تشخیص انواع بینی | بینی من گوشتی است یا استخوانی؟

انواع بینی

انواع بینی و نحوه تشخیص آن امری بسیار ساده است. همه افراد به خصوص کسانی که قصد انجام عمل جراحی بینی را دارند باید ابتدا نوع بینی خود را بشناسند. این افراد می‌توانند با مراجعه به پزشک و یا مطالعه ویژگی‌های انواع بینی، نوع و ویژگی‌های بارز آن را تشخیص دهند. بینی‌های گوشتی جزء متداول‌ترین بینی‌های نژاد ایرانی است که انجام عمل جراحی بر روی آن پیچیدگی‌ها و حساسیت‌های خاص خود را دارد.

این نوع بینی انواع مختلفی دارد که در ادامه به بررسی کامل آن‌ها خواهیم پرداخت. بینی استخوانی نیز نوع دیگر بینی است که دارای مدل‌های مختلف با ویژگی‌های خاص می‌باشد. انواع بینی‌های استخوانی و گوشتی قابل جراحی بوده و می‌توان با استفاده از تکنیک‌های متنوع جراحی ایرادات آن‌ها را رفع و رجوع کرد. مراجعه به بهترین جراح، با دانش کافی و سابقه طولانی مهم‌ترین اصل در کسب نتیجه مطلوب بعد از انجام عمل جراحی بینی است.

انواع بینی

انواع بینی گوشتی کدامند؟

بینی گوشتی خود یکی از انواع بینی است. با این حال خود آن نیز به انواع متعدد دیگری تقسیم می‌شود. نکته حائز اهمیت درباره بینی گوشتی آن است که همه کسانی که دارای این نوع بینی هستند بینی‌هایشان شبیه به یکدیگر نیست. انواع مختلف بینی گوشتی عبارتند از:

  • بینی نیمه گوشتی

شاید این سؤال بسیاری از شما باشد که بینی نیمه گوشتی چیست؟ و چگونه آن را تشخیص دهیم. در جواب باید گفت که بینی دارای پوست و غضروف ضخیم را بینی نیمه گوشتی می‌گویند. به این مدل از بینی‌ها به دلیل ضخامت غضروف بینی غضروفی گوشتی نیز گفته می‌شود. افراد دارای این نوع بینی خوش شانس هستند زیرا در صورت انجام عمل جراحی درصد موفقیت و رضایت آن بسیار بالا خواهد بود.

  • بینی گوشتی زنانه

اغلب خانم‌ها این پرسش را مدام مطرح می‌کنند که از کجا بفهمیم بینی گوشتی داریم. این خانم‌ها باید بدانند که بینی گوشتی زنانه دارای سایزی بیشتر از ۵ سانتی‌متر است. البته این موضوع چندان نگران‌کننده نیست. زیرا ممکن است بینی بزرگ‌تر از ۵ سانتی‌متر نیز به صورت خانم‌ها بیاید و با سایر اجزای صورت هماهنگ باشد.

  • بینی پهن

بینی به دو دلیل پهن به نظر می‌آید. دلیل اول به خاطر استخوان‌بندی درشت و دلیل دوم به خاطر گوشتی بودن آن است. البته گاهی اوقات چربی بیش از اندازه در صورت افراد باعث بزرگ و پهن به نظر رسیدن بینی می‌شود. لازم به ذکر است که اغلب بینی‌های پهن دارای مقدار زیادی چربی در بافت و ساختار خود هستند.

  • بینی گوشتی مردانه

بینی گوشتی مردانه به دلیل غضروف و پوست ضخیم‌تر نسبت به بینی خانم‌ها بزرگ‌تر است. در واقع هر نوع بینی اعم از بینی گوشتی یا بینی استخوانی در آقایان همیشه ۱۰ درصد بزرگ‌تر از بینی خانم‌ها است. دلیل این امر هم نیاز بیشتر آقایان به اکسیژن بیشتر است.

ویژگی‌های انواع بینی گوشتی

انواع بینی گوشتی چه در خانم‌ها و چه در آقایان دارای ویژگی‌های مهمی است که شامل موارد ذیل می‌باشند.

  • پره‌های این نوع بینی به شکل ذوزنقه، مربع و دایره است
  • از لحاظ ظاهری پهن می‌باشد
  • غضروف زیادی در نوک آن متمرکز شده است
  • قسمت ابتدایی بینی دارای مقدار کمی غضروف است
  • دلیل اصلی پهن بودن بینی گوشتی وجود غضروف در نوک آن است

انواع بینی استخوانی

انواع بینی استخوانی کدامند؟

بینی استخوانی از جمله انواع بینی است که نسبت به انواع دیگر بینی دارای مشخصه‌های متفاوتی است. استخوان قوی، غضروف مستحکم، وجود قوز یا انحراف، پره‌های باریک و پوست نازک از جمله ویژگی‌های مدل‌های بینی استخوانی هستند. انواع مختلف بینی استخوانی دارای انعطاف‌پذیری بالایی نسبت به نوع گوشتی هستند که این امر تنها به دلیل پوست نازک آن‌ها است. از جمله انواع بینی‌های استخوانی می‌توان به بینی‌های کج، بینی‌های قوزدار و بینی‌های عقابی اشاره کرد.

  • نوع قوزدار

برای تشخیص نوع بینی استخوانی کافی است به شکل استخوان بینی توجه کرد. بینی قوز دار یکی از مدل‌های بینی استخوانی است که در ساختار آن نوعی برآمدگی وجود دارد. این برآمدگی ممکن است خفیف، متوسط و حتی بسیار بزرگ باشد.

  • بینی کج یا منحرف

شکل ظاهری این نوع بینی به این صورت است که سر آن نسبت به قسمت بالای بینی دارای انحراف است. همچنین در قسمت سر بینی به سمت بالا یا طرفین دارای حالتی برآمده می‌باشد. چنین حالت‌هایی در بینی باعث وجود انحراف در شکل ظاهری آن می‌شود. البته این انحراف ممکن است در اثر وارد آمدن ضربه به بینی و یا به صورت مادرزادی ایجاد شده باشد.

  • بینی عقابی

این نوع بینی در قسمت پل دارای حالتی برجسته، خمیده و منحنی می‌باشد. همچنین به دلیل شباهت بالای ابن نوع بینی به منقار عقاب آن را با نام بینی عقابی می‌شناسند. علاوه بر آن این مدل بینی جلوه لب‌ها را از بین برده و کل اجزای چهره را تحت الشعاع قرار می‌دهد.

تفاوت انواع بینی گوشتی و استخوانی چیست؟

در بیان تفاوت انواع بینی گوشتی و استخوانی باید گفت که مهم‌ترین عامل در تشخیص نوع بینی ضخامت پوست آن است. بنابراین با بررسی پوست بینی می‌توان گوشتی یا استخوانی بودن آن را تشخیص داد. به طور کلی بینی‌های استخوانی از پوستی به مراتب نازک‌تر برخوردار هستند.

در حالی که در بینی گوشتی ضخامت پوست به وضوح قابل مشاهده است. تفاوت دیگر این دو نوع بینی در میزان پهنای آن‌ها است. از آنجا که پهنی بینی ممکن است به دلیل شکل استخوان یا گوشت آن باشد. می‌توان چنین برداشت کرد که بینی گوشتی دارای بافتی نرم بوده و بینی استخوانی به دلیل فقدان گوشت اضافه دارای بافتی سفت است. بنابراین در ساختار آن تنها غضروف و استخوان وجود دارد.

علاوه بر آن در انواع بینی گوشتی مقدار قابل توجهی چربی وجود دارد که در بینی استخوانی وجود ندارد. یکی دیگر از تفاوت‌های این دو مدل بینی بافت غضروفی است. معمولاً بینی استخوانی از ساختار غضروفی ضخیم و محکمی برخوردار است. در حالی که بینی گوشتی دارای بافت غضروفی ضعیف و بسیار نازکی است.

تفاوت انواع بینی گوشتی و استخوانی چه تأثیری بر روش جراحی بینی دارد؟

به طور حتم یک پزشک جراحی باتجربه جهت حصول نتیجه مطلوب از عمل جراحی بینی روش‌های انجام این عمل را بر اساس ویژگی‌های انواع بینی انتخاب کند. عمل جراحی در انواع بینی‌های استخوانی به منظور ایجاد فرم زیبا در بینی و کاهش حجم آن انجام می‌شود. بنابراین جراح می‌تواند از روش‌های متعدد جراحی برای عمل این نوع بینی استفاده کند.

در حالی که عمل جراحی در بینی‌های گوشتی معمولاً با هدف پیوند غضروف به نوک بینی و پل بینی انجام می‌شود. بنابراین به نظر می‌رسد برای انجام عمل جراحی در انواع بینی‌های گوشتی عمل باز بهترین گزینه باشد. زیرا در این نوع بینی‌ها بافت افزودنی غضروفی را باید از تیغه بینی برداشت کنند. البته گاهی بنا به دلایل مختلف از جمله وارد آمدن ضربه و شکستگی از غضروف گوش نیز برای ترمیم بینی استفاده می‌شود. در این حالت نیز بهترین روش جراحی همان روش باز است.

در جراحی باز برای انواع بینی گوشتی این امکان فراهم می‌شود که پزشک زاویه و شکل دلخواه خود را به نوک بینی بدهد و نوک بینی را به بهترین شکل اصلاح کند. به طور کلی دست جراح در انتخاب روش جراحی برای بینی‌های گوشتی بسته است.

تفاوت بینی گوشتی و استخوانی تاثیر آن بر روی نتیجه جراحی بینی

تفاوت بینی گوشتی و استخوانی چه تأثیری بر روی نتیجه جراحی بینی دارد؟

در تفاوت نتیجه عمل در انواع بینی گوشتی و استخوانی شکی نیست. زیرا برای انجام عمل جراحی بر روی مدل‌های مختلف بینی از روش‌های متفاوتی استفاده می‌شود. شاید یکی از عمده‌ترین تفاوت بینی گوشتی و استخوانی نتیجه کسب شده از عمل جراحی باشد که بر روی آن‌ها انجام می‌شود. معمولاً عمل جراحی بینی‌های استخوانی با موفقیت و رضایت بیشتری همراه است. زیرا به دلیل نازک بودن پوست بینی جراح قادر به مشاهده کوچکترین ایراد و تغییر شکل در غضروف می‌باشد. در نتیجه عمل کردن بینی‌های استخوانی در عین نیاز به مهارت و دقت بالا، نتیجه مطلوب‌تری به دنبال دارند. نکته بسیار مهم در خصوص نتیجه عمل بینی استخوانی پایین بودن احتمال بازگشت است. همچنین میزان عوارض در عمل این نوع بینی‌ها بسیار ناچیز است.

در مورد عمل جراحی انواع بینی گوشتی باید گفت که به دلیل ضخامت بالای پوست ممکن است نتیجه نهایی مطابق سلیقه و دلخواه افراد نباشد. زیرا همان طور که می‌دانید هر چه بینی گوشتی‌تر باشد لازم است پزشک جراح دقت و تمرکز بالاتری حین عمل به خرج دهد.

تفاوت بسیار بزرگی که میان نتیجه کسب شده از عمل بینی‌های استخوانی و گوشتی وجود دارد آن است. در بینی‌های گوشتی امکان کوچک کردن بینی بسیار کم است. با این حال نباید فراموش کرد که روش انجام عمل، اقدامات مراقبتی قبل و بعد از عمل و همچنین دانش و تجربه جراح در نتیجه عمل دخیل هستند. بنابراین توصیه ما مراجعه به کلینیک جراحی بینی تهران جهت انجام این عمل است. زیرا در این کلینیک می‌توانید جراحی بینی خود را به بهترین و باتجربه‌ترین جراحان ایران بسپارید و در پایان شاهد نتیجه مطلوب و دلخواه خود باشید.

پیچیدگی‌های کدام کمتر است؟ جراحی بینی استخوانی یا بینی گوشتی؟

جراحی انواع بینی گوشتی از پیچیدگی بالاتری نسبت به جراحی بینی استخوانی برخوردار است. دلیل این امر به ویژگی‌های انواع بینی‌های گوشتی و استخوانی برمی گردد. مدل‌های متنوع بینی گوشتی از پوستی ضخیم‌تر نسبت به بینی‌های استخوانی برخوردار هستند. به همین جهت مدل‌های بینی گوشتی را در اصطلاح بینی‌های سنگین معرفی می‌کنند.

در همین راستا جراح باید قادر باشد قسمت‌های مختلف بینی‌های گوشتی، اعم از سایز و ساختار را اصلاح کند. علاوه بر آن این اصلاحات باید به نحوی انجام شوند که بعد از عمل پوست کاملاً حفظ شده باشد. همچنین تغییرات ایجاد شده تا حد زیادی مطلوب و ثابت باشند. قرار دادن تمامی این موارد در کنار هم نشان دهنده سنگین بودن عمل جراحی بینی‌های گوشتی است.

در خصوص میزان پیچیدگی عمل جراحی در انواع بینی استخوانی باید گفت که یکی از مهم‌ترین مشخصه‌های مثبت این نوع بینی‌ها قوی بودن ساختار غضروفی آن‌ها است. همین امر سبب شده تا تغییرات ایجاد شده در بینی‌ها بعد از اتمام جراحی از ثبات بیشتری برخوردار باشند. بنابراین می‌توان چنین نتیجه گرفت که جراحی بینی‌های استخوانی به مراتب ساده‌تر و سبک‌تر است. پوست نازک و ساختار غضروفی قوی دو عامل مثبت و تأثیر‌گذار بر روی روند پروسه جراحی بینی‌های استخوانی است.

نمونه جراحی بینی گوشتی

نتیجه جراحی بینی گوشتی ماندگار‌تر است یا جراحی بینی استخوانی؟

نتیجه جراحی در انواع بینی استخوانی ماندگار‌تر است. زیرا در فرایند عمل بینی استخوانی استخوان و غضروف توسط جراح تراش داده می‌شوند. به دلیل محکم بودن ابن بخش‌ها امکان بازگشت به حالت اولیه بعد از عمل بسیار پایین است. البته گاهی ممکن است بینی دچار ضرب دیدگی و آسیب‌های جدی بعد از عمل شود. در این حالت امکان بازگشت بینی استخوانی به حالت اولیه وجود دارد. در بینی‌های گوشتی اما به دلیل قرار گرفتن پوست و پره‌های بینی تحت عمل جراحی امکان ماندگاری نتیجه عمل کمتر است. دلیل دیگر برای اثبات این ادعا ضعف غضروف‌های بخش پایین بینی است که بعد از مدتی ممکن است سر بینی به سمت پایین منحرف شود.

نقش جراح بینی در ماندگاری نتیجه جراحی انواع بینی گوشتی چقدر است؟

جراح بینی گوشتی باید علاوه بر دانش و مهارت بالا دارای خلاقیت زیادی نیز باشد. تا بتواند عمل جراحی انواع بینی گوشتی را به بهترین شکل ممکن و با بهره‌گیری از تکنیک‌های مختلف انجام دهد. در واقع عمل این نوع بینی به دلیل ویژگی‌های ساختاری بینی نسبتاً مشکل است. از این رو بیم بازگشت حالت اولیه و عدم کسب نتیجه دلخواه بعد از عمل بینی گوشتی همیشه وجود دارد. بنابرای یک جراح باتجربه و خبره می‌توانید این نگرانی‌ها را تا حد زیادی رفع کند‌.

از بین رفتن ورم بینی بعد از عمل در انواع بینی چقدر طول می‌کشد؟

نوع بینی و ضخامت پوست آن تاثیری زیادی بر زمان رفع ورم بینی بعد از عمل دارد. در بینی‌های استخوانی، شدت ورم ناشی از جراحی کمتر از بینی‌های گوشتی است. در نتیجه، برای رفع ورم بینی بعد از عمل بینی استخوانی حداکثر یک سال زمان لازم است. این در حالی است که بینی‌های گوشتی بین دو تا دو و نیم سال زمان نیاز دارند تا ورم آن‌ها کامل از بین برود.

امروزه با انجام تحقیقات جدید مشخص شده که کاربرد لیزر در جراحی بینی می‌تواند شدت عوارض را کاهش دهد. به طوری که ورم، کبودی و جای زخم ناشی از عمل بینی، زودتر از حد معمول برطرف می‌گردد. به علاوه، جراح بینی با کمک نور پرانرژی لیزر می‌تواند ضخامت پوست بینی گوشتی را کاهش دهد. این موضوع در نهایت به شکل دهی بهتر بینی و تورم کمتر آن منجر خواهد شد.

لازم است به این نکته اشاره کنیم که جراحی بینی لیزر چندان رایج نیست و تعداد محدودی از جراحان معتبر آن را انجام می‌دهند. برای ارتباط با جراحانی که در عمل بینی با لیزر تجربه کافی دارند، می‌توانید با کلینیک جراحی بینی تهران در ارتباط باشید.

سؤالات متداول

1: انواع بینی در زنان و مردان کدامند؟

انواع بینی در زنان و مردان شامل بینی گوشتی، بینی استخوانی و بینی استخوانی با نوک گوشتی می‌باشند.

۲: بهترین روش تشخیص نوع بینی خود کدام است؟

بهترین راه برای تشخیص نوع بینی مراجعه به پزشک متخصص است. البته می‌توان با شناخت ویژگی‌های انواع بینی و بررسی ساختار آن توع بینی خود را تشخیص داد.

۳: بینی نیمه گوشتی چیست؟

بینی‌های دارای پوست و غضروف ضخیم را بینی نیمه گوشتی می‌گویند.

جمع‌بندی

عمل انواع بینی به امری رایج و متداول در کشور ما تبدیل شده است. در صورتی که شما نیز قصد انجام عمل بر روی بینی خود را دارید بهتر است به کلینیک جراحی بینی تهران مراجعه کنید. این کلینیک با برخورداری از کادری متخصص و با تجربه بهترین و مجرب‌ترین جراح بینی را به شما معرفی می‌کنند. در نتیجه می‌توانید با خاطری آسوده و بدون هراس از نتیجه عمل تحت عمل جراحی بینی قرار بگیرید.

 اینستاگرام کلینیک جراحی بینی تهران: tehran.surgeryclinic

استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران و استاد بیمارستان فوق تخصصی گوش حلق و بینی کشور

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط