آیا عمل بینی و بیماری های خاص میتوانند همسو با یکدیگر به رفع مشکلات ساختاری و عملکردی بینی کمک کنند و علاوه بر ایجاد ظاهری زیباتر بدون عارضه یا خطرات خاصی همزمان با هم انجام شوند؟ عمل بینی در افراد با بیماری خاص یک چالش محسوب میشود، زیرا یکی از مهمترین شرایط قبل رینوپلاستی اطمینان از وضعیت سلامتی و پزشکی بیماران است. اگر قصد انجام عمل بینی طبیعی یا فانتزی را داشته باشید پزشک از شما میخواهد که آزمایشات لازم را قبل عمل انجام داده تا در حین جراحی و بعد از آن دچار مشکلات و عوارض خاصی نشوید.
افراد با شرایط سلامتی خاص از جمله بیماران مبتلا به هموفیلی، صرع، آسم و کم خونی نیز دوست دارند مانند سایر افراد با تغییر در شکل و ظاهر بینی چهره خود را زیبا و جوانتر سازند، اما آیا عمل بینی در افراد با بیماری خاص امکانپذیر است؟ اگر به دنبال پاسخ این سوال هستید و میخواهید در مورد عمل بینی در افراد با بیماری خاص بیشتر بدانید با ادامه مقاله زیر همراه باشید. به خاطر مطالب زیر شما میتوانید به اطلاعات مفید و کاملی در این زمینه دست پیدا کنید.
دلایل پزشکی برای انجام عمل بینی در افراد با بیماری خاص
جراحی بینی یا رینوپلاستی اغلب به عنوان یک عمل زیبایی برای بهبود ظاهر بینی در نظر گرفته می شود. این جراحی ممکن است برای بیماران خاص چالش های منحصر به فردی به همراه داشته باشد؛ به دلیل شرایط پزشکی زمینه ای، این بیماران ممکن است در معرض خطر بیشتری برای عوارضی مانند تورم، خونریزی یا مشکل در تنفس بعد از عمل باشند. با این حال، دلایل مختلف پزشکی نیز باعث میشوند تا فرد مجبور شود برای جراحی بینی اقدام کند.
دلایل پزشکی زیادی برای جراحی بینی وجود دارد که در اینجا به برخی از این دلایل اشاره میکنیم:
- مشکلات تنفسی دلیل انجام عمل بینی در افراد با بیماری خاص؛ رینوپلاستی میتواند مشکلات ساختاری در مجاری بینی را که باعث مشکلات تنفسی میشود، مانند انحراف تیغه بینی را برطرف کند. اصلاح این مسائل میتواند کیفیت زندگی بیمار را با تسهیل تنفس، به طور قابل توجهی بهبود بخشد؛ این امر به ویژه برای بیماران مبتلا به آسم اهمیت دارد.
- نقایص مادرزادی دلیل انجام عمل بینی در افراد با بیماری خاص؛ برخی از افراد با ناهنجاریهای بینی مانند شکاف لب و کام یا ساختارهای بینی توسعه نیافته متولد میشوند. رینوپلاستی میتواند به اصلاح این مشکلات مادرزادی کمک کند و عملکرد و ظاهر را بهبود بخشد.
- آسیب یا تروما دلیل انجام عمل بینی در افراد با بیماری خاص؛ تصادفات، آسیبهای ورزشی یا انواع دیگر ضربهها میتوانند منجر به شکستگی یا تغییر شکل بینی شوند. بیمارانی که حملات صرع را تجربه میکنند بیشتر در معرض سقوط و آسیب هستند. عمل بینی میتواند به ترمیم آسیب کمک کند و فرم و عملکرد بینی را بازیابی کند.
- مشکلات مزمن سینوسی دلیل انجام عمل بینی در افراد با بیماری خاص؛ سینوزیت مزمن یا عفونتهای مکرر سینوسی ممکن است با ناهنجاریهای ساختاری در مجرای بینی مرتبط باشد. جراحی بینی میتواند با اصلاح مشکلات زمینهای و بهبود زهکشی به کاهش این مشکلات کمک کند و باعث شود افراد مبتلا به آسم شرایط بهتری را سپری کنند.
- آپنه خواب دلیل انجام عمل بینی در افراد با بیماری خاص؛ آپنه انسدادی خواب، وضعیتی که در آن راه هوایی در طول خواب مسدود میشود، گاهی اوقات انسداد بینی علت آن است. در چنین مواردی، رینوپلاستی میتواند به باز شدن راه هوایی و کاهش علائم کمک کند و باعث شود تا افراد با بیماری خاص مانند آسم خواب راحت تری را تجربه کنند.
- بازسازی پس از سرطان دلیل انجام عمل بینی در افراد با بیماری خاص؛ بیمارانی که تودههای سرطانی از بینیشان برداشته شده است، ممکن است برای بازیابی ظاهر و عملکرد ساختار بینیشان نیاز به عمل ترمیمی بینی داشته باشند.
آیا عمل بینی در افراد با بیماری خاص امکان پذیر است؟
برای کمک به راهنمایی دقیقتر شما برخی از شایعترین بیماریهای خاص برای انجام عمل بینی فانتزی و عروسکی و طبیعی مورد بررسی قرار گرفته است.
-
عمل بینی در افراد با بیماری خاص آسم
ابتلا به آسم باعث نمیشود تا فرد برای جراحی بینی کاندیدای خوبی نباشد. با رعایت برخی موارد میتوان حملات آسم را قبل و یا بعد از عمل کنترل نمود. همانطور که میدانید آسم انواع مختلفی دارد؛ آسم ناشی از آلرژی، آسم ناشی از ورزش و آسم شبانه مهمترین انواع آسم هستند. در هفتههای منتهی به جراحی پزشک شرایط شما را بررسی کرده و نوع، علت و علائم آسم را به صورت کامل زیر نظر قرار میدهد. پس از آن برای پیشگیری از حملات آسم تجهیزات پزشکی که حاوی مواد حساسیت زا نباشند و باعث تحریک و واکنش بیمار نشوند، جایگزین سایر تجهیزات خواهند شد.
در برخی موارد ممکن است بیمار به داروی بیهوشی نیز آلرژی داشته باشد که البته این خیلی نادر است. در این صورت پزشک روشهای دیگری از جمله بی حسی موضعی را با توجه به نوع جراحی برای بیمار در نظر بگیرد. پس از جراحی بینی استخوانی یا جراحی بینی گوشتی، برای افراد مبتلا به آسم استروئیدها یا کورتیکواستروئیدها تجویز خواهند شد. این داروها به طور خاص آزادسازی مواد شیمیایی تحریک کننده التهاب را کند کرده و میتوانند به کاهش تورم بعد از عمل کمک کنند.
حتی ممکن است پزشکان قبل از جراحی نیز از استروئیدها استفاده نمایند تا ایمنی افراد مبتلا به آسم بیشتر تضمین شود.
-
عمل بینی در افراد با بیماری خاص هموفیلی
برای افرادی که از بیماری هموفیلی رنج میبرند عمل بینی باید با احتیاط بیشتری انجام شود و حتی در برخی موارد ممکن است فرد کاندیدای خوبی برای انجام رینوپلاستی نباشد. عمل بینی در افراد با بیماری خاص هموفیلی به تشخیص و صلاحدید پزشک بستگی دارد. در واقع این پزشک است که باید با توجه به مشکلات خونی فرد تشخیص بدهد که کدام نوع جراحی برای او مناسب است، به همین جهت گاهی ممکن است قبل از عمل بینی نیمه فانتزی یا فانتزی به متخصص هماتولوژی ارجاع داده شود.
اکثر بیماران مبتلا به هموفیلی جدا از شدت بیماری در معرض خونریزی حین جراحی یا بعد از آن هستند، اگر شدت بیماری زیاد باشد احتمال خونریزی مغزی نیز وجود خواهد داشت، به همین دلیل جراحی رینوپلاستی ممکن است فقط در شرایط خاص زیر نظر یک تیم پزشکی متخصص انجام شود.
-
عمل بینی در افراد با بیماری خاص صرع
مشخص نیست بیماران صرعی چه زمانی و در کجا دچار حملات خواهند شد. عمل بینی در افراد با بیماری خاص صرع حتی با بیهوشی عمومی مانعی ندارد. با این حال، ممکن است حمله به دلیل استرس یا هیجان در حین عمل رخ دهد و زندگی بیمار را به خطر بیندارد.
در چنین مواردی نه تنها رینوپلاستی بلکه هیچ جراحی دیگری توصیه نمیشود. اگر تشنج ناشی از حملات صرع با دارو کنترل میشوند، برای انجام بیهوشی عمومی شما باید از متخصص مغز و اعصابی که شرایط سلامتی شما را زیر نظر دارد مجوز لازم را دریافت نمایید. در صورت تایید متخصص مغز و اعصاب شما میتوانید برای عمل بینی اقدام نمایید.
-
عمل بینی در افراد با بیماری خاص کم خونی
حدود 30 درصد از بیماران به خصوص زنان قبل از جراحی دچار کم خونی هستند. این اغلب به دلیل نداشتن ذخایر آهن کافی در بدن یا از دست دادن آهن بیش از حد برای ساخت گلبولهای قرمز جدید در مغز استخوان است. اگر سابقه کم خونی دارید یا فکر میکنید ممکن است آهن خون شما پایین باشد باید قبل از عمل این موضوع را با پزشک خود در میان بگذارید.
در برخی موارد کم خونی با قرص آهن یا انفوزیون داخل وریدی قبل از جراحی درمان میشود. ممکن است برای بالا آوردن میزان آهن پزشک از شما بخواهد یک یا دو ماه دارو مصرف کنید. کم خونی ریسک جراحی را افزایش میدهد و ممکن است باعث خونریزی حین جراحی شده و نیاز به انتقال خون باشد.
نکته مهم: عمل بینی برای بیماران صرع و آسم باید با احتیاط بیشتری انجام شود تا از بروز حملات خطرناک حین جراحی و بعد از آن پیشگیری شود. افراد مبتلا به کم خونی و بیماری هموفیلی باید با پزشک مشورت کرده و در صورت تایید پزشک خواهند توانست رینوپلاستی را انجام دهند.
عمل بینی در افراد با بیماری خاص با کدام تکنیک انجام میشود؟
جراحی بینی به روش باز و جراحی بینی به روش بسته دو تکنیک مهم و کاربردی برای رینوپلاستی هستند:
-
عمل بینی در افراد با بیماری خاص به روش باز
جراحی بینی به روش باز برای افرادی است که نیاز به تغییرات بیشتری در ساختار بینی خود دارند. این تغییرات میتواند با هدف بهبود تنفس یا زیبایی انجام شود. برای انجام عمل پزشک یک برش در پایه میانی بینی ایجاد میکند تا از این طریق دید بیشتری به غضروفها و استخوانهای بینی داشته و بتواند تغییرات مورد نظر را با جزئیات بیشتری پیاده سازی نماید. انجام این عمل ممکن است کمی زمانبر باشد، به همین دلیل عمل بینی در افراد با بیماری خاص به شرایط بیمار و صلاحدید پزشک بستگی دارد.
-
عمل بینی در افراد با بیماری خاص به روش بسته
در رینوپلاستی به روش بسته پزشک تنها چند برش کوچک داخل بینی ایجاد میکند تا بتواند اصلاحات جزئی را انجام دهد. به طور معمول جراحی بینی به روش بسته با بیحسی موضعی انجام خواهد شد. بنابراین برای بیمارانی که نسبت به داروی بیهوشی حساسیت دارند یا نمیتوانند به دلیل شرایط حاد پزشکی بیهوشی دریافت کنند، جراحی بینی به روش بسته توصیه میشود.
عوارض عمل بینی در افراد با بیماری خاص
در حالی که بیماران خاص ممکن است کاندیدای مناسبی برای عمل بینی باشند، اما به دلیل شرایط پزشکی خاص خود، در معرض خطر بیشتری برای عفونت بعد از عمل قرار دارند. عفونت می تواند یک عارضه جدی بعد از هر نوع جراحی باشد، اما در بیماران با سیستم ایمنی ضعیف یا سایر مشکلات سلامتی، می تواند خطرناک تر باشد.
برای کاهش خطرات و علائم عفونت بعد از عمل بینی در بیماران خاص، جراحان باید اقدامات احتیاطی اضافی را انجام دهند؛ این اقدامات ممکن است شامل تجویز آنتی بیوتیک های پیشگیرانه، استفاده از تکنیک های جراحی خاص و نظارت دقیق تر و بیشتر بر بیمار بعد از عمل باشد. بیماران خاص نیز باید برای کاهش خطر عفونت اقداماتی انجام دهند. این اقدامات ممکن است شامل شستشوی کامل دست ها، اجتناب از تماس با افراد بیمار و استراحت کافی باشد.
بطورکلی بیماران خاص میتوانند با رعایت دقیق مراقبت های بعد از عمل بینی، خطر عفونت را به حداقل برسانند و از یک تجربه جراحی ایمن و موفق لذت ببرند.
عمل بینی در افراد با بیماری خاص با احتیاط و حساسیت بیشتری همراه است،
بنابراین اگر شرایط سلامتی خاصی دارید باید حتماً قبل از عمل در مورد آن با پزشک خود صحبت کنید. هرگونه سهل انگاری در این زمینه میتواند خطرات زیادی برای شما به همراه داشته باشد و در برخی موارد حتی تهدید کننده جان شما نیز باشد. با نوبت دهی آنلاین کلینیک جراحی بینی تهران شما میتوانید با جراحان متخصص و با تجربه ارتباط برقرار کرده و در مورد شرایط سلامتی قبل عمل بینی مشورت نمایید. پزشکان این مجموعه خود را نسبت به سلامتی شما متعهد میدانند از همین رو تمام تدابیر و اقدامات لازم را قبل و بعد از عمل بینی مردانه یا زنانه به کار میگیرند تا شما بتوانید یک جراحی بینی موفقیت آمیز با حداقل عوارض جانبی تجربه نمایید.
منابع
https: //www.hayatmed.com/blog/plastic-surgeries/rhinoplasty/medical-reasons-for-a-nose-job