کسی است که در نهایت مهارت بهترین نتیجه را از عمل کسب کند. همچنین کمترین میزان آسیب و عوارض را متوجه افراد کند.

۲: مراقبت‌های قبل از انجام عمل بینی استخوانی طبیعی کدامند؟

این مراقبت‌ها شامل موارد متعددی می‌شوند. انجام آزمایشات، خودداری از مصرف دخانیات، پرهیز از مصرف دارو‌های رقیق‌کننده خون و پرهیز از مصرف غذا‌های پرکالری و چرب از جمله این مراقبت‌ها هستند.

۳: مراقبت‌های بعد از انجام عمل بینی استخوانی طبیعی کدامند؟

این نوع مراقبت‌ها شامل موارد متعددی از جمله مصرف مایعات، خودداری از انجام فعالیت سنگین و پرهیز از لمس و فشار بینی می‌باشند.

جمع‌بندی

برای انجام عمل جراحی بینی استخوانی طبیعی باید عمل را به بهترین جراح بینی استخوانی بسپارید. برای یافتن چنین جراحی می‌توانید به کلینیک جراحی بینی تهران مراجعه کنید. این کلنیک با بهره‌گیری از بهترین جراح بینی، تجهیزات پیشرفته و کادری مجرب یکی از بهترین کلینیک‌های عمل بینی در کشور است.

 اینستاگرام کلینیک جراحی بینی تهران: tehran.surgeryclinic

عکس دکتر یزدانی جراح بینی

استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران و استاد بیمارستان فوق تخصصی گوش حلق و بینی کشور

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *