پیج اینستاگرام سامانه نوبت دهی پزشکان زیبایی
لوگو کلینیک سامانه نوبت دهی پزشکان زیبایی
دسته جراحی‌ها

تفاوت جراحی بینی باز و بسته

آخرین بروزرسانی: 26 خرداد 1403
تفاوت جراحی بینی باز و بسته
فهرست عناوین

تفاوت جراحی بینی باز و بسته در چیست؟

عمل زیبایی بینی یک تصمیم مهم، برای تغییر شکل بینی و صورت است. این جراحی با نام عمل رینوپلاستی نیز، شناخته می‌شود. عمل رینوپلاستی به شما کمک می‌کند، تا شکل و فرم ناهنجار بینی را، اصلاح کرده و بینی را مطابق سلیقه خود، تغییر دهید؛ علاوه بر این، تغییرات انجام شده در جراحی زیبایی بینی، می‌تواند به تنفس بهتر شما نیز کمک کند.

اگر تصمیم خود را، برای انجام چنین تغییراتی گرفته‌اید؛ ممکن است نگران فرایند جراحی و نتایج بعد از آن باشید. به همین دلیل، شاید بپرسید که آیا رینوپلاستی بینی، بدون جراحی امکان‌پذیر است؟ قبل از هر چیز باید به شما بگوییم، که جراحی بینی بدون عمل، از طریق فیلر یا پرکننده‌ها، نمی‌تواند نتایج عالی و ماندگاری به همراه داشته باشد. با استفاده از رینوپلاستی بدون جراحی، نمی‌توان تغییرات اساسی روی بینی، ایجاد نمود. بنابراین بهترین گزینه، انجام جراحی زیرنظر پزشکان متخصص و با تجربه است.

جراحی زیبایی بینی با دو روش اصلی انجام می‌شود. عمل بینی باز و بسته، دو رویکرد اصلی رینوپلاستی هستند. جراحی بینی باز، با ایجاد برش بیشتر بینی، انجام می‌شود و از طریق آن می‌توان، تغییرات گسترده‌تر روی بینی اجرا نمود؛ در حالی که جراحی بینی به روش بسته، با ایجاد برش کمتر نسبت به جراحی باز، کم تهاجمی تر است، اما استفاده از این تکنیک، برای ایجاد تغییرات جزئی روی بینی، مناسب است.

اینکه جراحان پلاستیک و متخصصان گوش، حلق و بینی، کدام یک از این تکنیک‌ها را برای بیمار در نظر بگیرند، بستگی به نوع فرم، میزان تغییرات و شرایط جسمی بیمار دارد. در هر صورت بهتر است، با مراجعه به پزشکان ماهر و با تجربه، همچون دکتر حسینی و دکتر نسرین یزدانی، در مورد نوع تکنیک جراحی خود، راهنمایی و مشاوره بخواهید.

پزشکانی مانند ایشان، که از دانش و سابقه کاری بالا برخوردار هستند، با ارزیابی دقیق آناتومی بینی و بررسی پرونده پزشکی او، بهترین روش را برای انجام جراحی، پیشنهاد خواهند داد. اما جراحی بینی باز بهتر است یا بسته؟ تفاوت جراحی بینی به روش بسته و باز در چیست؟ در این مقاله ضمن پاسخگویی به سوالات شما، در مورد تفاوت جراحی بینی باز و بسته، به صورت مفصل و کامل بحث شده و مزایا و معایب هر روش، آورده شده است. پس اگر می‌خواهید در این باره بیشتر بدانید، تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.

عمل بینی باز چیست و چگونه انجام می‌شود؟  

قبل از اینکه به تفاوت جراحی بینی باز و بسته بپردازیم، بهتر است در مورد هر تکنیک به صورت جداگانه بدانید.

همانطور که می‌دانید جراحی زیبایی بینی با هدف بهبود ظاهر یا عملکرد بینی انجام می‌شود. مشکلات زیبایی مانند شکل، اندازه  شیب، عرض و نوک بینی از طریق انجام این جراحی به راحتی قابل اصلاح و ترمیم هستند. از طرفی افرادی که به دلیل انحراف تیغه بینی، تنگ بودن مجرای تنفسی، سینوزیت مزمن و… دچار انسداد بینی هستند با انجام جراحی بینی باز می‌توانند مشکلات اساسی بینی خود را درمان کند.

عمل بینی باز چیست و چگونه انجام می‌شود؟  

انجام جراحی بینی به روش باز به پزشک این امکان را می‌دهد که به ساختار غضروفی و استخوانی بینی دسترسی بیشتری داشته و موقعیت آنها را مطابق با فرم مورد نظر تغییر دهد و همچنین اندازه و شکل سوراخ‌های بینی را بهتر تنظیم نماید. استفاده از این تکنیک باعث کنترل دقیق و تسلط کامل بر فرایند جراحی است.

جراحی بینی به روش باز چگونه انجام می‌شود؟  

جراحی رینوپلاستی باز از طریق بیهوشی عمومی خواهد بود. در واقع برای اطمینان از راحتی بیمار در طول عمل، از بیهوشی عمومی استفاده می‌شود. پس از آن، پزشک یک برش کوچک، در امتداد کلوملا ( نوار پوستی که سوراخ‌های بینی را از یکدیگر جدا می‌کند)، ایجاد می‌نماید. پزشکانی که از مهارت و تخصص بالا برخوردار هستند، برش‌ها را با دقت و ظرافت کامل، ایجاد می‌کنند تا اثر زخم یا بخیه، اطراف بینی بیمار باقی نماند.

پس از ایجاد برش، پوست و بافت نرم بینی به آرامی بلند می‌شود تا ساختارهای زیرین، در دسترس پزشک قرار بگیرد. پس از آن، پزشک تغییرات لازم را، با برش یا اضافه کردن استخوان و غضروف، انجام خواهد داد. گاهی نیاز به پیوند غضروفی یا استخوانی است. در این صورت ممکن است، پزشک با برداشتن غضروف یا استخوان، از سایر قسمت‌های بدن، پیوند را انجام دهد یا از مواد مصنوعی، مانند سیلیکون و پروتز استفاده نماید.

پس از تکمیل شدن فرایند شکل دهی بینی، پوست روی ساختار بینی، قرار گرفته و بخیه زده می‌شود. فرایند جراحی ممکن است، با توجه به نوع شکل و ترمیم بینی، حدود ۲ تا ۴ ساعت به طول بیانجامد.

مزایا و معایب جراحی بینی باز

نکته مهم دیگری که باید، هنگام بررسی تفاوت جراحی بینی بسته و باز به آن توجه کرد، توجه به مزایا و معایب هر روش جراحی است. به همین دلیل برای درک بهتر شما، از تفاوت جراحی بینی باز و بسته، در هر بخش به صورت جداگانه، مزایا و معایب جراحی بینی باز و بسته را بیان می‌کنیم.

مزایای انجام جراحی بینی باز

  • دسترسی بهتر پزشک به ساختار اسکلتی و غضروفی بینی؛
  • کنترل بیشتر بر ایجاد تغییرات در ساختار بینی؛
  • اعمال تغییرات اساسی، برای شکل‌دهی بینی مطابق فرم دلخواه؛
  • درمان و ترمیم کامل ناهنجاری‌های عملکردی و ساختاری بینی.

معایب انجام جراحی بینی باز

  • احتمال وجود جای زخم و اسکار؛
  • بروز خونریزی، هنگام جراحی و بعد از آن؛
  • دوران بهبودی و نقاهت طولانی‌تر؛
  • احتمال بروز تورم و کبودی بعد از عمل بینی.

جراحی بینی به روش بسته چیست و چگونه انجام میشود؟

در رینوپلاستی به روش بسته، برش در داخل سوراخ بینی ایجاد می‌شود، تا جای زخم و اسکار، روی بینی باقی نماند. استفاده از این روش، برای افرادی که به دنبال تغییرات جزئی، روی بینی خود هستند، مناسب است. جراحی بینی به روش بسته، برای اصلاح نوک، سوراخ‌های بینی و همچنین رفع برآمدگی‌های جزئی بینی، موثر است.

جراحی بینی به روش بسته چیست و چگونه انجام میشود؟

جراحی بینی به روش بسته چگونه انجام می‌شود؟  

هنگامی که صحبت از جراحی بینی بسته می‌شود؛ برخی فکر می‌کنند، که این یک عمل جراحی بینی، بدون بیهوشی است. این جراحی، از طریق بی‌حسی موضعی یا بیهوشی عمومی، انجام خواهد شد؛ این بستگی به میزان اصلاحات مورد نیاز دارد.

پس از استفاده از بی‌حسی یا بیهوشی، یکی دو برش کوچک، در داخل حفره‌های بینی ایجاد می‌شود؛ سپس با ابزار مخصوصی، پوست بالا برده شده تا پزشک بتواند، دستکاری لازم را روی غضروف‌ها و شکل بینی انجام دهد. پس از آن پوست بینی، دوباره به حالت اول برگشته و بخیه زده می‌شود.

مزایا و معایب جراحی بینی بسته

با توجه به نکته هایی، که درباره شیوه اجرای جراحی به روش بسته، گفته شد؛ طبیعتا این شیوه جراحی نیز، دارای مزای و معایب مختلفی، خواهد بود. در ادامه به مزایا و معایب جراحی بینی بسته به صورت جداگانه اشاره می کنیم.

مزایای جراحی بینی بسته

  1. استفاده از این روش، عوارض جانبی کمتری بعد از عمل دارد؛
  2. در این روش، هزینه عمل کمتر خواهد بود؛
  3. هیچ جای زخم قابل مشاهده، روی صورت بیمار وجود نخواهد داشت؛
  4. بیمار، دوران نقاهت کوتاه‌تری، خواهد داشت و بهبودی سریع‌تر، حاصل می‌شود.

معایب جراحی بینی بسته

  1. نمی‌توان تغییرات اساسی، روی بینی ایجاد نمود؛
  2. میدان دید پزشک برای اعمال تغییرات، محدودتر است؛
  3. نمی‌توان بسیاری از مشکلات عملکردی بینی را، از این طریق درمان نمود. (ncbi)

تفاوت جراحی بینی باز و بسته چیست؟

حال که با جراحی بینی باز و بسته آشنا شدید، بهتر است در مورد تفاوت عمل زیبایی بینی باز و بسته نیز بیشتر صحبت کنیم. در زیر تفاوت جراحی بینی باز و بسته آورده شده است:

  • دسترسی و ارزیابی ساختار بینی؛ جراحی باز و بسته، دو تکنیک اصلی برای انجام رینوپلاستی هستند. اگرچه هر دو رویکرد، استخوان و غضروف را تغییر می‌دهند، اما مهمترین تفاوت‌ عمل بینی باز و بسته، در چگونگی دسترسی به ساختارهای بینی است. در جراحی بینی باز، پزشکان با دسترسی بهتر به آناتومی زیرین بینی، می‌توانند عدم تقارن بینی یا ناهنجاری‌های ساختاری را، به طور کامل بررسی کنند.
  • جای زخم و اسکار؛ در جراحی بینی بسته، جای زخم و اسکار به حداقل خواهد رسید و بیمار، دیگر نگران مشکلات بعد از جراحی، نخواهد بود.
  • میزان دقت جراحی؛ فرق عمل باز و بسته بینی، در میزان دقت جراحی نیز می‌باشد. در جراحی بینی باز، پزشک بهتر می‌تواند جزئیات عمل را پیاده‌سازی نماید؛ زیرا دسترسی به غضروف‌ها و استخوان‌های بینی، آسان‌تر است؛ بنابراین اصلاح قوز پشتی، انحراف تیغه بینی، تغییر در اندازه و شکل بینی و… با دقت و جزئیات بیشتری، انجام خواهد شد. انجام اصلاحات دقیق، در جراحی بسته دشوارتر خواهد بود.

میزان دقت جراحی

  • میزان عوارض جانبی بعد از عمل؛ این مهمترین تفاوت جراحی بینی باز و بسته است. در جراحی بینی باز، به دلیل گستردگی جراحی، احتمال بروز عوارض، همچون کبودی، قرمزی، عفونت، تورم و درد بعد از عمل، نسبت به روش بسته بیشتر است.
  • نوع برش؛ در جراحی بینی باز، دو برش در کلوملا برای بلند کردن پوست، انجام می‌شود. در حالی که در جراحی بینی بسته، برش جزئی در داخل سوراخ‌های بینی، ایجاد خواهد شد.
  • زمان انجام جراحی؛ تفاوت عمل بینی به روش باز و بسته، در زمان انجام جراحی نیز می‌باشد. به طور معمول جراحی بینی باز، اگر رویکرد زیبایی و درمانی همزمان داشته باشد، طولانی‌تر از جراحی بینی بسته خواهد بود.
  • دوران نقاهت و بهبودی؛ دیگر تفاوت عمل بینی باز و بسته، زمان نقاهت و بهبودی است. اگرچه مراقبت‌های پس از جراحی، برای هر دو روش باز و بسته به یک شکل خواهند بود؛ اما دوران نقاهت در جراحی بینی بسته، کوتاه‌تر است و بیمار سریعتر می‌تواند، به روال عادی زندگی برگردد.

جراحی بینی باز بهتر است یا بسته؟

در بالا ما به صورت کامل، فرق جراحی باز و بسته بینی را، برای شما بیان نمودیم؛ با این وجود ممکن است، هنوز این سوال برای شما پیش آید، که با توجه به نوع بینی من، کدام روش جراحی بهتر است؟ برای دانستن بهترین روش جراحی، شما قبل از هر چیز باید، به دنبال انتخاب بهترین پزشکان و جراحان باشید، تا ضمن بررسی دقیق وضعیت بینی شما و شرایط سلامتی، بتوانند در مورد انتخاب روش جراحی، به شما مشاوره اصولی و دقیق بدهند.

در واقع بین جراحان پلاستیک و متخصصین گوش و حلق و بینی، در مورد اینکه کدام تکنیک از نظر نتیجه زیبایی، عوارض و رضایت بیمار بهتر است؛ اتفاق نظر وجود ندارد. استفاده از هر دو روش بر اساس دانش، تجربه و ترجیح پزشک است. بنابراین قبل از هر چیز به شما توصیه می‌شود، تا از طریق کلینیک جراحی زیبایی بینی از متخصصان مجرب و کاربلد، نوبت ویزیت و مشاوره بگیرید.

در کل اگر به دنبال تغییرات جزئی، مانند اصلاح کجی نوک بینی و رفع برآمدگی‌های جزئی بینی هستید، ممکن است جراحی بینی به روش بسته، گزینه مناسبی برای شما باشد. اگر از انحراف شدید بینی، سینوزیت مزمن و تنگی مجرای بینی رنج می‌برید یا به دنبال انجام عمل بینی فانتزی و نیمه فانتزی هستید، جراحی بینی به روش باز برای شما، در نظر گرفته می‌شود. (selcukinanli)

جراحی بینی باز یا بسته، باید توسط کدام متخصص انجام شود؟

جراحی زیبایی و عملکردی بینی، توسط جراحان پلاستیک و جراحان متخصص گوش و حلق و بینی، انجام می‌شود. پزشکانی همچون دکتر نسرین یزدانی و دکتر حسینی، علاوه بر جراحی بینی، به جراحی‌های دیگر صورت، سر و گردن نیز تسلط دارند و دوره‌های تخصصی در این زمینه را گذرانده‌اند، بنابراین بهتر می‌توانند در مورد تغییر شکل بینی، متناسب با سایر اجزای صورت شما را راهنمایی کنند.

اگر شما برای بهبود زیبایی و صورت خود، علاوه بر انجام عمل بینی، به دنبال جراحی‌های زیبایی دیگر، مانند عمل بلفاروپلاستی، جراحی فک، جراحی چانه و… هستید؛ پس باید به دنبال پزشکان متخصصی باشید، که علاوه بر جراحی بینی، در جراحی زیبایی صورت نیز تسلط و مهارت کافی دارند. برای اطمینان از انتخاب خود، در مورد سابقه کاری پزشک، میزان تسلط و مهارت او و رضایت بیماران پرس و جو کنید.

بررسی انواع عمل بینی بدون جراحی

یکی از سوالاتی که ممکن است، ذهن شما را بسیار به خود مشغول کرده باشد؛ این است که آیا رینوپلاستی بدون جراحی، امکان‌پذیر است یا خیر؟ فرم دادن بینی بدون جراحی، چگونه است؟ آیا این‌ها می‌توانند جایگزین عمل بینی شوند؟

امروز شاهد تبلیغات زیادی، در مورد زیبایی بینی بدون جراحی هستیم. «جراحی بینی بدون بیهوشی»، «فرم دادن به بینی بدون عمل»، «زیبایی بینی بدون جراحی در تهران» و خیلی عناوین مشابه دیگر، که می‌توانند در تصمیم‌گیری شما، برای جراحی بینی تاثیرگذار باشند؛ اما آیا این تبلیغات می‌توانند، پاسخگوی مشکلات عملکردی و زیبایی بینی شما باشند؟ همانطور که در ابتدای مقاله گفته شد، درمان‌های غیرجراحی، نتایج کوتاه‌مدت به همراه دارند و پس از مدتی، فرد باید برای ترمیم و درمان مجدد اقدام نمایند. در زیر به برخی روش‌های عمل دماغ بدون جراحی می‌پردازیم:

  1. فیلر بینی؛ این جدیدترین روش عمل بینی بدون جراحی است‌. تزریق فیلر، ژل و سایر پرکننده‌ها، تغییرات جزئی روی بینی ایجاد می‌کند. از این طریق می‌توان، نوک بینی را کمی بالا برد و برآمدگی‌های جزئی روی بینی را اصلاح کرد. ماده‌ای که برای تزریق استفاده می‌شود، پس از مدتی جذب بدن خواهد شد؛ بنابراین هرچند ماه یک بار، بیمار باید برای تزریق مجدد اقدام نماید. تزریق زیاد می‌تواند، باعث عفونت و آسیب‌های پوستی شود.
  2. جراحی بینی با لیزر؛ لیزر در عمل بینی نقشی ندارد. با استفاده از لیزر نمی‌توان، مشکلات ساختاری و ظاهری بینی را درمان نمود. در واقع لیزر، فقط برای رفع مشکلات جزئی پوست بینی است. هیچگونه تراش بینی، بدون جراحی وجود ندارد. بنابراین اگر به دنبال اصلاحات کلی روی بینی هستید، تنها از طریق جراحی این کار امکان‌پذیر است. 
  3. پلکسر بینی؛ پلکسر روش نوین دیگری است، که با نام جراحی بینی بدون بیهوشی و برش تبلیغ می‌شود؛ این تکنیک با استفاده از بی‌حسی انجام می‌شود. سپس پزشک، با استفاده از دستگاه مخصوصی، گاز رسانا را به لایه سطحی پوست می‌تاباند، تا از طریق تصعید پوست و جمع شدن ناحیه تحت تزریق، بینی فرم بهتری پیدا کند. این نیز یک روش موقت است و پس از مدتی نیاز به تمدید دارد.

کاندیداهای مناسب برای عمل بینی باز و بسته

جدا از تفاوت جراحی بینی باز و بسته، همه افراد می‌توانند، برای انجام رینوپلاستی اقدام نمایند؛ اما افرادی کاندیدای خوبی برای این عمل محسوب می‌شوند، که شرایط زیر را داشته باشند:

  • افرادی که از سلامت کامل برخوردار بوده و مشکلات خاص پزشکی و آلرژی نداشته باشند.
  • کسانی که سیگار و دخانیات استعمال نمی‌کنند. افراد سیگاری که چند ماه قبل از جراحی، سیگار را کنار گذاشته‌اند، برای انجام جراحی می‌توانند اقدام نمایند.
  • افرادی که انتظارات واقع‌بینانه از نتایج جراحی داشته باشند.
  • افرادی که از شکل بینی و فرم آن ناراضی هستند.
  • افرادی که بدشکلی و ناهنجاری‌های بینی، باعث مشکلات تنفسی متعدد، برای آنها شده باشد.
  • کسانی که متعهد به رعایت مراقبت‌های بعد از عمل هستند.
  • افرادی که سن بلوغ آنها به پایان رسیده است. انجام جراحی زیبایی بینی بهتر است، بعد از ۱۸ سالگی و قبل از ۵۰ سالگی باشد.

رینوپلاستی باز و بسته،

دو تکنیک برای جراحی بینی هستند که از طریق آنها، می‌توان شکل بینی را ترمیم و مشکلات تنفسی را درمان نمود. مهمترین تفاوت جراحی بینی باز و بسته، در نوع برش روی بینی است. در جراحی بینی بسته، تمام برش‌ها در داخل سوراخ‌های بینی، ایجاد می‌شوند و هیچ برش خارجی، روی بینی ایجاد نخواهد شد.

در حالی که در جراحی بینی باز، یک یا دو برش کوچک روی کلوملا، نوار پوستی جدا کننده سوراخ‌های بینی، ایجاد می‌شود تا پزشک دسترسی بهتری به ساختارهای زیرین بینی، داشته باشد. هر دو تکنیک مزایا و معایبی دارند. انتخاب بین آنها، به نیازها اهداف خاص بیمار، تجربه و ترجیحات جراح بستگی دارد. رینوپلاستی بسته، معمولاً کم‌تهاجمی است و زمان بهبودی کوتاه و جای زخم کمتری دارد. با این حال، رینوپلاستی باز دید و کنترل بهتری را، در حین جراحی فراهم می‌کند و این می‌تواند، برای انجام تغییرات پیچیده‌تر مفید باشد.

همه این موارد، تفاوت جراحی باز و بسته بینی هستند. رینوپلاستی بینی استخوانی و رینوپلاستی بینی گوشتی، بدون جراحی نیز اتفاق می‌افتند؛ اما این امری بدیهی است که روش‌های غیرجراحی، مانند فیلر، پلکسر و لیزر، تغییرات اساسی روی بینی ایجاد نکرده و شکل و اندازه بینی را، تغییر نمیدهند.

اگر می‌خواهید یک بینی زیبا و بدون عارضه داشته باشید؛ اما هنوز، در مورد انتخاب تکنیک و فرق جراحی بینی باز و بسته، مردد هستید، با نوبت دهی کلینیک جراحی بینی تهران، تماس حاصل نمایید تا بتوانید با پزشکان مجرب و متخصص این مرکز، در ارتباط باشید.

مقالات آموزشی مرتبط با این دسته

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *