لوگو کلینیک سامانه نوبت دهی پزشکان زیبایی

جراحی بینی قبل یا بعد از بارداری کدام یک بهتر است؟

آخرین بروزرسانی: 11 مهر 1403
جراحی بینی قبل یا بعد از بارداری - بارداری و جراحی بینی
فهرست عناوین

جراحی بینی و بارداری، یکی از چالش‌های پیش روی زنان است. اگر باردار هستید یا قصد دارید به زودی باردار شوید؛ ممکن است تعجب کنید که بحث بارداری و جراحی بینی چگونه می‌تواند؛ بر تصمیم شما تاثیر بگذارد. بدیهی است، همزمانی جراحی بینی و بارداری منطقی نیست. رینوپلاستی راه حلی برای داشتن فرم بینی زیبا و متقارن است. بسیاری از بانوان از این طریق می‌خواهند؛ زیبایی چهره خود را دوچندان کرده و عیوب بینی خود را، به درستی اصلاح کنند. رینوپلاستی به طور مستقیم، بر پل بینی (محل قرارگیری سپتوم بینی) و سوراخ‌های بینی تاثیر می‌گذارد.

از آنجا که این جراحی می‌تواند، با پیوند غضروف‌ها یا حذف غضروف‌های اضافی، جهت فرم‌دهی نوک بینی همراه باشد؛ یک جراحی نسبتا پیچیده محسوب می‌شود و نیاز به مراقبتهای قبل و بعد از عمل بینی، ازجمله مشاوره پزشکی، انجام آزمایش‌های مختلف، تغذیه مناسب و… دارد. به همین دلیل، همزمانی جراحی بینی و بارداری، یک چالش اساسی برای خانم‌ها محسوب می‌شود. از یک طرف، باید خود را برای ورود عضو جدید خانواده آماده کنند و از طرف دیگر، می‌خواهند چهره جوان، زیبا و شادابی داشته باشند.

اگر در مورد تصمیم خود، برای جراحی بینی قبل یا بعد از بارداری مردد هستید؛ می‌توانید با مشاوره آنلاین کلینیک جراحی بینی تهران، تماس حاصل نمایید؛ تا از این طریق بتوانید، مشاوره‌ و راهنمایی‌های لازم را دریافت نمایید. در ادامه، ما این چالش را مورد بررسی قرار داده و تمام نکات لازم، در مورد جراحی بینی قبل یا بعد از بارداری را برای شما آورده‌ایم؛ تا با اطمینان و آگاهی بیشتر، در مسیر سلامتی و زیبایی خود گام بردارید. پس تا انتهای مقاله به خواندن ادامه دهید.

بررسی جراحی بینی قبل بارداری 

اگر به دنبال پاسخ این سوال هستید، که جراحی بینی قبل بارداری بهتر است یا بعد از آن؟ بهتر است، جراحی بینی قبل یا بعد از بارداری به صورت جداگانه، مورد بررسی قرار بگیرد. اگر قصد عمل بینی طبیعی یا نیمه فانتزی و فانتزی دارید؛ بهتر است، این جراحی‌های زیبایی و پلاستیک را، قبل از اقدام به بارداری انجام دهید و پس از بهبودی کامل، خود را برای بارداری آماده کنید.

البته اگر قبل از بارداری، جراحی پلاستیک انجام می‌دهید؛ باید صبر کنید تا دوران نقاهت شما، به صورت کامل سپری شود و از بهبودی اطمینان حاصل نمایید؛ زیرا تغییرات بدن در زمان بارداری، می‌تواند بر نتایج عمل، تاثیرات منفی داشته باشد. اینکه «مدت زمان بهبودی کامل شما چه مدت طول می‌کشد؟» به وضعیت بدن، نوع عمل و میزان رعایت مراقبت‌های بعد عمل بستگی دارد. البته مهارت پزشک، در رعایت دقت و جزئیات عمل نیز، می‌تواند باعث شود تا عوارض بعد جراحی، به حداقل برسند و شما بهبودی سریع‌تری را تجربه نمایید. بعد از بهبودی کامل، می‌توانید برای بارداری اقدام نمایید.

بررسی جراحی بینی بعد بارداری

هنگام صحبت درباره حاملگی و جراحی بینی، بسیاری از خانم‌ها ترجیح می‌دهند؛ جراحی بینی بعد بارداری را انتخاب کنند؛ زیرا بدن، تغییرات مرتبط با بارداری را به صورت موفقیت‌آمیز، از سر گذرانده و نتایج عمل دستخوش تغییرات نخواهند شد. در دوران بارداری و پس از زایمان، بدن زنان تغییرات متابولیکی و هورمونی زیادی دارد، که بیشترین آن مرتبط با غدد شیری و هورمون‌های جنسی زنانه است؛ بسته به بدن هر فرد، معمولاً حدود 3 تا 6 ماه پس از زایمان، بدن به حالت عادی بازمی‌گردد (در این رابطه میتوانید رابطه جنسی بعد از عمل بینی را مطالعه نمایید).

در صورتی که به تازگی زایمان کرده‌اید؛ بدن شما واقعاً به اندازه افراد عادی سالم نیست. بنابراین، انجام عمل جراحی در این مدت، می‌تواند آسیب‌های سلامتی طولانی‌مدت به همراه داشته باشد. در طول عمل جراحی بینی، پزشک از بیهوشی استفاده می‌کند. پس از پایان جراحی، پزشک برای تسکین درد و کمک به بهبود سریع‌تر زخم، استفاده از آنتی بیوتیک را برای شما تجویز می‌کند. استفاده از این داروها، بر کیفیت شیر مادر تاثیر گذاشته و به‌طور غیرمستقیم بر نوزاد اثر می‌گذارند.

بنابراین، زنان بعد از زایمان می‌توانند؛ پس از حداقل 12 تا 15 ماهگی، که نوزاد خود را از شیر گرفته و با شیرخشک تغذیه می‌کنند؛ جراحی زیبایی بینی انجام دهند، تا سلامت مادر و نوزاد به خطر نیفتد. در کل، جراحی بینی قبل یا بعد از بارداری، باید با رعایت ملاحظات سلامتی نوزاد و مادر انجام شود.

عمل بینی و پریودی

در مورد افرادی که به دنبال جراحی بینی قبل یا بعد از بارداری هستند، مهم است تا اثرات پریودی را در نظر بگیرند؛ تغییرات هورمونی در دوره‌ی پریودی ممکن است بر روی بازسازی بینی و ترمیم بیماری‌های مرتبط با ترمیم بینی تأثیر بگذارد. برای اطمینان از بهترین نتیجه، مشاوره با پزشک در مورد زمان‌بندی عمل بینی و مدیریت پریودی ضروری است.

افتادگی بینی بعد از بارداری

در طول دوران بارداری، تغییرات زیادی در چهره مادران ایجاد می‌شوند، که واضح‌ترین آن‌ها ورم بینی است! برخی از بانوان بر این باورند، که اگر بعد از عمل زیبایی بینی باردار شوند، احتمالا دچار افتادگی نوک بینی خواهند شد؛ در صورتی که این نگرانی بی‌مورد است. هر چند در دوران بارداری، ورم بینی باعث تغییر شکل و اندازه آن می‌شود، اما در نهایت پس از ۶ هفته، شخص مجددا ظاهر عادی خود را به دست می‌آورد.

آیا جراحی بینی و بارداری بی خطر است؟

رعایت ملاحظات جراحی بینی قبل یا بعد از بارداری، برای حفظ سلامت مادر و نوزاد او است. به همین دلیل، انجام جراحی بینی قبل یا بعد از بارداری، سریع و بدون محاسبه بازه زمانی تعیین‌شده، توصیه نمی‌شود؛ زیرا خطر آسیب رساندن به جنین وجود دارد. در واقع انجام بیهوشی عمومی و هر نوع جراحی، در بازه زمانی نزدیک به بارداری یا حتی زایمان توصیه نمی‌شود و اکثر جراحان معتقدند که انجام جراحی زیبایی در این دوران، سلامت نوزاد را به خطر می‌اندازد. بهتر است چند ماه پس از زایمان، برای انجام عمل زیبایی بینی صبر کنید.

همچنین باردار شدن بلافاصله پس از جراحی بینی، خطرات خاص خود را به همراه دارد. توصیه می‌کنیم که صبر کنید، تا داروهای بعد از جراحی تمام شود. بسیاری از جراحان ادعا می‌کنند، که حاملگی در بهبود بینی پس از عمل زیبایی بینی، اختلالی ایجاد نمی‌کند و شما می‌توانید، به محض قطع مصرف داروهای تجویز شده، پس از جراحی بینی گوشتی یا جراحی بینی استخوانی، طبق توصیه پزشک متخصص زنان و زایمان باردار شوید. سایر جراحان نیز ادعا می‌کنند، که بارداری بعد از 4 تا 6 ماه، روی نتیجه جراحی بینی تأثیری ندارد.

جراحی بینی قبل یا بعد از بارداری

با این وجود، زمان انتظار برای باردار شدن پس از جراحی بینی، به روند بهبودی شخصی و داروهایی که مصرف می‌کنید، بستگی دارد. جراحان، بعد از رینوپلاستی، معمولاً یک آنتی‌بیوتیک و داروی ضددرد تجویز می‌کنند، که هر دو داروهایی قوی هستند، که در هنگام تلاش برای باردار شدن، نباید در سیستم بدن وجود داشته باشند. برای ایمن بودن، یک هفته دیگر پس از اتمام داروهای خود، صبر کنید تا بتوانید برنامه‌ریزی بارداری خود را شروع کنید.

جراحی بینی در زمان شیردهی

سوالی که اکثر مادران با آن مواجه می‌شوند، این است که آیا انجام جراحی بینی در زمان شیردهی امکان‌پذیر است؟ در پاسخ باید گفت که برای انجام هر نوع جراحی، از جمله عمل زیبایی بینی، باید دوران شیردهی مادر به پایان رسیده باشد! بیهوشی عمومی می‌تواند ساختار شیر مادر را تغییر داده، و بر سلامت نوزاد شما تاثیر بگذارد. علاوه بر این، پس از عمل، شما باید آنتی بیوتیک و داروهای ضددرد مصرف کنید، که اثر آن‌ها از طریق شیر مادر به کودک منتقل می‌گردد؛ این روند قطعا برای کودک شما خطر دارد.Breast Feeding After Nose Job – Mayclinik

از طرفی، در شش ماه اول بعد از تولد کودک، نمی‌تواند غذای کمکی مصرف کرده و منحصرا به شیر مادر متکی خواهد بود. بنابراین برای حفظ سلامت نوزاد خود، نباید در ماه‌های اولیه بعد از تولد، برای جراحی رینوپلاستی اقدام کنید. نکته دیگر این که معمولا در دوران بارداری و پس از زایمان، تغییرات متابولیکی و هورمونی زیادی در بدن مادر ایجاد می‌شوند. این تغییرات حدود ۳ تا ۶ ماه زمان نیاز دارند تا به حالت عادی بازگردند؛ اما بهترین زمان برای انجام جراحی بینی، حدود ۱۲ تا ۱۵ ماه بعد از زایمان خواهد بود. با این حال، مشورت با پزشک متخصص می‌تواند در تصمیم‌گیری به شما کمک کند.

جراحی بینی قبل یا بعد از بارداری، کدام بهتر است؟  

جراحی بینی قبل یا بعد از بارداری؟ چه زمانی برای انجام این عمل مناسب است؟ این سوال مهمی است که بسیاری از شما، می‌خواهید به آن پاسخ داده شود. طبق توصیه پزشکان، خانم‌ها می‌توانند حداقل 12 تا 15 ماه پس از زایمان، اقدام به جراحی بینی کنند؛ زیرا در این بازه زمانی، بدن به حالت اولیه قبل زایمان برگشته و تغییرات مرتبط با بارداری، تا حد زیادی کاهش پیدا کرده است. همچنین نوزادان در این بازه زمانی، می‌توانند از شیرخشک یا سایر غذاهای کمکی، استفاده کنند و پس از جراحی بینی، مادر دغدغه کمتری برای شیر دادن به نوزاد خواهد داشت.

بزرگ کردن کودک، برای مادرانی که اولین بار آن را تجربه می‌کنند؛ می‌تواند تجربه‌ای فوق‌العاده باشد. بنابراین، اضافه کردن استرس ناشی از بهبودی پس از جراحی زیبایی، ممکن است عاقلانه نباشد. علاوه بر این موارد، شما باید عوامل دیگری را نیز در نظر بگیرید، که ممکن است بر تصمیم سریع شما برای بارداری، تاثیر بگذارند؛ به عنوان مثال:

  1. سوراخ‌های بینی شما، پس از جراحی، هنگام لمس حساس خواهند بود.
  2. ممکن است در سر خود، احساس ناراحتی یا ناخوشی مانند سردرد بعد از عمل بینی داشته باشید.
  3. گچ‌گیری و بسته شدن بینی، می‌تواند با احساس ناراحتی همراه باشد.
  4. هنگام برداشتن گچ، ممکن است کمی احساس درد داشته باشید.
  5. کبودی و تورم قابل توجه در اطراف بینی و چشم‌ها، برای چند هفته یا چند ماه وجود خواهد داشت.

البته این علائم و عوارض، بعد از عمل بینی مردانه و زنانه وجود خواهد داشت و تنها مختص به خانم‌ها نیست. همان‌طور که گفته شد؛ شما می‌توانید چند ماه پس از زایمان، عمل بینی نیمه فانتزی، فانتزی یا طبیعی داشته باشید؛ مشروط بر اینکه، از نظر فیزیکی و احساسی، برای عمل انتخابی آماده باشید.

مراقبت‌های اساسی حاملگی و جراحی بینی

اگر می‌خواهید، بعد از رینوپلاستی، سریع‌تر بهبودی پیدا کنید تا بتوانید برای بارداری اقدام نمایید؛ باید نکات زیر را، برای جراحی بینی و بارداری در نظر بگیرید:

  • بدن خود را هیدراته نگه دارید.
  • همه بایدها و نبایدهای رژیم غذایی بعد از عمل بینی را رعایت کنید. یک رژیم غذایی سالم، حاوی سبزیجات، پروتئین‌ها و مواد فیبردار را دنبال کنید.
  • تمرینات ورزشی سبک انجام دهید و تا زمانی که پزشک به شما اجازه نداده، از انجام تمرینات ورزشی شدید با وزنه خودداری کنید.
  • هنگام خواب، سر خود را بالاتر از بدن قرار دهید.
  • هنگام عطسه، سرفه یا فین کردن، دهان خود را باز نگه دارید.

رعایت موارد فوق، باعث می‌شود تا بهبودی سریع‌تر انجام شود و شما بتوانید، از مزایای جراحی بینی قبل یا بعد از بارداری به خوبی بهره‌مند شوید. در غیر این صورت، حتی ممکن است مجبور به ترمیم بینی شوید و به جراحی بینی ترمیمی نیاز پیدا کنید.

عمل بینی در افراد با بیماری خاص

افرادی که با بیماری‌های خاص مانند بیماری‌های قلبی یا دیابت مبارزه می‌کنند و انتظار دارند جراحی بینی قبل یا بعد از بارداری را تجربه کنند، باید به دقت بیشتری عمل کنند. انتقال وضعیت پزشکی به پزشک که عمل بینی را انجام می‌دهد، امری بسیار حیاتی است. این اطمینان حاصل کنید که تیم درمانی با دقت به بررسی پرونده پزشکی شما پرداخته و آمادگی لازم را برای مدیریت وضعیت پزشکی خاص شما دارند.

پس از انجام جراحی بینی قبل یا بعد از بارداری، مراقبت‌های پس از عمل بینی بسیار اساسی و مهم است؛ این مراقبت، شامل نگهداری از جراحی، کنترل درد، و پیگیری بهبودی است. برای اطمینان از حفظ نتایج بهتر، پیروی از دستورالعمل‌های پزشک پس از عمل و ارائه مراقبت‌های پس از عمل مربوط به جراحی بینی و پزشکان مرتبط با آن بسیار مهم است.

حرف آخر درباره همزمانی حاملگی و جراحی بینی آن است که 

جراحی پلاستیک، یکی از مواردی است که اکثر افراد تا زمانی که بچه‌دار نشده‌اند؛ کمتر به آن فکر می‌کنند. پس از بارداری، به دلیل ایجاد تغییرات چشمگیر، زنان بیشتر متوجه بدن و صورت خود می‌شوند. یکی از مهمترین نگرانی‌های زنان، در مورد زیبایی بینی است. به همین منظور، تصمیم به انجام رینوپلاستی خواهند گرفت.

جراحی بینی، به روش باز یا به روش بسته انجام خواهد شد. ‌فرقی نمی‌کند کدام تکنیک برای شما انتخاب شود؛ آنچه مهم است، رعایت مراقبت‌ها و توصیه‌های پزشک، برای جراحی بینی قبل یا بعد از بارداری است. در حالت کلی، پزشکان همزمانی جراحی بینی و بارداری را رد می کنند و توصیه می‌کنند، فرد ۱۲ تا ۱۵ ماه بعد از جراحی بینی، اقدام به بارداری نماید؛ اما شرایط سلامتی و پزشکی افراد، با یکدیگر متفاوت است و ممکن است گاهی زمان کمتر یا بیشتری، برای بهبودی لازم باشد.

جراحی بینی و بارداری

از طرف دیگر، داروی بیهوشی و داروهای آنتی‌بیوتیک تجویز شده بعد عمل، می‌توانند بر سلامت مادر و نوزاد تاثیرگذار باشند. به همین دلیل، بسیار مهم است که به بدن فرصت دهید، با شرایط جدید سازگار شود تا شما بتوانید؛ از نتایج عالی و موفقیت‌آمیز بهره‌مند شوید. نوبت دهی آنلاین کلینیک جراحی بینی تهران، پاسخگوی خوبی برای دغدغه‌ها و نگرانی‌های شما، در زمینه بارداری و جراحی بینی است. تماس با این مجموعه، باعث می‌شود تا به راحتی، با بهترین پزشکان زیبایی و بینی در تماس باشید.

  • چه زمانی، مجاز به انجام جراحی بینی قبل یا بعد از بارداری هستم؟ به‌طور معمول، پزشکان توصیه می‌کنند، ۱۲ تا ۱۵ ماه بعد از رینوپلاستی، فرد برای بارداری اقدام نماید. در این بازه زمانی، بدن با تغییرات سازگار شده و بهبودی کامل پیدا کرده است.
  • آیا جراحی بینی و بارداری، می‌تواند سلامت مادر و نوزاد را تهدید کند؟ از آنجایی که برای جراحی بینی، در بیشتر موارد نیاز به بیهوشی عمومی است؛ داروهایی که برای بیهوشی تزریق می‌شوند و  همچنین، داروهایی که به‌عنوان مسکن یا آنتی‌بیوتیک تجویز می‌شوند؛ همگی می‌توانند روی نوزادانی که از شیر مادر تغذیه می‌کنند؛ تاثیر منفی داشته باشند.
  • آیا رعایت مراقبت‌های اصولی، به بهبود سریع‌تر علائم جراحی بینی قبل یا بعد از بارداری کمک می‌کند؟ بله؛ اگر مراقبت‌های اصولی و اساسی توصیه شده توسط پزشک، قبل و بعد از جراحی به دقت مورد توجه قرار گیرند؛ فرد می‌تواند، بهبودی سریع‌تری را تجربه کرده و زودتر برای بارداری اقدام نماید.

منابع

  1. https://johnparkmd.com/plastic-surgery-before-and-after-pregnancy/
  2. https://www.droakleysmithrhinoplasty.com/pregnancy-safe-immediately-rhinoplasty-procedure/

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *