لوگو کلینیک سامانه نوبت دهی پزشکان زیبایی

آنچه که باید درباره پاکسازی بینی بعد جراحی بدانید

آخرین بروزرسانی: 4 تیر 1403
آنچه که باید درباره شستشوی بینی بعد عمل بدانید
فهرست عناوین

یکی از ضروری‌ترین مراقبت‌های مهم بعد از رینوپلاستی، شستشوی بینی بعد عمل است. همانطور که می‌دانید، رینوپلاستی نوعی جراحی زیبایی بسیار ظریف و پیچیده بینی است، که علاوه بر تغییر شکل و زیبایی بینی، مشکلات تنفسی مرتبط با ساختار بینی را نیز درمان می‌کند. برای اینکه بهبودی بعد از عمل، سریع‌تر حاصل شود و شما بتوانید، دوره نقاهت را به بهترین شکل طی کنید؛ باید در مورد مراقبت‌های بعد رینوپلاستی، از جمله پاکسازی بینی بعد عمل و شستشوی بینی بعد عمل به خوبی آگاه باشید.

برای حفظ بهداشت بینی و پیشگیری از هرگونه مشکلی، از جمله عفونت یا زخم در بینی، شستشو و تمیز کردن آن بسیار مهم است. البته تا زمانی که تامپون بینی درون بینی قرار دارد، به راحتی نمی‌توان پاکسازی بینی بعد عمل را انجام داد؛ اما بعد از آنکه تامپون برداشته شد؛ شستشو به آرامی صورت می‌گیرد. برای تمیز کردن بینی بعد عمل، لازم است دستورالعمل‌های پزشک را، به دقت دنبال کنید تا از هرگونه آسیب، به ساختار و بافت‌های تازه جراحی شده بینی، جلوگیری شود. با مشاوره آنلاین کلینیک جراحی بینی تهران تماس حاصل نمایید، تا از نکات دقیق و جزئیات شستشوی صحیح بینی بعد جراحی، بیشتر آگاه شوید.

بعد از انجام انواع عمل بینی، ازجمله عمل بینی فانتزی و عروسکی یا طبیعی احتمال دارد که صورت و بینی متورم شوند. ورم باعث می‌شود تا بینی بسیار حساس شود؛ از همین رو تمیز کردن آن، با چالش بیشتری همراه خواهد بود؛ اما نگران نباشید. ما اینجا هستیم تا روش پاکسازی بینی بعد جراحی را، به شما به صورت کامل بیان کنیم. پس اگر نگران شستشو و تمیز کردن بینی بعد از عمل هستید، تا انتهای مقاله ما را همراهی نمایید.

 روش شستشوی بینی بعد عمل چگونه است؟

احتمالاً تا چند روز پس از جراحی بینی، مخلوطی از خون و مخاط از بینی شما خارج می‌شود. خروج این ترشحات طبیعی است. باقی ماندن ترشحات در بینی، باعث رشد باکتری‌ها و ایجاد عفونت خواهد شد. پاکسازی بینی باعث می‌شود تا خون و مخاط از بینی خارج شده، راه‌های هوایی باز شده و بهبودی سریعتر حاصل شود.How to Clean Your Nose After Rhinoplasty – Inside & Outside (berkeleysquaremedical.com)

 روش پاکسازی بینی بعد جراحی چگونه است؟

مراحل و روش‌های خاصی، برای پاکسازی و شستشوی بینی بعد جراحی وجود دارد. رعایت با دقت آنها، از آسیب رساندن و به خطر افتادن نتایج جراحی بینی، پیشگیری خواهد کرد. در ادامه، روش‌های تمیز کردن بینی بعد عمل آورده شده است.

استفاده از پراکسید هیدروژن و Q-Tip برای پاکسازی بینی بعد عمل 

بعد از اینکه تامپون یا پانسمان بینی برداشته شد، می‌توانید از «پراکسید هیدروژن»، برای تمیز و ضدعفونی کردن برش‌های بعد رینوپلاستی، استفاده کنید. پراکسید هیدروژن یک راهکار ایمن و موثر، برای تمیز کردن بینی بعد جراحی است؛ البته به شرط آنکه این کار با احتیاط انجام شود. برای این منظور کافیست، مقدار کمی پراکسید هیدروژن را، روی سواپ پنبه‌ای قرار داده و به آرامی، بخش انتهایی داخل سوراخ‌های بینی را مرطوب کنید. این کار را به آرامی انجام دهید، تا هیچگونه فشاری روی بینی ایجاد نشود.

استفاده از سواپ پنبه‌ای آغشته به پراکسید هیدروژن و Q-Tip، به از بین بردن خون خشک شده و سایر مواد زائده داخل بینی، کمک می‌کند. فقط از پراکسید هیدروژن و Q-Tip، جهت مرطوب نگه داشتن سوراخ‌های داخل بینی استفاده کنید. به هیچ وجه با فشار سواپ یا انگشتان دست، لخته خشک شده را از داخل بینی جدا نکنید.

بینی را با محلول سالین یا آب نمک شستشو دهید

اگر احساس احتقان یا گرفتگی در بینی خود می‌کنید، از فین کردن خودداری کنید. فین کردن بعد از عمل بینی و عوارض ناشی از آن می‌تواند، نتایج جراحی را به شدت تحت تاثیر قرار دهد. به طور معمول حدود یک روز بعد از انجام رینوپلاستی، پزشک به شما اجازه خواهد داد تا از محلول نمکی یا محلول سالین، برای پاکسازی بینی بعد جراحی استفاده نمایید. این باعث می‌شود تا علاوه بر رفع گرفتگی بینی، از احتمال ایجاد عفونت نیز پیشگیری شود.Can I Clean My Nose After Rhinoplasty? | SpaMedica

بینی را با محلول سالین یا آب نمک شستشو دهید

شما می‌توانید محلول سالین را از داروخانه‌ها تهیه کرده، یا یک قاشق چای‌خوری نمک را در یک فنجان آب جوشیده سرد شده، حل کنید و پس از آنکه محلول خنک شد، آن را داخل دستگاه مخصوص شستشو ریخته، یا از یک قطره چکان بزرگ برای شستشوی بینی با محلول سالین، استفاده کنید. برای این منظور کافیست سر خود را به یک طرف خم کرده و محلول نمکی را در سوراخ بینی، که رو به بالاست بریزید. محلول شستشو پس از عبور از مجاری بینی، از سمت مقابل خارج می‌شود. سپس سر خود را به سمت دیگر خم کرده و همین مراحل را تکرار نمایید.

پاک کردن پوسته‌های خشک اطراف بینی با حوله یا پد مرطوب

مواد مخاطی تولید شده در بینی، بعد از انواع عمل بینی، ازجمله جراحی بینی استخوانی یا جراحی بینی گوشتی، ممکن است به خارج از بینی و اطراف سوراخ‌های بینی، ریخته شده و باعث شوند تا در این بخش خارجی بینی، پوسته‌های خشکی ایجاد شود. دستکاری پوسته‌ها می‌تواند، باعث زخم شدن پوست بینی و خونریزی شود.

برای پیشگیری از این شرایط بهتر است، حوله یا پدی را در آب گرم خیس کرده و به آرامی، آن را در نواحی اطراف بینی که پوسته پوسته شده‌اند، بمالید. این کار را به آرامی انجام دهید، تا بینی دچار خراش و تحریک نشود. این کار باعث می‌شود تا پوسته‌ها، نرم شده و به آسانی جدا شوند.

عوارض اشتباه در تمیز کردن بینی بعد عمل

همانطور که پاکسازی بینی بعد عمل، مهم است؛ احتیاط و مراقبت دقیق از بینی بعد از انجام جراحی نیز، ضروری است. هنگامی که برای تمیز کردن بینی بعد عمل اقدام می‌کنید، باید مراقب باشید، تا هیچگونه فشاری به صورت و بینی وارد نشود. اگر احساس می‌کنی،د خشک شدن لخته خون یا پوسته پوسته شدن جای زخم، باعث انسداد و گرفتگی بینی شده، به هیچ وجه نباید دست خود را وارد سوراخ‌های بینی کنید.

انجام این کار باعث می‌شود، تا بافت ظریف بینی و غضروف‌های تازه پیوند شده، صدمه ببیند. آسیب به بافت بینی به این معناست، که شما باید زمان بیشتری را برای بهبودی صبر کنید. در برخی موارد که آسیب به بینی زیاد باشد، حتی ممکن است فرد به جراحی بینی ترمیمی نیاز پیدا کند. این در نهایت باعث طولانی شدن دوره نقاهت خواهد شد.

مراقبت‌های بعد از عمل بینی

پاکسازی بینی پس از جراحی یکی از اقدامات حیاتی در مراقبت‌های بعد از عمل بینی است؛ این فرآیند به کاهش خطر عفونت، حفظ راه‌های هوایی و تسریع روند بهبودی کمک می‌کند. استفاده از محلول‌های نمکی و سرم‌های مخصوص برای شستشوی داخل بینی توصیه می‌شود. همچنین، باید از دستکاری یا استفاده از اشیاء خارجی در داخل بینی خودداری کرد تا بافت‌ها به درستی ترمیم شوند.

تنفس بعد از عمل بینی

یکی از نگرانی‌های بیماران پس از جراحی بینی، بازگشت تنفس طبیعی است. تنفس بعد از عمل بینی ممکن است به دلیل تورم و وجود ترشحات مختل شود. پاکسازی منظم بینی می‌تواند به بازگشایی مجاری تنفسی و بهبود کیفیت تنفس کمک کند. استفاده از اسپری‌های سالین و توجه به توصیه‌های پزشک در این زمینه بسیار مهم است تا از انسداد مجاری هوایی جلوگیری شود.

چه زمانی می‌توان برای شستشوی بینی بعد عمل اقدام کرد؟  

بعد از عمل بینی نیمه فانتزی، فانتزی یا طبیعی جراح ممکن است، از تامپون یا چسب بینی استفاده کند؛ البته همیشه نیازی به تامپون بینی نیست. این به نظر جراح شما بستگی دارد. اگر از آتل یا تامپون استفاده شود، بیمار برای پاکسازی بینی بعد جراحی باید صبر کند. افرادی که از باند استفاده می‌کنند، بعد 7 تا 10 روز می‌توانند شستشوی بینی خود را شروع کنند. در واقع به محض برداشتن تامپون می‌توانید، مقدار خون جمع شده را به آرامی تمیز کنید، و پاکسازی بینی بعد جراحی را شروع نمایید.

اگر جراحی با دقت و مهارت انجام شده باشد، نیازی به استفاده از تامپون در داخل بینی نخواهد بود؛ به خصوص زمانی که جراحی بینی به روش بسته، انجام می‌شود. در این صورت پاکسازی بینی بعد عمل، سریعتر از بازه زمانی ذکر شده خواهد بود.

هر چند وقت یک بار باید شستشوی بینی بعد عمل انجام شود؟

پزشکان توصیه می‌کنند، 2 تا 3 بار در روز پاکسازی بینی بعد جراحی، انجام شود. پزشکان احتمالاً استفاده از اسپری بینی نمکی یا شستشو با محلول نمکی را، 4 تا 6 بار در روز توصیه می‌کنند، تا داخل بینی شما مرطوب بماند؛ زیرا این کار روند بهبودی را تسریع می‌کند. مرطوب نگه داشتن بینی باعث می‌شود، تا پوسته پوسته شدن داخل بینی یا خشک شدن خون در داخل بینی، به حداقل برسد.

هر چند وقت یک بار باید پاکسازی بینی بعد جراحی انجام شود؟

«پماد پولیسپورین»، یک آنتی بیوتیک موضعی است که می‌تواند علاوه بر ضدعفونی کردن داخل بینی، از خشک شدن پوست بینی و لخته شدن آن جلوگیری کند. زمانی که پوسته‌ها از بین بروند و خون داخل بینی نباشد، می‌توان شستشو را به یک بار در روز رساند. فراموش نکنید «وازلین» یا سایر کرم‌های مرطوب کننده، یا حتی پمادهای آنتی بیوتیک تجویزی، بعد از شستشو و خشک کردن بینی، به جلوگیری از تجمع خون خشک کمک می‌کنند. شما می‌توانید بعد عمل بینی طبیعی یا فانتزی، کرم، پماد یا محلول‌های بینی را، بدون نسخه از داروخانه دریافت کنید.

مزایای پاکسازی بینی بعد جراحی چیست؟  

تا کنون درباره روش های مختلف شستشوی بینی بعد جراحی صحبت کردیم. خوب است که کمی هم درباره مزایای این کار توضیح دهیم. شستشوی بینی بعد عمل مزایایی به شرح زیر دارد:

  • بعد از شستشو و پاکسازی، شما تنفس راحت‌تری خواهید داشت؛ زیرا لخته‌های خون و پوسته‌هایی که باعث انسداد، در مسیر تنفسی یا همان مجاری بینی شده‌اند، از بین می‌روند.
  • روند بهبودی سریع‌تر خواهد شد؛ زیرا با از بین رفتن آلودگی‌های داخل بینی، بافت داخلی بینی بهتر در مسیر جریان هوا قرار می‌گیرد و این به ترمیم زخم‌های داخلی بینی بسیار کمک خواهد کرد.
  • احتمال بروز عفونت بسیار کاهش پیدا می‌کند؛ به ویژه برای افرادی که جراحی بینی به روش باز را انتخاب کرده‌اند. محلول سالین یا سرم شستشو، خاصیت ضدعفونی کننده دارد و این باعث می‌شود، تا زخم‌های داخل بینی به خوبی شسته و ضدعفونی شوند و در نتیجه احتمال آلودگی به باکتری و عفونت نیز، بسیار کمتر خواهد شد.

سالانه افراد زیادی برای انواع مختلف عمل بینی، ازجمله عمل بینی مردانه یا زنانه اقدام می‌کنند
جراحی بینی به تنهایی، برای دستیابی به اهداف زیبایی کافی نیست. شما باید مراقبت‌های قبل و بعد از عمل بینی را، به خوبی رعایت نمایید تا نتایج عمل به شکل مطلوبی مطابق با خواسته‌های شما تحقق پیدا کند. یکی از مهم‌ترین نکات مراقبتی، پاکسازی بینی بعد جراحی است. برای اینکه از مزایای تمیز کردن بینی بعد عمل، از جمله رفع انسداد، پیشگیری از عفونت و بهبودی سریع‌تر بهره‌مند شوید؛ باید روش‌های تمیز کردن بینی بعد جراحی را به درستی و با دقت دنبال کنید.

مرطوب نگه داشتن بینی با استفاده از پراکسید هیدروژن، استفاده از محلول استالین و حوله گرم، مهمترین مراحل شستشوی بینی بعد عمل هستند. هرگونه فشار یا بی‌دقتی هنگام پاکسازی بینی بعد عمل، می‌تواند باعث ایجاد آسیب به بافت‌ها و غضروف‌های ترمیم شده شود و نتایج عمل را، تحت تاثیر قرار دهد و حتی نیاز به جراحی اصلاحی بینی باشد، بنابراین قبل از اقدام برای شستشو و پاکسازی بینی، با پزشک خود مشورت نمایید و دستورالعمل‌های لازم را دریافت کنید. نوبت دهی آنلاین کلینیک جراحی بینی تهران پل ارتباطی شما، با بهترین پزشکان زیبایی و بینی است. از این طریق شما می‌توانید از تجربه، تخصص و مهارت پزشکان این مرکز بهره‌مند شوید. کارنامه کاری درخشان و انجام عمل‌های متعدد موفقیت آمیز، مهر تاییدی بر این ادعاست.

مقالات آموزشی مرتبط با این دسته

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *