لوگو کلینیک سامانه نوبت دهی پزشکان زیبایی

معرفی روش های کوچک کردن بینی

آخرین بروزرسانی: 11 مهر 1403
کوچک کردن بینی
فهرست عناوین

کوچک کردن بینی و برداشتن قوز آن، از رایج‌ ترین تغییراتی است که در عمل بینی انجام می‌گیرند. اما سوالات زیادی در این زمینه وجود دارد. برای مثال، تا چه حد می‌توان بینی را کوچک نمود؟ یا اینکه آیا کوچکتر شدن بیش از حد، علت صدا دادن بینی بعد از عمل است؟ تمامی این موارد، نکاتی است که شما باید قبل از جراحی رینوپلاستی درباره آن‌ها مطمئن شوید. زیرا گاهی داشتن انتظارات غیرمنطقی از عمل باعث نارضایتی بعد از جراحی بینی خواهد شد.

برای روش کوچک کردن بینی با عمل جراحی، فرد باید تحت جراحی با عمل باز قرار گیرد؛ زیرا در این روش، امکان جمع کردن حفره‌های بینی فراهم می‌شود. همچنین، جراحی می‌تواند پهنای تیغه بینی را کاهش داده و آن را باریک‌تر کند. تمامی این مراحل در نهایت منجر به کوچک‌تر شدن بینی خواهد شد. در ادامه به جزییات کوچک کردن دماغ با جراحی می‌پردازیم.

کوچک کردن بینی شامل چه تغییراتی است

کوچک کردن بینی شامل چه تغییراتی است؟

کوچک کردن بینی به معنای کاهش اندازه بینی، باریک‌تر شدن تیغه آن و جمع کردن حفره‌ها است. انجام همزمان این کارها با عمل رینوپلاستی امکان‌پذیر است. البته اگر تنها برای یک مهمانی یا دورهمی می‌خواهید این کار را انجام دهید، ترفندهای آرایشی راه حل مناسبی است. برای مثال، شما با کانتور بینی می‌توانید خطای دید ایجاد کرده و اندازه آن را کوچک‌تر نشان دهید. اما برای افرادی که نتایج دائمی و تغییرات اساسی می‌خواهند، عمل بینی بهترین روش است.

ممکن است این سوال پیش آید که چگونه با عمل، بینی استخوانی را کوچک کنیم؟ یا این که برای کوچک شدن بینی گوشتی چه باید کرد؟ در تمامی این موارد، لازم است فرد تحت عمل بینی باز قرار گیرد. صرف نظر از این که مدل بینی طبیعی، فانتزی یا نیمه فانتزی باشد، می‌توان این کار را انجام داد. حتی در مدل‌های بینی فانتزی، کوچک کردن بینی یک امر طبیعی و الزامی است. مخصوصا اگر اندازه بینی بیش از حد بزرگ باشد.

البته در عمل بینی مردانه، کوچک کردن بیش از حد بینی، به هیچ عنوان توصیه نمی‌شود. زیرا علاوه بر ایجاد مشکل در تنفس، تناسب چهره مردانه شخص نیز بر هم خواهد خورد. این که تا چه حد می‌توان بینی را کوچک کرد، سوالی است که باید از پزشک جراح مجرب و ماهر بپرسید.

کوچک کردن بینی با جراحی برای چه کسانی مفید است؟

بسیاری از افراد دارای بینی بزرگ و پهن هستند. این موضوع می‌تواند در طولانی مدت، اعتماد به نفس افراد را زیر سوال ببرد. البته ممکن است بزرگی بینی با اندازه اجزای دیگر چهره متناسب باشد. برای مثال، در چهره‌های مردانه، بزرگ بودن بینی در مقابل درشتی اجزای دیگر صورت، کمتر به چشم می‌آید. اما برای بانوان معمولا این موضوع ناراحت‌کننده خواهد بود. در چنین مواردی، فرد می‌تواند برای انجام عمل کوچک کردن بینی اقدام نماید.

تشخیص این که آیا فرد می‌تواند به کوچک شدن بینی با جراحی بینی امیدوار باشد یا نه، به پزشک مربوط است. زیرا گاهی تنگ کردن حفره‌ها و کوچک شدن بینی می‌تواند مشکلات تنفسی ایجاد نماید. این مساله به طور خاص برای افرادی که بینی نه چندان بزرگی دارند، اجتناب ناپذیر خواهد بود. معمولا پزشک دلسوز برای این گونه اشخاص عمل کوچک کردن بینی را توصیه نمی‌کند. اگر ناآگاهانه برای این نوع جراحی اقدام کنید، مطمئنا برای جبران نتیجه حاصل از آن، ناچار به جراحی بینی ترمیمی خواهید شد.

چه روش‌هایی برای کوچک کردن بینی وجود دارد؟

کوچک کردن بینی با جراحی رینوپلاستی، بهترین و ماندگارترین نتیجه را دارد. البته با این شرط که آن را نزد بهترین جراح بینی انجام دهید. گاهی به دلایل مختلفی که در زیر به آن‌ها اشاره می‌کنیم، امکان انجام عمل بینی برای فرد وجود ندارد:

  • بالا بودن هزینه عمل بینی
  • حساسیت به داروهای بیهوشی
  • ترس از جراحی
  • ابتلا به بیماری‌های زمینه‌ای که مانع از انجام جراحی می‌شوند

در چنین مواردی، استفاده از روش‌های غیرجراحی عمل بینی نیز می‌تواند مفید باشد.

کوچک کردن بینی با فیلر و ژل

روش غیرجراحی تزریق ژل و فیلر عمدتا برای بینی‌هایی که بیش از حد پهن هستند، مفیدتر خواهد بود. تزریق ژل می‌تواند فرم آن را اصلاح کرده و آن را کوچک‌تر نشان دهند. دقت کنید که حتی برای این نوع عمل‌های زیبایی نیز باید حتما نزد یک متخصص زیبایی بروید. در غیر این صورت، نه تنها نتیجه خوبی دریافت نمی‌کنید، بلکه ممکن است عوارض شدیدی را نیز تجربه نمایید.

کوچک شدن بینی با دستگاه پلاسماجت یا پلکسر

کوچک شدن بینی با دستگاه پلاسماجت و پلکسر

امروزه، کوچک کردن بینی با دستگاه‌های پلکسر بینی و پلاسماجت از روش‌های عمل زیبایی بینی محسوب می‌شوند. این روش‌ها عمدتا برای بینی‌های گوشتی موثر خواهند بود. زیرا با سوزاندن چربی زیر پوست، زمینه را برای کوچک شدن بینی گوشتی فراهم می‌سازند. اگر چه این روش‌ها کم تهاجمی محسوب می‌شوند، اما تنها برای بینی‌های گوشتی مفید هستند. ضمن اینکه می‌توانند عوارض پوستی شدیدی به جای بگذارند.

جراحی برای کوچک شدن انواع بینی

برای کوچک کردن بینی با جراحی باید از روش عمل بینی باز استفاده شود. در این روش، از بیهوشی عمومی استفاده می‌شود. سپس پزشک جراح با برداشتن بافت‌های اضافی و تغییر مدل دماغ، به کوچک شدن بینی کمک خواهد کرد.

برای کوچک شدن بینی استخوانی یا گوشتی با روش غیرجراحی نیز باید از بی‌حسی موضعی استفاده شود. سپس، ژل یا فیلر برای حالت دادن به بینی و اصلاح فرم آن، تزریق خواهد شد.

نحوه کوچک کردن بینی با جراحی چگونه است؟

برای کوچک کردن بینی با جراحی ابتدا باید بهترین جراح بینی تهران یا شهر خود را بشناسید. سپس، در یک ملاقات حضوری، تمام خواسته‌های خود را به او اعلام کنید. بعد از این جلسه، پزشک جراح از شما آزمایش‌ها و تصویربرداری‌های تخصصی را درخواست می‌کند. بررسی ساختار بینی و مشکلات ظاهری و تنفسی، به برنامه‌ریزی بهتر برای جراحی کمک خواهد کرد.

مراقبت‌های قبل از عمل کوچک کردن بینی

قبل از انجام عمل برای کوچک شدن بینی گوشتی یا استخوانی، مراقبت‌هایی را باید انجام دهید. برای مثال، از دو هفته قبل از عمل، مصرف سیگار را کنار بگذارید. در غیر این صورت، بهبودی زخم‌های جراحی، مدت زمان بیشتری طول می‌کشد. همچنین، از نوشیدن الکل یا هر گونه نوشیدنی الکلی خودداری کنید. زیرا الکل می‌تواند خطر خونریزی حین عمل را افزایش دهد. این مشکل می‌تواند در اثر مصرف مکمل‌ها و داروهای تقویتی گیاهی و غیرگیاهی قبل از عمل بینی نیز ایجاد گردد.

روند عمل برای کوچک شدن بینی

برای رینوپلاستی از بیهوشی عمومی استفاده می‌شود. در فرایند جراحی، ابتدا یک برش بر روی پل جدا‌کننده حفره‌های بینی ایجاد خواهد شد. سپس پزشک عملیات لیفت بینی، برداشتن غضروف‌ها و استخوان‌های اضافی و اصلاح نوک بینی را انجام می‌دهد. در نهایت، کلوملا در جای خود بخیه زده می‌شود.

در حین بخیه زدن، پزشک اندازه حفره‌ها را کاهش داده و آن‌ها را تنگ‌تر خواهد کرد. البته توجه داشته باشید که اندازه سوراخ‌های بینی خیلی نباید تنگ شود. زیرا در این صورت مشکلات تنفسی اجتناب ناپذیر است. همچنین، امکان صدا دادن بعد از عمل بینی وجود دارد که چندان خوشایند نیست.

مراقبت‌های بعد از کوچک شدن بینی با جراحی

مراقبت‌های بعد از کوچک شدن بینی با جراحی

مراقبت‌های بعد از عمل بینی از تمامی مراحل آن، اهمیت بیشتری دارد. زیرا بخش مهمی از نتیجه عمل بینی به مراقبت‌های بعد از آن مربوط است. برای کوتاه‌تر شدن دوران نقاهت لازم است استراحت کافی داشته باشید. در هفته اول بعد از کوچک کردن بینی با عمل بهتر است همواره در حالت عمودی قرار بگیرید. برای خوابیدن نیز بهتر است در حالت نشسته قرار گیرید. برای این کار می‌توانید از بالش‌های اضافی در پشت خود استفاده کنید. این کار به کاهش ورم بینی بعد از جراحی کمک می‌کند.

غذاهای نرم و آبکی بخورید و از یک رژیم غذایی پر سبزی استفاده کنید. هر گونه غذای سفت و جویدنی باعث تغییر نتیجه عمل می‌شود. همچنین جویدن غذاهای سفت باعث خونریزی بینی خواهد شد. مصرف میوه آناناس را فراموش نکنید.

از کمپرس سرد (نه یخ) استفاده کنید. قرار دادن کمپرس سرد بر روی گونه‌ها و پیشانی، تورم بینی را کاهش داده و بهبود آن را تسریع می‌کند. از حمام کردن به صورت ایستاده و با آب داغ خودداری کنید. ترجیحا در هفته اول بعد از عمل دوش نگیرید.

پس از کوچک کردن بینی با رینوپلاستی، لباس‌های جلو باز بپوشید تا به بینی فشار وارد نشود. از انجام حرکات و ورزش‌هایی که باعث ضربه به بینی می‌شوند، دوری کنید. باد کردن بینی یا زور زدن هنگام بلند کردن اجسام سنگین نیز می‌تواند به بینی فشار وارد کند. در نتیجه احتمال خونریزی یا آسیب به دماغ وجود دارد. این نوع مراقبت‌ها غالبا تا 6 ماه پس از عمل رینوپلاستی ادامه خواهند داشت.

هزینه کوچک کردن بینی با جراحی و بدون جراحی چقدر است؟

بسته به این که با چه روشی برای کوچک کردن بینی اقدام کنید، هزینه آن متفاوت است. مسلما کوچک شدن بینی با روش‌های غیرجراحی هزینه بسیار کمتری نسبت به جراحی بینی دارد؛ این موضوع کاملا بدیهی است و با توجه به ماندگار نبودن نتیجه نیز قابل توجیه است (برای درک بهتر به رینوپلاستی بدون جراحی مراجعه نمایید).

برای اینکه بینی خود را با جراحی کوچک کنید باید فاکتورهای متعددی را در نظر بگیرید. دستمزد پزشک، هزینه آزمایش‌های قبل از عمل، هزینه‌های مرتبط با کلینیک و ویزیت‌های قبل و بعد از رینوپلاستی، تعیین‌کننده هزینه کوچک کردن بینی با جراحی هستند. عوامل متفرقه مانند قیمت داروهای بعد از عمل و هزینه اقامت (در صورت انجام جراحی در شهر دیگر) نیز بر هزینه‌های جراحی رینوپلاستی تاثیر خواهند داشت.

هر چه شهرت و مهارت پزشک بیشتر باشد، دستمزد وی نیز بیشتر خواهد بود. البته دقت کنید که پذیرش قیمت‌ها و دستمزدهای نامتعارف به هیچ عنوان توصیه نمی‌شود. شما باید به دنبال پزشکی باشید که ضمن مهارت، وجدان کاری و اخلاقی نیز داشته باشد.

مزایای کوچک کردن بینی با عمل جراحی چیست؟

شاید بتوان اصلی‌ترین مزیت کوچک کردن بینی با عمل جراحی را ماندگاری نتیجه آن دانست. با این حال، مزایای دیگری نیز وجود دارند. برای مثال، در روش‌های غیرجراحی مانند تزریق ژل و فیلر برای کوچک نشان دادن بینی، امکان حساسیت به ژل وجود دارد. این در حالی است که در عمل جراحی، پزشک با ایجاد تراش‌ها و برش‌های دقیق، فرم مورد نظر را به بینی خواهد داد. بدون این که از مواد حساسیت زا استفاده کند.

از سوی دیگر، در تزریق فیلر و ژل، احتمال بروز عفونت وجود دارد. در حالی که اگر رینوپلاستی نزد یک پزشک ماهر انجام شود، قطعا احتمال این مشکل به حداقل خواهد رسید. ضمن اینکه در صورت جذب موضعی ژل، ناقرینگی بینی اجتناب ناپذیر است و نیاز به ترمیم دارد. اما در عمل بینی تمام تغییرات دائمی بوده و فرم بینی تثبیت خواهد شد.

در عمل بینی تلاش بر این است تا پهنا، اندازه و فرم تیغه بینی تغییر داده شود. همچنین نوک بینی زیباتر شده و متناسب با فرم کلی دماغ، تغییر خواهد کرد. ضمن این که اندازه حفره‌های بینی کوچکتر شده و قرینه‌تر خواهند شد. تمامی این تغییرات می‌تواند علاوه بر کوچکتر کردن بینی، اندازه آن را با اجزای دیگر چهره هماهنگ سازد.

آیا امکان کوچک شدن بینی گوشتی در خانه وجود دارد؟

بسیاری از افراد به دلایل مختلف، از جمله ترس از جراحی یا بالا بودن هزینه عمل، به دنبال کوچک کردن بینی خود در منزل هستند. با کمی جستجو در سایت‌های مختلف اینترنتی، به مقالاتی درباره راه‌های کوچک شدن بینی در خانه خواهید رسید. اما آیا این روش‌ها واقعا موثر هستند؟

استفاده از ماسک‌های مختلف یا ماساژ بینی، از راه‌های رایجی هستند که توسط دوستان و اطرافیان توصیه می‌شوند. اما لازم است این نکته را بدانید که هیچ یک از این روش‌ها، نتیجه قطعی ندارند. به طور خاص برای کوچک شدن بینی گوشتی، تنها جراحی رینوپلاستی است که برای کوچک کردن بینی مفید است. در غیر این صورت، حتی اگر حجم بینی نیز کاهش پیدا کند، پس از مدتی مجددا به حالت قبل باز می‌گردد.

کوچک کردن بینی علت شایعی است که تمایل افراد برای عمل زیبایی را افزایش می‌دهد.

برای کوچکتر شدن بینی می‌توان از روش‌های غیرجراحی یا جراحی استفاده نمود. برای افرادی که به دنبال نتایج دائمی با عوارض کمتری هستند، جراحی بینی توصیه می‌شود. انواع روش‌های کوچک شدن بینی در خانه تنها جنبه تجاری یا سرگرمی دارند. زیرا انواع بینی مخصوصا بینی‌های گوشتی، با جراحی‌های نسبتا پیچیده قابل تغییر هستند. بافت‌های استخوانی بینی نیز تنها از طریق تراش خوردن می‌توانند تغییر اندازه و شکل یابند. بنابراین کوچک کردن بینی در خانه یک تصور واهی به نظر می‌رسد. برای کسب اطلاعات علمی بیشتر در این زمینه می‌توانید مقالات دیگر سایت جراحی بینی تهران را مطالعه فرمایید.

سوالات متداول

آیا امکان کوچک کردن بینی استخوانی در خانه وجود دارد؟

بینی‌های استخوانی بافت سختی دارند که تنها با جراحی به فرم و اندازه جدید می‌رسند. بنابراین بهترین راه برای کوچک شدن بینی استخوانی، انجام رینوپلاستی است.

برای داشتن بینی کوچکتر استفاده از روش‌های غیرجراحی بهتر است یا جراحی؟

مسلما جراحی. زیرا هر گونه روش غیرجراحی برای تغییر اندازه بینی، نتیجه‌ای موقتی دارد. از این رو، این روش‌ها دائما نیاز به ترمیم و تکرار خواهند داشت. تنها روش برای دائمی بودن نتیجه کوچک شدن بینی استخوانی و گوشتی، رینوپلاستی است.

کوچک شدن بینی با چسب چگونه است؟

چسب بینی تنها برای افرادی مفید است که رینوپلاستی انجام داده‌اند. در واقع، چسب زدن به بینی کمک می‌کند تا ورم بینی بعد از عمل سریع‌تر کاهش پیدا کند. بنابراین کوچک شدن بینی با چسب تنها یک تصور اشتباه است.

 اینستاگرام کلینیک جراحی بینی تهران: tehran.surgery.clinic

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *