پیج اینستاگرام سامانه نوبت دهی پزشکان زیبایی
لوگو کلینیک سامانه نوبت دهی پزشکان زیبایی
دسته جراحی‌ها

درباره انواع بخیه های عمل بینی بیشتر بدانید

آخرین بروزرسانی: 30 تیر 1403
درباره انواع بخیه های عمل بینی بیشتر بدانید
فهرست عناوین

انواع بخیه های عمل بینی، که توسط پزشکان و جراحان، برای بستن زخم استفاده می‌شود، متفاوت هستند. در واقع اینکه چه بخیه‌ای، باید برای بیمار استفاده شود، به نوع جراحی و تکنیکی که پزشک، برای اصلاح و تغییر شکل بینی استفاده می‌کند، بستگی دارد. شاید تصور بخیه زدن بعد عمل بینی، برای برخی افراد ترسناک به نظر برسد؛ اما واقعیت به این صورت نیست.

امروزه با پیشرفت تکنولوژی در زمینه تجهیزات پزشکی، شکل و کاربرد بخیه‌ها نسبت به گذشته، بسیار تفاوت کرده است و جراحان آسان‌تر می‌توانند، برش‌های پوستی را بخیه بزنند. همانطور که می‌دانید، انواع بخیه عمل بینی ازجمله بخیه جذبی بینی، برای به هم دوختن لبه‌های زخم یا پارگی، استفاده می‌شوند.

اگر تصمیم خود را، برای انجام عمل بینی طبیعی یا فانتزی گرفته‌اید؛ ولی در مورد نوع بخیه بینی که بعد از عمل، ممکن است برای شما استفاده شود، دچار شک و تردید هستید؛ می‌توانید با استفاده از نوبت دهی آنلاین کلینیک جراحی بینی تهران، وقت مشاوره بگیرید و به پاسخ دقیق سوالات مختلف خود، در جراحی بینی دست پیدا کنید.

انواع بخیه‌های عمل بینی چه هستند؟ چه زمانی باید برای کشیدن آنها اقدام کرد؟ اگر به دنبال یافتن پاسخ این سوالات هستید، تا انتهای مقاله با ما همراه باشید. در این مقاله، سعی شده تا انواع بخیه‌های عمل بینی، به صورت کامل مورد بررسی قرار بگیرند و به دغدغه‌های شما، در این زمینه جواب‌های درست و دقیق داده شود.

بررسی انواع بخیه های عمل بینی 

در اکثر موارد، بخیه‌های عمل بینی برای جراحی بینی به روش باز، استفاده می‌شود. در جراحی بینی به روش بسته، به دلیل اینکه برش کوچک در داخل بینی انجام می‌شود؛ ممکن است به بخیه‌های زیادی نیاز نباشد. در کل، انواع بخیه‌های عمل بینی را می‌توان، به دو دسته بخیه های جذبی و بخیه های غیر جذبی، تقسیم بندی کرد:

  • بخیه های عمل بینی جذبی؛ همانطور که از نام این نوع بخیه‌های عمل بینی پیداست، قابل جذب می‌باشند. به این معنا که لازم نیست، پس از مدتی شما برای کشیدن آنها، دوباره به پزشک مراجعه نمایید. اما چرا بخیه‌های جذبی، نیاز به کشیدن ندارند و جذب پوست بدن می‌شوند؟ مواد به کار رفته در بخیه‌های جذبی، به گونه‌ای است که با آنزیم‌های موجود در بافت‌های بدن، ترکیب شده و به صورت طبیعی هضم یا جذب می‌شوند. جنس موادی، که برای بخیه‌های عمل بینی قابل جذب استفاده می‌شوند، از الیاف روده حیوانات یا از پلیمرهای مصنوعی حلّال در بدن است.

بررسی انواع بخیه‌های عمل بینی 

  • بخیه های عمل بینی غیرجذبی؛ بخیه‌های غیرقابل جذب، از موادی ساخته شده‌اند که توسط بدن، متابولیزه نمی‌شوند. متداول ترین نخ بخیه غیرقابل جذب، الیاف طبیعی ابریشم است، که برای استفاده در جراحی مناسب می‌باشند. بخیه‌های غیر قابل جذب، از الیاف مصنوعی مانند، پلی پروپیلن، پلی استر و نایلون نیز ساخته می‌شوند. مواد به کار رفته برای برای بخیه‌های غیر قابل جذب، از جنس کتان، پنبه، ابریشم، پلی آمید (نایلون)، پلی پروپیلن (پرولن) و پلی اتیلن (کورن) است.

مزایا و معایب بخیه‌های عمل بینی قابل جذب 

امروزه در جراحی‌های زیادی از جمله جراحی بینی گوشتی یا جراحی بینی استخوانی از بخیه‌های عمل بینی قابل جذب استفاده می‌شود. استفاده از این بخیه‌ها مزایا و معایبی دارد که در زیر به هر کدام از آنها اشاره شده است:

  • مزایای بخیه‌های عمل بینی جذبی؛ همان طور که گفته شد، بخیه‌های عمل بینی قابل جذب، به مرور زمان تجزیه شده و جذب بدن می‌شوند، از همین رو این بخیه‌ها، برای بستن محل‌های جراحی، به ویژه بافت‌های داخلی بینی، که دسترسی به آنها سخت‌تر است، ایده‌آل می‌باشند. به همین دلیل پزشکان می‌توانند، زخم‌ها و برش‌ها را به شکل دلخواه بخیه بزنند.
  • معایب بخیه‌های عمل بینی جذبی؛ یکی از مهم‌ترین معایب بخیه‌های غیر قابل جذب، این است که دوام کافی ندارند و در طول زمان حل می‌شوند. به همین دلیل، ممکن است بستن یا بخیه زدن برش‌هایی را که عمیق‌ هستند، کمی با مشکل مواجه کنند؛ زیرا بهبود این برش‌ها، به مدت زمان بیشتری نیاز دارد. از طرفی استفاده از بخیه‌های عمل بینی جذبی، باعث می‌شود تا بدن آن را به عنوان یک ماده خارجی، تشخیص داده و نسبت به آن واکنش نشان دهد. این می‌تواند، با ایجاد حساسیت روی پوست بینی همراه باشد.

مزایا و معایب بخیه‌های عمل بینی غیرجذبی

عمل بینی نیمه فانتزی، فانتزی یا طبیعی با بخیه‌های عمل بینی غیر قابل جذب نیز انجام می‌شوند. این بخیه‌ها نیز همانند بخیه‌های جذبی بینی، مزایا و معایبی دارند که در زیر به آنها می‌پردازیم:

  • مزایای بخیه‌های عمل بینی غیر جذبی؛ بخیه‌های عمل بینی غیر قابل جذب، بافت محکم‌تری دارند و کمتر باعث تحریک، خارش و قرمزی پوست می‌شوند. این بخیه‌ها همچین استحکام و انعطاف پذیری مطلوبی دارند و برای بستن جای برش و زخم، گزینه‌های امن بهتری هستند. از این رو پزشکان ترجیح می‌دهند، برای برش‌های عمیق‌تر از آن‌ها استفاده کنند.

مزایا و معایب بخیه‌های عمل بینی غیرجذبی

  • معایب بخیه‌های عمل بینی غیر جذبی؛ بخیه‌های غیر قابل جذب، برای زخم‌هایی استفاده می‌شوند، که به بهبودی طولانی‌مدت نیاز دارند. از طرفی مراقبت از محل زخم و برشی، که توسط این بخیه‌ها بسته شده اهمیت دارد؛ زیرا عدم رسیدگی و ضدعفونی به موقع، باعث ایجاد عفونت شود. اگر این نوع بخیه‌ها، برای مدت طولانی در پوست باقی بمانند، منجر به زخم خواهند شد و به شکل اسکار، اثر آنها روی پوست باقی می‌ماند.

آیا جای بخیه‌های عمل بینی، روی پوست باقی خواهند ماند؟  

اینکه کدام نوع بخیه برای شما انتخاب شود، به میزان برش و تشخیص پزشک بستگی دارد. در هر صورت فرقی نمی‌کند؛ هر نوع بخیه که برای عمل بینی استفاده می‌شود، نیاز به مراقبت دارد. دستکاری و عدم رسیدگی به زخم و بخیه‌ها می‌تواند، باعث شود تا حتی بعد از بهبودی، اثر آنها روی پوست باقی بماند. در کل، ماندگاری بخیه های عمل بینی روی پوست، به عوامل زیر بستگی دارد:

  • مهارت و تخصص پزشک؛ پزشکی که از تجربه، مهارت و تخصص بالا برخوردار است، با ظرافت بیشتری عمل بینی را انجام خواهد داد. مهارت و توجه در جزئیات، به خصوص در جراحی بینی ترمیمی، بسیار مهم است. در نتیجه برش‌ها و بخیه‌ها ظریف‌تر و ریزتر خواهند بود و به همین دلیل، بعد از بهبودی اثر بسیار کمی روی پوست خواهند داشت و به مرور نیز محو می‌شوند.

آیا جای بخیه‌های عمل بینی، روی پوست باقی خواهند ماند؟  

  • انجام مراقبت‌ها و توصیه‌های بعد از عمل؛ بعد از جراحی، پزشک برای بهبودی سریع‌تر، دستورالعمل‌ها و نکات مراقبتی به شما خواهد داد.از جمله مراقبت ها و توصیه های بعد از عمل بینی، می‌توان به استفاده از کمپرس یخ، داشتن رژیم غذایی سالم، هیدراته نگه داشتن بدن و…، اشاره کرد. رعایت این نکات و توجه به مراقبت های بعد از عمل بینی، باعث می‌شوند فرد هرچه سریع‌تر، به روال روزمره برگشته و از طرفی، کمتر رد و اثر بخیه و زخم، روی پوست او باقی بماند.

مراقبت‌های اساسی، برای بهبود سریعتر زخم و بخیه های عمل بینی

با توجه به مطالب گفته شده، استفاده از هر نوع بخیه بینی، نیازمند مراقبت و توجه است تا هم از عفونت محل بخیه بینی، جلوگیری کند و هم اثر زخم، زودتر بهبود یابد. برای کاهش اثر زخم و بخیه، مراقبت‌های اساسی زیر را دنبال کنید:

  • همیشه مقداری وازلین یا کرم‌های مرطوب‌کننده، اطراف سوراخ‌های بینی و محل زخم‌ها بمالید. حداقل به مدت ۲ تا ۳ بار در روز، این کار را انجام دهید. این باعث می‌شود، تا خط بخیه مرطوب باقی بماند. در صورت خشک شدن و ایجاد پوسته خطوط بخیه، آنها را به آرامی با پراکسید تمیز نمایید.
  • از فشار دادن محل زخم خودداری کنید؛ به خصوص اگر بخیه‌های عمل بینی، قابل جذب باشند. این باعث می‌شود تا بخیه‌ها دوام نیاورده و بهبودی، طولانی‌تر شود.
  • در صورت مشاهده هرگونه درد، خارش یا بی‌حسی در اطراف بخیه‌ها، به پزشک مراجعه نمایید؛ زیرا ممکن است زخم‌ها عفونی شده باشند.
  • پانسمان‌ها را به طور مرتب عوض کنید. دستورالعمل‌های مربوط به تعویض پانسمان را، با دقت دنبال کنید؛ به ویژه در روزهای گرم. هرچه بیشتر عرق کنید، زمان مورد نیاز برای تعویض پانسمان نیز، زودتر خواهد بود.
  • در صورت خارش محل زخم، به هیچ وجه آن را دستکاری نکنید. یک کیسه یخ، روی محل بخیه قرار داده و از کرم ضدخارش یا آنتی‌هیستامین‌های بدون نسخه، مانند «بنادریل» استفاده کنید.
  • سیگار نکشید. 3 ماه قبل عمل و دو ماه بعد از آن، سیگار نکشید. سیگار کشیدن می‌تواند، خطر خونریزی، عفونت و جای زخم را افزایش دهد.
  • الکل ننوشید. از مصرف الکل، به مدت یک هفته قبل از عمل و دو هفته بعد از عمل، خودداری کنید. الکل خون شما را رقیق می‌کند و خطر خونریزی زخم را، افزایش می‌دهد.
  • حداقل به مدت 6 هفته، از قرار گرفتن در معرض نور خورشید، خودداری کنید. اگر بیرون از خانه، زیر آفتاب یا برف هستید، از کرم ضد آفتاب SPF 30 یا بیشتر استفاده کنید.

البته مراقبت‌های بعد از جراحی بینی تنها به موارد گفته شده ختم نمی‌شود و مطمئنا سوالات زیادی مانند چه زمان می‌توان فعالیت های روزانه را از سرگرفت، چه زمانی می توان عینک زد، خوابیدن بعد زا عمل بینی چطور باید شد و ده ها سوال دیگر، ممکن است ذهن شما را به خود مشغول کرده باشد. برای رسیدن به جواب تمام سوالات خود پیشنهاد می‌کنیم، مقاله “سوالات متداول بعد از عمل بینی” را مطالعه کنید.

چه زمانی می‌توان بخیه‌های عمل بینی غیر قابل جذب را کشید؟  

اگر پزشک از بخیه‌های غیر قابل جذب یا بخیه‌های کشیدنی، برای بستن جای زخم استفاده کند؛ حدود یک هفته تا ۱۰ روز زمان لازم است، تا بخیه‌ها کشیده شوند. البته کشیدن بخیه‌ها، بعد از برداشتن آتل بینی خواهد بود. این بازه زمانی تقریبی است و بسته به نوع پوست و میزان ترمیم بافت، متغیر خواهد بود.

بعد از کشیدن بخیه ها، شستشوی بینی همچنان باید ادامه پیدا کند، درواقع این تصور که بعد کشیدن بخیه‌ها و پاکسازی حفره بینی در مطب، دیگر نیاز به شستشو نیست کاملا اشتباه است! شستشوی بینی بعد از عمل به پاکسازی و مرطوب کردن حفره های بینی و جلوگیری از عفونت کمک بسیاری می کند، و  می تواند تورم و گرفتگی ناشی از جراحی را کاهش دهد. محلول نمکی استریل یا سرم شستشو بهترین گزینه برای این کار است؛ خاطرتان باشد هرگز از آب لوله کشی برای شستشوی بینی خود استفاده نکنید.

بخیه های عمل بینی به صورت بخیه بینی جذبی و بخیه بینی غیر جذبی هستند که

بنا به تشخیص پزشک، نوع جراحی و میزان برش، هر کدام از آنها ممکن است انتخاب شوند. بخیه‌های جذبی برای عمل بینی مردانه و زنانه، زمانی توصیه می‌شوند که عمق زخم‌ها و برش‌ها، کم باشد و میزان اصلاحات و تغییرات روی ساختار و نوک بینی، چندان قابل توجه نباشد. در مقابل بخیه های غیر جذبی، برای ‌برشهای باز و عمیق‌تر کاربرد دارند.

موادی که برای بخیه‌های جذبی استفاده می‌شوند؛ عمدتاً از روده حیوانات یا مواد طبیعی قابل هضم و جذب هستند، که به راحتی با بافت بدن ترکیب می‌شوند. در مقابل بخیه‌های عمل بینی غیرجذبی از مواد مصنوعی، مانند پلی پروپلن و پلی اتیلن ساخته شده‌اند؛ البته مواد طبیعی مانند کتان، پنبه و ابریشم نیز برای تهیه و تولید بخیه های غیر جذبی کاربرد دارند.

هرچه مهارت و تخصص پزشک جراح، بیشتر باشد و بیمار مراقبت‌های اصولی را، با دقت بیشتر دنبال نماید؛ احتمال ایجاد رد و آثار زخم، روی پوست کاهش پیدا خواهد کرد. با نوبت دهی کلینیک جراحی بینی تهران، تماس حاصل نمایید تا با دسترسی به پزشکان حاذق و مجرب این مجموعه، بتوانید از بهترین و پیشرفته‌ترین تکنیک‌ها، برای جراحی بینی بهره مند شوید.

منابع

https: //www.healthline.com/health/sutures

https: //www.webmd.com/a-to-z-guides/what-to-know-absorbable-sutures

 

مقالات آموزشی مرتبط با این دسته

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *