لوگو کلینیک سامانه نوبت دهی پزشکان زیبایی

دوران نقاهت عمل بینی

آخرین بروزرسانی: 2 تیر 1403
دوران نقاهت عمل بینی
فهرست عناوین

یکی از مهم‌ترین نگرانی‌های افراد برای انجام جراحی بینی، دوران نقاهت عمل بینی است. مشغله‌های کاری و زندگی باعث شده، تا افراد در این مورد بسیار دغدغه داشته باشند. انتخاب جراحان مجرب و متخصص مانند دکتر حسینی و دکتر یزدانی باعث خواهد شد، تا شما عمل عالی با حداقل عوارض جانبی داشته و دوران نقاهت و بهبودی خود را سریع‌تر طی کنید.

جراحی بینی، با هدف اصلاح مشکلات و نواقص روی بینی و همچنین، بهبود عملکرد تنفسی بینی انجام می‌شود. مشکلات ظاهری و تنفسی در افراد مختلف متفاوت است؛ به همین دلیل ممکن است برخی افراد، تنها به ایجاد تغییرات جزئی روی بینی نیاز داشته باشند و در مقابل، برخی نیاز به اصلاحات پیچیده و گسترده‌تر داشته باشند. همین امر می‌تواند تاثیر زیادی، در مدت زمان نقاهت و بهبودی عمل بینی داشته باشد.

رعایت مراقبت‌ها و دستورالعمل‌های توصیه شده توسط پزشک، کمک می‌کند تا شما بتوانید روند بهبودی خود را، سرعت بخشیده و سریع‌تر به روال عادی زندگی خود برگردید. مراقبت از پانسمان و زخم، داشتن تغذیه مناسب، آموختن نحوه صحیح خوابیدن و… کمک خواهند کرد، تا عوارض بعد از عمل مانند کبودی و تورم کاهش پیدا کند. رعایت این موارد، کمک می‌کند شما زودتر از انتظار به سر کار خود بازگردید؛ همچنین رعایت دستورالعمل‌های مراقبتی موجب می‌شوند، تا نتایج عمل سریع‌تر مشاهده شوند.

مراقبتهای عمل بینی چیست و چگونه باید انجام شوند؟ در این مقاله تلاش شده تا به این سوال شما جامع و کامل پاسخ داده شود. پس برای کسب اطلاعات بیشتر، در مورد دوران نقاهت عمل بینی و چگونگی بهبودی، ما را تا انتها همراهی کنید.

دوران نقاهت عمل بینی چگونه است؟

هر روش جراحی، به دلیل تأثیری که بر روی بافت‌های بدن دارد؛ برای بهبود و ترمیم بافت‌ها به زمان نیاز دارد. از آنجا که در جراحی بینی، ساختار غضروفی و استخوانی تحت جراحی قرار می‌گیرند. احتمال بروز کبودی و تورم بعد از عمل در پاسخ به برش، جابجایی یا پیوند استخوان‌ و غضروف‌ها وجود دارد. همان‌طور که گفته شد؛ بنا به گستردگی جراحی، افراد ممکن است دوران نقاهت متفاوتی را، تجربه کنند. در حالت کلی، نقاهت عمل بینی به شکل زیر خواهد بود:

  • ایجاد کبودی بعد از عمل؛ در حین جراحی ممکن است، به مویرگ‌های خونی آسیب وارد شده و این امر منجر به نشت خون، در زیر پوست شود. این عارضه به شکل کبودی‌هایی، در اطراف چشم‌ها و بینی مشاهده خواهد شد. هرچه جراحی با دقت و ظرافت بیشتری انجام شود؛ احتمال آسیب به مویرگ‌ها و کبودی کمتر خواهد بود. این کبودی‌ها پس از چند هفته، به مرور کمرنگ شده و کاملاً از بین خواهند رفت.
  • تورم بعد از عمل بینی؛ میزان تورم، بسته به تغییرات روی بینی متفاوت است. به‌طور حتم اگر تغییرات جزئی باشند،؛ تورم بینی کم و بهبودی آن سریع‌تر خواهد بود. در صورت وجود تغییرات گسترده، بیمار، تورم بیشتری را تجربه خواهد کرد. تورم بینی به مرور در طی سه ماهه اول فروکش خواهد کرد؛ اما برای مشاهده کامل نتایج بینی و از بین رفتن کامل ورم، حدود یک سال تا یک سال و نیم زمان نیاز است. ورم بینی یک عارضه نسبتا طبیعی و رایج است. تورم ممکن است، همزمان با کبودی ایجاد شود. انتخاب دقیق تکنیک‌های جراحی باعث می‌شود، تا با انتخاب درست برش، آسیب کمتری به بافت رسیده و میزان کبودی و تورم، کاهش پیدا کند. از طرفی با انجام جراحی و ایجاد تغییرات روی ساختار اسکلتی و غضروفی بینی، پوست مجدد باید روی ساختار تغییر یافته هم‌پوشانی شود. این فرایند می‌تواند با احتباس مایعات و تورم بینی همراه باشد، تا به مرور پوست بتواند روی ساختار جدید خود را منطبق کند. ورم به تدریج از پل به سمت نوک بینی، کشیده خواهد شد و شدت آن بعد از چند هفته کاهش پیدا خواهد کرد. به طور معمول، انتظار می‌رود سه تا چهار هفته بعد از جراحی ورم کمتر شود؛ اما افرادی که دارای پوست بینی ضخیم هستند و علاوه بر تغییرات روی بینی، تغییرات روی پوست مانند برش و برداشتن لایه زیرین پوست را انجام داده‌اند؛ باید زمان بیشتری برای کاهش تورم بینی خود صبر کنند. همین موضوع ممکن است نقاهت عمل بینی طولانی‌تر شود.
  • درد بعد از عمل بینی؛ بعضی از افراد ممکن است؛ در حین نقاهت عمل بینی، احساس درد و ناراحتی جزئی داشته باشند. درد موقتی است. معمولاً به دلیل از بین رفتن اثرات داروی بیهوشی، ممکن است کمی احساس درد داشته باشید. با مصرف مسکن‌های تجویز شده می‌توان به کنترل درد کمک کرد. UNDERSTANDING THE SWELLING THAT TAKES PLACE AFTER RHINOPLASTY

دوران نقاهت عمل بینی چگونه است؟

بهبودی و نقاهت عمل بینی چقدر طول می‌کشد؟  

در اکثر بیماران، دوران نقاهت عمل بینی بین ۷ تا ۱۰ روز خواهد بود. پس از این بازه زمانی، فرد می‌تواند کارهای روزمره خود را از سر بگیرد؛ اما بهبودی کامل ممکن است ۲ تا ۳ ماه طول بکشد. در طی این مدت، باید از انجام تمرینات ورزشی و هرگونه فعالیتی، که باعث ایجاد فشار به بافت‌های بینی می‌شود، خودداری کرد.

بهبودی و نقاهت عمل بینی چقدر طول می‌کشد؟  

بررسی مراقبتهای عمل بینی

مراقبتهای بعد از عمل بینی بسیار حساس و مهم هستند؛ اگر می‌خواهید دوره نقاهت عمل بینی کامل شود و سریع‌تر، بهبودی حاصل شود؛ باید نکات مراقبتی زیر را در نظر بگیرید:

  1. بالا نگه داشتن سر هنگام نشستن و خوابیدن؛ این امر باعث خواهد شد، تا تورم و کبودی کاهش پیدا کند و به بافت‌ها کمتر آسیب برسد. برای این منظور کافیست، تا هنگام تکیه دادن روی مبل یا صندلی، از یک بالش کوچک برای اتصال گردن و تکیه‌گاه صندلی، استفاده کنید. همچنین هنگام خواب یک یا دو بالش کوچک، زیر سر خود قرار دهید؛ طوری که سر بالاتر از بدن قرار بگیرد.
  2. استفاده از کمپرس سرد یا یخ؛ در ۴۸ ساعت ابتدایی پس از جراحی توصیه می‌شود؛ از کمپرس سرد استفاده کنید. کافیست مقداری یخ را درون حوله گذاشته و به آرامی، هر 20 دقیقه یک بار اطراف بینی و چشم‌های خود بمالید.
  3. استفاده از کمپرس گرم؛ بعد از ۴۸ ساعت شما می‌توانید، از کمپرس گرم استفاده کنید. کیسه کوچک آب گرم یا قرار دادن حوله درون آب گرم و ماساژ اطراف بینی و چشم‌ها، به تسکین درد و خون‌رسانی بهتر کمک خواهد کرد. در نتیجه کبودی سریع‌تر از بین می‌رود.
  4. داشتن رژیم غذایی سالم؛ داشتن رژیم غذایی سالم، بعد از جراحی بسیار مهم است. شما باید غذاهای غنی از پروتئین، ویتامین A و ویتامین C بیشتر مصرف کنید. مصرف این مواد علاوه بر تقویت سیستم ایمنی، می‌تواند به ترمیم سریع‌تر بافت‌ها کمک کند.
  5. پرهیز از استعمال، سیگار و دخانیات؛ مصرف همه این مواد می‌تواند، فرایند خون‌رسانی به بافت‌های جراحی شده را، دچار اختلال کرده و روند بهبودی را به تاخیر بیندازد.
  6. شستشوی بینی با سرم سالین؛ از مهمترین مراقبتهای عمل بینی، شستشو و تمیز نگه داشتن بینی است. برای این منظور، می‌توانید سرم استریل را از داروخانه‌ها تهیه کرده یا مقداری نمک به آب جوشیده سرد شده، اضافه کنید و بینی خود را مطابق دستورالعمل پزشک شستشو دهید.
  7. پرهیز از جویدن آدامس و خوراکی‌های سفت و ترد؛ در طی نقاهت عمل بینی، انجام این کار باعث حرکت بیشتر فک شده و می‌تواند، روی بافت‌های جراحی شده اثر بگذارد.
  8. عطسه، سرفه و خمیازه با دهان باز؛ برای جلوگیری از فشار به بافت‌های بینی، هنگام سرفه، عطسه و خمیازه دهان خود را باز نگه دارید.
  9. خودداری از فین کردن و باد کردن بینی؛ با یک دستمال نرم یا یک باند استریل، می‌توان مانع خروج خونابه و ترشحات به بیرون شد. به‌هیچ‌وجه برای پاکسازی بینی از این ترشحات، بینی خود را باد نکنید و کردن خودداری کنید.
  10. پرهیز از انجام فعالیت‌های ورزشی سنگین؛ از انجام هرگونه فعالیتی، که باعث سخت‌تر شدن تنفس شده یا باعث خم شدن و فشار مضاعف روی بینی می‌شود؛ باید خودداری نمود.
  11. پرهیز از انجام فعالیت‌های جنسی؛ برای داشتن مقاربت جنسی امن و کم‌خطر توصیه می‌شود؛ بعد عمل بینی حداقل به مدت ۱ تا ۲ هفته صبر کنید.
  12. مراقبت از گچ یا اسپیلنت‌های بینی؛ در دوران نقاهت عمل بینی، تا زمانی که «آتل» یا «اسپلینت» در بینی شما استفاده می‌شود؛ باید از حمام و دوش گرم خودداری کنید. مراقب خیس خوردن پانسمان‌ها باشید.
  13. عدم استفاده از عینک؛ از دیگر مراقبت‌های عمل بینی، عدم استفاده از عینک می‌باشد. قبل از جراحی، عینک‌های سبک تهیه کرده یا از لنز استفاده کنید. شما می‌توانید عینک‌های سبک را، با استفاده از یک چسب روی پیشانی خود، ثابت نگه دارید.

جهت دریافت مشاوره رایگان و رزرو نوبت عمل زیبایی فرم زیر را کامل کنید

با سلام خدمت زیباجویان عزیز با توجه به شلوغی مطب پزشکان و عدم امکان نوبت‌دهی آنلاین لطفا اطلاعات بالا را کامل نمائید تا همکاران ما در کمتر از 24 ساعت جهت مشاور رایگان و رزرو نوبت با شما تماس بگیرند.

نکات بعد از عمل بینی

در طول دوره نقاهت، رعایت نکات بعد از عمل بینی بسیار مهم است؛ این نکات شامل خوابیدن با سر بالا، اجتناب از فعالیت‌های سنگین و استفاده منظم از داروهای ضد التهابی است. رعایت این نکات می‌تواند به کاهش درد و تورم کمک کند و روند بهبودی را تسهیل کند. همچنین، پیروی از توصیه‌های پزشک در این مرحله برای دستیابی به بهترین نتایج ضروری است.

ورزش بعد از عمل بینی

یکی دیگر از موضوعات مهم در دوره نقاهت، بازگشت به فعالیت‌های فیزیکی و ورزش بعد از عمل بینی است. شروع مجدد فعالیت‌های ورزشی باید به تدریج و با احتیاط صورت گیرد تا از فشار بر ناحیه جراحی جلوگیری شود. به طور معمول، پزشکان توصیه می‌کنند که بیماران حداقل تا چند هفته پس از جراحی از انجام ورزش‌های سنگین خودداری کنند. ورزش‌های سبک مانند پیاده‌روی می‌تواند مفید باشد، اما باید با دقت و تحت نظارت پزشک انجام شود تا از هرگونه عوارض جانبی جلوگیری شود.

عوارض عمل بینی چیست؟  

در صورت بهره نبردن از خدمات بهترین جراح بینی و مهارت کم پزشک و رعایت نکردن مراقبت‌های دوران نقاهت عمل بینی، ممکن است بیمار عوارضی به شرح زیر را تجربه نماید:

  • بی حسی اطراف بینی؛
  • کاهش حس بویایی؛
  • خون‌ریزی؛
  • باریک شدن مجاری تنفسی؛
  • آسیب تیغه و سوراخ‌های بینی؛
  • عفونت؛
  • حساسیت آلرژیک به ماده بیهوشی.

عوارض عمل بینی چیست؟  

اگر نگران بهبودی و چگونگی نقاهت عمل بینی هستید،

باید مراقبتهای عمل بینی را جدی بگیرید. رعایت مراقبت‌های دوران نقاهت عمل بینی باعث می‌شود، تا شما بتوانید عوارض جراحی، مانند کبودی و تورم را کاهش داده و سریع‌تر بهبود یابید. این مراقبت‌ها شامل بالا نگه داشتن سر، عدم ایجاد فشار به بینی، داشتن رژیم غذایی سالم، مراقبت از پانسمان و زخم‌ها و… هستند. انجام جراحی در کنار پزشکان باتجربه و متخصص، مانند دکتر حسینی و دکتری یزدانی باعث می‌شود، تا شما کمتر دچار عوارض جانبی شده و در نتیجه، بهبودی بهتر و سریع‌تری داشته باشید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات آموزشی مرتبط با این دسته