پیج اینستاگرام سامانه نوبت دهی پزشکان زیبایی
لوگو کلینیک سامانه نوبت دهی پزشکان زیبایی
دسته جراحی‌ها

درمان حساسیت با جراحی بینی

آخرین بروزرسانی: 31 تیر 1403
درمان آلرژی و حساسیت با جراحی بینی
فهرست عناوین

آیا درمان حساسیت با جراحی بینی، می‌تواند نتایج دائمی و موفقیت‌آمیز به همراه داشته باشد؟ آیا بین درمان آلرژی و عمل بینی ارتباطی وجود دارد؟ اینها از سوالات پرتکرار افرادی است، که از آلرژی و حساسیت در بینی خود رنج می‌برند. همیشه وقتی در مورد آلرژی بینی صحبت می‌کنیم، چیزی که اغلب به آن اشاره می‌شود و مهم است، وضعیتی است که به عنوان «رینیت آلرژیک» شناخته می‌شود.

در واقع، رینیت آلرژیک، التهاب مخاط بینی است که در اثر حساسیت، به ماده‌ای از جمله گل یا گرده گل اتفاق می‌افتد و می‌تواند با خارش، سوزش بینی، احتقان و گرفتگی بینی همراه باشد. آلرژی و حساسیت، شرایط خاص و تهدیدکننده زندگی نیست. با این وجود می‌تواند، شرایط آزاردهنده‌ای را در زندگی فرد ایجاد نماید.

درک این نکته مهم است که مشکلات فیزیکی بینی، نقش زیادی در ابتلا به آلرژی و حساسیت بینی ندارند. این بدان معناست، که در اکثر موارد درمان آلرژی با عمل بینی امکان‌پذیر نیست. با این وجود، جراحی بینی می‌تواند به شما کمک کند، تا سایر مشکلاتی را که می‌توانند، باعث بدتر شدن آلرژی بینی شوند؛ درمان کنید؛ به عنوان مثال پولیپ بینی و سینوس‌ها، تا حدودی در بدتر شدن حساسیت و آلرژی بینی نقش دارند. با انجام عمل بینی می‌توانید، به بهبود این شرایط کمک کنید.

اگر از مشکل پولیپ یا سینوس رنج می‌برید، کافیست تا با مشاوره آنلاین کلینیک جراحی بینی تهران، تماس حاصل نمایید تا از مشاوره‌های تخصصی و علمی این مرکز، متناسب با شرایط سلامتی و پزشکی خود بهره‌مند شوید. در این مقاله علت، عوارض و درمان حساسیت با عمل بینی و بدون آن، مورد بررسی قرار گرفته است. تا انتها با ما همراه باشید، تا به اطلاعات جامع و کاملی در این زمینه، دست پیدا کنید.

علت آلرژی و حساسیت بینی

چه چیزی باعث ایجاد آلرژی و حساسیت بینی می‌شود؟ در واقع علت اصلی آلرژی، سیستم ایمنی ماست که نسبت به برخی چیزها، واکنش بیش از حد نشان می‌دهد؛ به عنوان مثال، اگر متوجه شدید که در اطراف گرده، گرد و غبار یا دود، عطسه می‌کنید و آبریزش بینی دارید؛ احتمالاً به این دلیل است که بدن شما به اشتباه، این چیزها را تهدید حساب کرده و آنتی‌بادی‌هایی، برای مبارزه با آنها ایجاد می‌کند. این واکنش، علائم آزاردهنده‌ای مانند انسداد یا آبریزش بینی، عطسه‌های زیاد، احساس فشار در سینوس‌ها، خارش در گلو و گاهی اوقات، حتی درد در پشت چشم‌ها و گونه‌ها به همراه دارد.

درمان حساسیت با جراحی بینی

گاهی آلرژی و حساسیت بینی، می‌تواند دردناک باشد و درمان را سخت‌تر و طولانی‌تر کند. برخی از عاملان اصلی و موثر، در ایجاد این آلرژی‌ها، کنه‌های گرد و غبار، گرده درختان و مو یا شوره حیوانات خانگی هستند. اغلب آلرژی‌ها فصلی هستند؛ یعنی با آغاز یک فصل، مثل بهار، شروع شده و با پایان آن نیز، حساسیت تمام می‌شود و شما در تمام طول سال، با آنها درگیر نیستید.

با این حال، رسیدگی و درمان این نوع مشکلات آزاردهنده، بسیار مهم است. در صورت عدم کنترل، التهاب در نواحی بینی می‌تواند، منجر به مشکلات دیگری شود. عدم درمان حساسیت بینی می‌تواند منجر به عفونت‌های سینوسی، مشکلات خواب، عفونت گوش، آپنه خواب و حتی برخی از مشکلات دندانی شود.

به طور کلی افرادی که با حساسیت و آلرژی درگیر هستند، در گروه جراحی بینی در افراد با بیماری خاص، قرار می‌گیرند؛ از این رو پزشک انتخابی شما باید از تجربه و مهارت کافی برخوردار باشد تا بتواند علاوه بر زیبایی ظاهر بینی، مشکل و حساسیت شما را نیز برطرف کند. خاطرتان باشد حتما در جلسه مشاوره، پزشک خود را از وجود آلرژی مطلع کنید.

چه افرادی بیشتر، در معرض خطر آلرژی و حساسیت بینی هستند؟

هنوز به‌طور قطعی مشخص نشده است، که چرا برخی افراد نسبت به آلرژن‌ها، بیش از حد حساس می‌شوند. اگر سابقه آلرژی و حساسیت بینی، در خانواده شما وجود داشته باشد؛ احتمال ابتلا به آلرژی در شما نیز افزایش می‌یابد. افرادی که به صورت ژنتیکی، مستعد ابتلا به آلرژی هستند، «آتوپیک» نامیده می‌شوند. در کل، افزایش پاسخ ایمنی آنها به آلرژن‌ها، منجر به افزایش تولید آنتی بادی «IgE» می‌شود.

عوامل محیطی نیز ممکن است، در این زمینه نقش داشته باشند. مطالعات نشان داده‌اند که موارد خاصی ممکن است، احتمال ابتلای کودک به آلرژی و حساسیت بینی را افزایش دهد، وجود افراد سیگاری در منزل و قرار گرفتن در معرض کنه‌ها و گرد و غبار در کودکی نیز، در ابتلا به آلرژی تاثیر گذارند.

همچنین ممکن است، انجام عمل بینی فانتزی و عروسکی، انجام عمل بینی نیمه فانتزی یا حتی جراحی بینی ترمیمی، توسط افراد غیرمتخصص باعث شده باشد، که بینی حساس‌تر شده و نسبت به مواد آلرژی‌زا واکنش بیشتری دهد. از طرفی عدم رعایت مراقبت‌های اصولی، قبل و بعد عمل نیز می‌توانند، تا حدودی در این زمینه مقصر باشند.

چگونگی تشخیص آلرژی و حساسیت بینی

پزشک اغلب می‌تواند رینیت آلرژیک را، از روی علائم و سابقه پزشکی شخصی و خانوادگی شما تشخیص دهد. پزشک از شما درباره محل زندگی و میزان قرار گرفتن، در معرض محرک‌ها سوال خواهد پرسید. همچنین پزشک، داخل بینی را برای بررسی پولیپ بینی، معاینه می‌کند. اگر علت دقیق رینیت آلرژیک نامشخص باشد، ممکن است پزشک عمومی، شما را برای آزمایش آلرژی به آزمایشگاه بفرستد. دو آزمایش اصلی تشخیص آلرژی و حساسیت بینی عبارتند از:

  • تست خراش پوستی؛ برای انجام تست خراش پوستی، پزشک ابتدا خراشی را در ناحیه ساعد دست، ایجاد کرده و مقداری از ماده آلرژن را در ناحیه خراش داده شده، تزریق می‌کند. پس از گذشت ۲۰ دقیقه، محل خراش متورم و قرمز می‌شود. هرچه این تورم و قرمزی بیشتر باشد؛ نشان‌دهنده حساسیت بیشتر بیمار، به ماده آزمایش شده است.
  • آزمایش خون؛ آزمایش خون برای بررسی وجود آنتی‌بادی «ایمونوگلوبولین» در خون است. سیستم ایمنی شما، این آنتی‌بادی را در پاسخ به یک آلرژن مشکوک، تولید می‌کند. کیت‌های تست آلرژی استاندارد، برای این منظور توصیه می‌شوند. همچنین مهم است که نتایج آزمایش، توسط یک پزشک متخصص تفسیر شود.

درمان حساسیت با عمل بینی

در برخی موارد ممکن است، برای بررسی عوارضی مانند پولیپ بینی یا سینوزیت، به آزمایش‌های بیمارستانی بیشتری نیاز باشد؛ برای مثال، ممکن است آزمایشات زیر، نیاز باشد:

  1. آندوسکوپی بینی؛ آندوسکوپ، یک لوله نازک با یک منبع نور و یک دوربین فیلمبرداری است، که وارد بینی می‌شود تا پزشک بتواند، داخل بینی را به درستی چک کند.
  2. اسکن توموگرافی کامپیوتری (CT)؛ یک روش تصویربرداری با اشعه ایکس است، که ساختارهای بینی را به صورت سه‌بعدی و کامل، روی صفحه مانیتور کامپیوتر نشان می‌دهد. از این طریق بهتر می‌توان، پولیپ‌های ناشی از آلرژی و حساسیت بینی را شناسایی کرد و عمل جراحی بینی مردانه یا زنانه را، برای درمان آنها آغاز نمود.

درمان حساسیت با جراحی بینی

جراحی بینی به تنهایی نمی‌تواند موجب درمان آلرژی شود، البته این بدان معنا نیست که درمان حساسیت با جراحی بینی، کاملا بی‌تاثیر است! در مواردی که انحراف تیغه بینی، وجود پولیپ یا بزرگ شدن شاخک‌های بینی وجود دارد، جراحی می‌تواند به بهبود جریان هوا و کاهش علائم آلرژی کمک کند. البته این نکته را در نظر داشته باشید که برای درمان کامل آلرژی، توجه به مراقبت‌های بعد از جراحی بینی نیز بسیار مهم است. رعایت دقیق توصیه های پزشک، به شما کمک می کند تا روند بهبودی را سریعتر طی کنید و نتیجه بهتری از جراحی خود بگیرید.

جراحی بینی که بیشتر با نام رینوپلاستی شناخته می‌شود، یک عمل جراحی محبوب، با کاربردهای درمانی و زیبایی مختلف است. بسته به نیاز بیمار و نتایج مورد نظر، جراحی بینی را می‌توان، به‌طور کلی به دو نوع اصلی زیر تقسیم‌بندی کرد:

  • رینوپلاستی زیبایی؛ همانطور که از نام رینوپلاستی زیبایی پیداست، در درجه اول بر افزایش جذابیت بصری بینی متمرکز است. این نوع جراحی بینی، توسط کسانی انتخاب می‌شود که ممکن است، از شکل، اندازه یا ظاهر کلی بینی خود ناراضی باشند. این نوع جراحی ممکن است، شامل تغییر شکل پل بینی، اصلاح نوک بینی، تغییر اندازه سوراخ‌های بینی یا حتی تنظیم زاویه بین بینی و لب بالایی باشد. هدف از این نوع رینوپلاستی، دستیابی به بینی‌ای است، که با سایر ویژگی‌های صورت بیمار هماهنگ باشد. رینوپلاستی زیبایی، از طریق جراحی بینی به روش باز یا جراحی بینی به روش بسته انجام می‌شود.
  • رینوپلاستی فانکشنال؛ رینوپلاستی فانکشنال، به دنبال زیبایی‌شناسی و بهبود شکل ظاهری بینی نیست. این نوع جراحی بینی، به بهبود یا بازیابی عملکردهای طبیعی بینی، مانند تنفس کمک می‌کند. یکی از شایع‌ترین دلایلی که افراد، جراحی بینی عملکردی را انتخاب می‌کنند؛ انحراف سپتوم است. سپتوم دیواره‌ای است، که دو سوراخ بینی را از هم جدا می‌کند و هنگامی که مستقیم نباشد؛ می‌تواند جریان هوا را مسدود کند و در این حالت، تنفس صحیح با مشکل مواجه خواهد شد. در مواردی، که انحراف تیغه بینی زیاد است و باعث چرخش غیرطبیعی ساختار و اسکلت بینی شود، تنفس دشوارتر نیز خواهد شد. در این شرایط، اگر فرد دچار آلرژی و حساسیت بینی شود، مشکلات تنفسی او دوچندان خواهد شد؛ زیرا جریان هوا، به‌خوبی در بینی جریان پیدا نمی‌کند و احتقان ناشی از آلرژی، احساس تنگی نفس بیشتری را به همراه خواهد داشت. عمل انحراف بینی یا همان سپتوپلاستی، باعث می‌شود تا تیغه بینی صاف شده و هوا، بهتر در بینی جریان داشته باشد. درمان حساسیت با جراحی بینی از طریق سپتوپلاستی و رفع مشکلات مرتبط با انحراف تیغه بینی، تا حدودی نتایج مثبت و امیدبخش به همراه دارد. هرچند که نتایج صددرصدی به همراه ندارد.

این نکته را به خاطر داشته باشید که رعایت توصیه‌های دارویی قبل و بعد از جراحی بینی، نقش بسیار مهمی در موفقیت عمل و بهبودی آلرژی شما دارند. مصرف درست داروها نه تنها به کاهش درد و تورم کمک می‌کند، بلکه در مدیریت علائم آلرژی نیزتاثیر گذار است. همچنین داروهایی که قبل از عمل تجویز می‌شوند، به کاهش التهاب در مجاری تنفسی کمک کرده و شرایط برای عمل مساعدتر می‌سازند. حواستان باشد، رعایت دقیق دستورات پزشک در مصرف داروها اهمیت بسیاری دارد، زیرا برخی داروها ممکن است با داروهای آلرژی تداخل داشته باشند.

درمان آلرژی بینی بدون جراحی

برای درمان حساسیت بینی بدون جراحی از روش های مختلفی می‌توان استفاده کرد. اگر آلرژی و حساسیت بینی خفیف باشد، می‌توان مجرای بینی را با محلول شستشو یا آب نمک تمیز کرد. در موارد جدی‌تر، «آنتی هیستامین‌ها» و «کورتیکو استروئیدها» تجویز خواهند شد. اسپری بینی ضد احتقان نیز تا حدودی موثر است.

درمان آلرژی بینی بدون جراحی

عوارض عدم درمان آلرژی و حساسیت بینی

بی‌توجهی به مشکل و عدم درمان حساسیت با جراحی بینی یا عدم درمان آلرژی بینی بدون جراحی، می‌تواند منجر به عوارض جدی زیر شود:

  1. پولیپ بینی؛ کیسه‌های مایع غیرطبیعی و غیرسرطانی (خوش‌خیم)، که در داخل مجرای بینی و سینوس‌ها رشد می‌کنند، پولیپ بینی نام دارند. در واقع بر اثر آلرژی و حساسیت‌هایی مانند آسم، مخاط بینی تورم پیدا کرده و به شکل پولیپ درمی‌آید. این می‌تواند، به صورت یک زائده کاملاً نرم، داخل بینی ایجاد شود. بزرگ شدن پولیپ‌ها و عدم درمان آن، منجر به انسداد مجرای بینی خواهد شد. انسداد بینی، خروپف، کاهش حس بویایی، درد در قسمت‌های بالایی دهان، آبریزش بینی و احساس درد و فشار در صورت و پیشانی، از مهمترین علائم پولیپ هستند، که باید هر چه سریعتر درمان شود. جراحی بینی گوشتی یا حتی جراحی بینی استخوانی، می‌تواند به حذف پولیپ‌های اضافی بینی کمک کند.
  2. سینوزیت؛ از دیگر عوارض عدم درمان حساسیت با جراحی بینی یا بدون آن، عفونی شدن سینوس‌هاست. عفونت ناشی از التهاب و تورم بینی، مانع تخلیه مخاط از سینوس‌ها می‌شود. سینوس‌ها در جلوی پیشانی، قسمت فوقانی چشم، استخوان گونه و پشت بینی قرار گرفته‌اند. حفره‌های سینوسی که به بینی وصل هستند، به حرکت مایع مخاطی و جریان هوا در بینی، کمک می‌کنند. هر نوع آلرژی و حساسیت بینی، می‌تواند باعث عفونت سینوس‌ها و التهاب آنها شود.
  3. عفونت گوش میانی؛ ممکن است بر اثر آلرژی یا حساسیت، ویروس یا باکتری به گوش میانی وارد شود. در این صورت، استخوان‌های کوچک پشت پرده گوش، متورم خواهند شد، که در نهایت منجر به «اوتیت میانی» یا عفونت گوش میانی خواهد شد.

درمان حساسیت با جراحی بینی ممکن نیست؛

اما همان طور که در طول مقاله گفته شد، اگر مشکلاتی مانند انحراف تیغه بینی و پولیپ بینی، منجر به حاد شدن شرایط شده و با مشکلات تنفسی متعدد، همراه باشند؛ عمل بینی طبیعی می‌تواند، به بهبود این مشکل کمک کند. در موارد دیگر، که آلرژی به دلیل مشکلات ژنتیکی یا قرار گرفتن در معرض محرک‌ها ایجاد می‌شود، استفاده از آنتی‌هیستامین‌ها و کورتیکو استروئیدها توصیه می‌شود. البته همه این‌ها زمانی مفید هستند، که تشخیص نوع و علت آلرژی به درستی انجام شده باشد.

برای درمان آلرژی با عمل بینی باید، به جراحان و پزشکان متخصص و مجرب مراجعه نمایید. نوبت دهی آنلاین کلینیک جراحی بینی تهران به شما کمک می‌کند، تا با پزشکان ماهر و باتجربه در ارتباط باشید. در این صورت می‌توانید نتایج درمانی عالی و موفقیت‌آمیز را تجربه نمایید.

منابع

nhsinform

https://centreforsurgery.com/can-nose-surgery-treat-nose-allergies

مقالات آموزشی مرتبط با این دسته

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *